Yıldırım’dan borç yapılandırma vurgusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yıldırım’dan borç yapılandırma vurgusu
Abone ol
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, işletmelerin yaklaşan vergi ve pirim ödemelerini yapacak gücü olmadığını söyleyerek borçlar için yapılandırma çağrısını bir kez daha yineledi.

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, işletmelerin tam kapasite ile çalışamadığı bu dönemde mali yükümlüklerini yerine getirmekte zorlandıklarını belirterek vergi ve pirim ödemleri için yapılandırmasının artık bir zorunluluk halini aldığını söyledi.

Başkan Yıldırım açıklamasında, ekonomik toparlanma ve istihdamın sürekliliği için içerisinde borç yapılandırmasının da yer aldığı bir ekonomik paketin devreye alınması için hükümete destek çağrısında bulundu ve şunları söyledi:

“Ne yazık ki işletmelerimiz kontrollü normal düzende tam kapasite ile çalışamıyor. Üyelerimizden aldığımız geri bildirimler bize gösteriyor ki pandemi öncesindeki hareketlilik ve kazançlar yok. Kira, kredi, maaşlar, çekler, senetler, üretim ve işletme maliyetleri derken işletmeler altından kalkılamayacak bir yük altında. Ekonomi yönetiminin bu yükün bir kısmını üzerimizden almasını istiyoruz. İşletmelerimizin birikmiş vergi ve prim borçlarının yapılandırılarak 2021 yılına ertelenmesini içeren bir ekonomik paket uygulamaya alınmalı. Biz vergi gibi mali yükümlülüklerinizin silinmesini değil yapılandırılmasını, faizsiz taksitle ödenebilmesi iççin yapılandırılmaya gidilmesini istiyoruz. Yükümlülüğümüzden kaçmıyoruz ama henüz borçlarımızı ödeyecek parayı kazanmadık. Devlet vergi gelirlerini sürekli kılabilmek için, yaralarımızı sarabilmek için 2020 yılında vergi, pirim ve kamuya olan borçlar için ödeme talep edilmeli. Borçlar 2021 yılına ötelenmeli. Ekonomi yönetiminden bu durumu hassasiyetini içeren bir paket bekliyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üretken belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruzÖnceki Haber

Üretken belediyecilik anlayışı ile çalış...

Gür 'Teşekkür'ü hak ettiSonraki Haber

Gür 'Teşekkür'ü hak etti

Yorum Yazın

Gaziantep'te çifte yangın Felaket önlendi!
Çabaladık Ama Olmadı! Puansız Dönüyoruz!
AK Parti MYK Üyeleri Belli Oldu
Trabzonspor-Gaziantep FK maçı oynanacak mı?
Gaziantep'te trafik kazası! Yaralılar Var!
Gaziantep Teşkilatından Ankara Çıkartması!
Gaziantep'te devrilen soba yangına sebep oldu
Sarıgüllük tatlıcısı damak çatlatıyor
İhracatçılar Dubai’den Başarılı Döndü
2025 İhracat Hedefimiz İçin Daha Çok Çalışacağız
Gaziantep'te mazot kaçakçılarına darbe!
AK Parti'nin yeni MKYK listesi belli oldu
Karayılan'dan uyarı! Kaynağı meçhul bilgiye inanmayın 
Gaziantep'te bıçaklanan şahıs ölümle pençeleşiyor 
Gaziantep'te kayıp olarak aranıyordu! Ölü bulundu
Gaziantep'te kaza günü! Çok sayıda yaralı var 
GAPTARIM Fuarı'nda Erkunt Traktörleri Yoğun İlgi Gördü
Gaziantep'te kaçak göçmen organizatörü 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde şiddet iddiası
 Yaş fıstık güldürdü, kuru fıstık üzdü