Vahittin Bozgeyik'in 'Karagül' kitabı Çalar Saat'te...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vahittin Bozgeyik'in 'Karagül' kitabı Çalar Saat'te...
Abone ol
Gaziantepli şair-yazar ve gazeteci Vahittin Bozgeyik’in ölümünün 12. yıldönümü anısına ikinci baskısı yapılan ‘Karagül’ isimli kitabı, Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programında tanıtıldı.

Gaziantepli şair-yazar ve gazeteci Vahittin Bozgeyik’in ölümünün 12. yıldönümü anısına ikinci baskısı yapılan ‘Karagül’ isimli kitabı, Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programında tanıtıldı. 

Her yıl ailesi ve dostları tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılan Gaziantepli gazeteci-yazar Vahittin Bozgeyik’in 12. Ölüm yıldönümünde, 1970 yılında Kurtuluş Gazetesi Yayınları tarafından basılan ‘Karagül’ isimli kitabı, Türkiye'nin en çok izlenen sabah programı olan Çalar Saat'te İsmail Küçükkaya tarafından tanıtıldı. Her sabah programında yeni çıkan kitapları tanıtan İsmail Küçükkaya, kendisine gönderilen imzalı kitap için de teşekkür etti.

VAHİTTİN BOZGEYİK KİMDİR?

Gaziantep basınının unutulmaz isimlerinden olan Bozgeyik, aynı zamanda şair yönüyle de Gaziantep kültürüne birçok hizmette bulunmuştu. 'Güney Sokaklarında' isimli ilk şiir kitabını daha lise öğrencisiyken 1966 yılında yayınlayan Vahittin Bozgeyik, 1966 yılında Hisar Dergisi tarafından Türkiye çapında yapılan liselerarası şiir yarışmasında Türkiye üçüncüsü olmuştu. 1970 yılında ikinci kitabı ‘Karagül’ü çıkaran Bozgeyik,1971 yılında Türk Sineması'nda karakter rollerinde oynadı. Daha sonra profesyonel tiyatro oyuncusu olarak Ankara'da Kavaklıdere ve Mithatpaşa tiyatrolarında sahneye çıktı. Askerlik döneminden sonra emekli oluncaya kadar sürecek olan profesyonel gazetecilik hayatına, 1969 yılında Gaziantep Zafer Gazetesi'ni kurarak başladı. Yıllarca Gaziantep'te gazetecilik yapan Bozgeyik, televizyon program yapımcılığı ve yönetmenliği de yaptı. Birçok yerel televizyonda kültür ve sanat ağırlıklı programlar yapan ve sürekli sarı basın kartı sahibi olan Bozgeyik, Şehitkamil Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü görevinde de bulunmuştu.

Ezo Gelin'in mezarının doğduğu yer olan Gaziantep'in Dokuzyol köyüne getirilmesinde büyük çaba sarfeden Bozgeyik, gazeteci ve yazarlığın dışında şiir ve besteleriyle de adından söz ettirmişti. Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ve Müzik Eseri Sahipleri Grubu (MSG) üyesi olan Bozgeyik'in, yaptığı birçok beste yerel ve ulusal sanatçılar tarafından seslendirilmişti. Bozgeyik'in, 'Hesapta Yoktu' isimli bestesi de sanatçı Selda Bağcan tarafından seslendirilmişti. Bozgeyik'in ölümünden kısa bir süre önce yazdığı 'Unutuldun' isimli bestesi ise, Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Duman tarafından seslendirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dayı Ahmet İlkokulu tema yeşil yaprağını aldıÖnceki Haber

Dayı Ahmet İlkokulu tema yeşil yaprağını...

Büyükşehir İstasyon parkına ödülSonraki Haber

Büyükşehir İstasyon parkına ödül

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı