Yıldırım, AB Delegasyonu Başkanı ile görüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yıldırım, AB Delegasyonu Başkanı ile görüştü
Abone ol
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Bergel ile GTO İle AB arasında yeni dönemde yürütülecek projeleri görüştü.

 Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Bergel ile GTO İle AB arasında yeni dönemde yürütülecek projeleri görüştü.  

BÜYÜKELÇİ’DEN GTO’YA ÖVGÜ: GTO’nun çalışmalarını takdirle izlediğini belirten Büyükelçi Berger, GTO’nun önümüzdeki dönem için hazırladığı projelerde işbirliği yapabileceklerini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger; bu yıl ilki gerçekleştirilen “Uluslararası Gastronomi Festivali” kapsamında eşi Marilena Berger ile birlikte  GTO AB Bilgi Merkezi’nin Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivalinde açtığı standı ziyaret etti.

AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, ziyaret kapsamında ilk olarak AB Bilgi Merkezi GastroAntep standında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu ve meclis Başkanlık divanı ile bir araya geldi. Büyükelçi Berger ziyaret sırasında kültürel mirasta gastronominin önemli bir değer olduğunu ifade etti.

AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, temasları kapsamında daha sonra Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Meclis Başkanı Hilmi Teymur ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, Büyükelçi’ye Gaziantep’in  Sosyo-ekonomik yapısının yanı sıra, Gaziantep’in Avrupa Birliği ülkelerine ihracatı, GTO Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. GTO Başkanı Yıldırım, Gaziantep’in ihracatının yüzde 20’sini Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirdiğini ancak bunu yeterli görmediklerini vurguladı. Yıldırım, Türkiye’de GTO bünyesinde ilk kurulan AB Bilgi Merkezi’nin 22 yıldır önemli çalışmalara imza attığını söyledi.  Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger; Gaziantep Ticaret Odası’nın mesleki eğitim ve Suriyeli Mültecilere yönelik çalışmalarını takdirle izlediğini, bundan sonraki dönemde Gaziantep Ticaret Odası ile ortak çalışma ve projeler yapılabileceği sinyalini verdi.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GastroAntep muhteşem bir konserle taçlandı Önceki Haber

GastroAntep muhteşem bir konserle taçlan...

Gaziantepli terör şehidinin ismi Çankaya'da yaşayacakSonraki Haber

Gaziantepli terör şehidinin ismi Çankaya...

Yorum Yazın

Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...