Yapıcıoğlu: Köpek terörünü sonlandıracak adımlar atılmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yapıcıoğlu: Köpek terörünü sonlandıracak adımlar atılmalı
Abone ol
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son zamanlarda artan köpek saldırılarına ilişkin, "Köpek terörünü sonlandıracak adımlar atılmalı. Burada sorumluluk hem merkezi hükümete hem belediyelere düşmektedir. Başıboş köpekler toplanmalıdır." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep'te basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kentte bulunan bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Yapıcıoğlu, tarım ve hayvancılıktaki girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğuna işarete ederek üretimin devam etmesi için her şartta üreticinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Son zamanlarda artan köpek saldırılarına işaret eden Yapıcıoğlu, "Adıyaman'da Kuduz endişesi ile 2 mahallenin karantinaya alındığı yönünde bir haber var. Biliyorsunuz daha önce geçtiğimiz hafta Bitlis'te başıboş bir köpeğin ısırdığı çocuk, kuduz nedeniyle vefat etti. Buradan bir kez daha ben ailesine sabır diliyorum. Başıboş köpek sorunu sokak hayvanları sorunu çok ciddi bir sorun. Her gün yeni bir can kaybına ya da çok ciddi bir yaralanmaya sebebiyet veriyor. Ordu'da bir temizlik işçisinin köpeklerden kaçarken bir aracın çarpması sonucu 53 yaşındaki bir vatandaşın vefat ettiği haberi basına düştü. Bundan iki hafta önce Avrupa'daydık, 5 ülke dolaştık. Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve Avusturya'da temaslarımız oldu. Emin olun bir tek başıboş köpek görmedim ben oralarda. Ama ne hikmetse bizim memleketimizde özellikle köpekler sürüler halinde dolaşıyorlar. Buldukları şeylere saldırıyorlar. Mutlaka buna bir çözüm bulunmalı. Bu köpek terörünü özellikle sonlandıracak adımlar atılmalı. Burada sorumluluk hem merkezi hükümete hem belediyelere düşmektedir. Eğer o köpekler sahipli değilse ya da sahipli bile olsa başıboş dolaşıyorsa mutlaka buradan bir yere toplanmalıdır. Sokaklar, vatandaşların güven içerisinde gezebileceği, işini görebileceği, alışverişini yapabileceği bir hale getirilmelidir." diye konuştu.

Asgari ücretin tanımının değiştirilerek buna kişinin bakmakla yükümlü olduğu ailesinin de dahil edilmek zorunda olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, asgari ücretin vatandaşın ihtiyaç duyduğu maddeleri almaya yetecek bir gelir seviyesine çıkması gerektiğini kaydetti.

"İktidar olursak refahı tabana yayacağız"

Yapıcıoğlu, marketlerdeki gıda ürünlerinin gramajının düşürülerek zamlı halde satılmasına ilişkin bir soruya, "Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devleti ise hiç kimse fakr-u zaruret içerisinde bırakılmamalı, kendi kendisine yetecek bir gelire sahip olmayanları bu toplum ayakta tutmak zorunda. Bu kadar kaynak nereden? Bizce kaynak vardır. Biz şuna inanıyoruz, bu topraklar 85 milyonu değil 185 milyon insanı beslemeye yetecek kadar bereketlidir. Ama bölüşümle ilgili ama dağıtımla ilgili sorunlarımız vardır. Kapitalist sistem dünyanın her tarafında aynı sorun yaşatıyor insanlara. Bu sistem zengin lehine çalışıyor. Bir hortum bağlanmış fakir fukaranın cebine ve o hortum fakirin cebindekini vakumluyor ve zenginin cebine aktarıyor aktarıyor. Bu sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada böyle işleyen bir sistem vardır. Eğer biz iktidar olursak durumu tersine çevireceğiz. Refahı tabana yayacağız, vergiyi de tavandan alacağız. Zenginden alacağız fakir fukaranın rahat etmesi için de düzenlemeler yapacağız." yanıtını verdi.

Partisinin ittifaklara katılıp katılmayacağı yönündeki bir soruya Yapıcıoğlu, şu an bir ittifak kararlarının olmadığını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tahmazoğlu, esnafla bir aradaÖnceki Haber

Tahmazoğlu, esnafla bir arada

Ümit Mutlu Tiryaki, yeniden atandıSonraki Haber

Ümit Mutlu Tiryaki, yeniden atandı

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi