Yeniden Aydınlanma Derneği göç sorununu işledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeniden Aydınlanma Derneği göç sorununu işledi
Abone ol
Yeniden Aydınlanma Derneği Gaziantep Temsilciliği Gaziantep Palmiye Hotel'de düzenlediği 'Türkiye' ye Göç Edenlere Halkın Bakışı' adlı konferansta Gaziantep özelinde başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere, göç edenlerin kentte yarattığı olumsuz etkileri inceledi.

 Gaziantep İl Temsilcisi Murat Dai' nin açılış konuşması ve sunumunu yaptığı proğramda, Yeniden Aydınlanma Derneği Genel Başkanı Halil Konuşkan, İstanbul İl Temsilcisi İhsan Yavuz, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Filiz, İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, emekli hakim Kerim Yılmaz, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy, Gaziantep Kent Konseyi Dönem Başkanı Dr. Samet Bayrak, Tarihçi-Yazar Yaşar Büyükoğlu birer konuşma yaptı.Yoğun bir katılımın gözlemlendiği konferansta Gaziantep İl Temsilcisi Murat Dai, düzensiz ve kontrolsüz bir biçimde kente yerleşen sığınmacıların kentteki asayişe, ticarete, sosyal hayata ve sığınmacıların kent yaşamına entegrasyon sağlamalarındaki olumsuzlukları anlattı. Yeniden Aydınlanma Derneği Genel Başkanı Halil Konuşkan ve İstanbul İl Temsilcisi İhsan Yavuz, dernek faaliyetlerini ve 'aydınlanma', 'Türk aydınlanması' kavramlarından bahsederek, aydınlanmanın önemini anlattılar.

Gaziantep Kent Konseyi Dönem Başkanı Dr. Samet Bayrak 'Göç ve Sağlık' konusu üzerine detaylı bir sunum yaptı ve her geçen gün cinsel yolla bulaşan hastalıkların olağan üstü arttığından bahsetti.İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi İlay Aksoy, yoğun sığınmacı varlığının Türkiye'nin demoğrafik yapısını tehdit ettiğinden, İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Kerim Yılmaz ve İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Filiz, hükümetin en başından beri uyguladığı hatalı dış politikaların sonucu olarak bugünlere gelindiğinden bahsederek, İYİ Parti'nin göç politikasından ve çözümün nasıl sağlanacağından bahsederek çözüm yolları üzerine durdular. Son olarak tarihçi, yazar Dr. Yaşar Büyükoğlu son dönemdeki Atatürk'e karşı olumsuz söylem ve tutumlardan milletçe rahatsızlık duyduklarını, ayrıca Suriye’den kente gelenlerin demografik yapıyı nasıl tehdit ettiğinden, 10 yıl sonra gidişatın tahmin edilemeyecek kadar sıkıntılı olduğundan bahsetti. Konferansın sonunda Gaziantep İl Temsilcisi Murat Dai konuşmacılara plaket takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdal Erdoğan neden saldırıya uğradı? İşte detaylar...Önceki Haber

Erdal Erdoğan neden saldırıya uğradı? İş...

Başkan Kılıç, muhtarlar gününü kutladıSonraki Haber

Başkan Kılıç, muhtarlar gününü kutladı

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı