Turizmde yüzler gülüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizmde yüzler gülüyor
Abone ol
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk beş yıldızlı oteli olan Tuğcan Otel’in Genel Müdürü Zeki Tunç Dortunç, turizmin 2016 yılının ikinci yarısından itibaren toparlanma sürecine girdiğini söyledi. Dortunç, “Otellerin doluluk oranları açısından Temmuz ayı iyi geçti. Ağustos’ta limitleri zorluyoruz. Böyle giderse 2017’i iyi şartlarda kapatmış olacağız” dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk beş yıldızlı oteli olan Tuğcan Otel’in Genel Müdürü Zeki Tunç Dortunç, turizmin 2016 yılının ikinci yarısından itibaren toparlanma sürecine girdiğini söyledi. Dortunç, “Otellerin doluluk oranları açısından Temmuz ayı iyi geçti. Ağustos’ta limitleri zorluyoruz. Böyle giderse 2017’i iyi şartlarda kapatmış olacağız” dedi.

İYİ BİR TREND YAKALANDI

Başta Suriye olmak üzere Ortadoğu ülkeleri ve bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle 2014 ve 2015 yıllarında bölge turizminin büyük kan kaybettiğini vurgulayan Tuğcan Otel Genel Müdürü Zeki Tunç Dortunç, geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren olumlu ve iyiye giden bir trend yakalandığını ifade etti. Gaziantep’in bir sanayi kenti olması nedeniyle kurumsal konaklamaların önemli olduğunu söyleyen Dortunç, Gaziantep’e sadece iş bağlantıları nedeni ile değil gezmek amacıyla gelenlerin sayısında da önemli artış olduğunu kaydetti. Turizmin gelişmesi için güven ortamı ve istikrarın şart olduğunu belirten Dortunç, güven ortamı olduğu sürece doluluk oranları açısından son derece olumlu rakamlara ulaşılacağını açıkladı.

BÜYÜK KONGRELERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Eylül ayı ile beraber  kongre turizminin başlayacağını hatırlatan Dortunç, Gaziantep’in Türkiye’nin en cazip kongre turizmi merkezleri arasında olduğuna dikkat çekti. Dortunç, “Büyük kongrelere hizmet veriyoruz. Gerek kamu kurumlarından, gerekse sağlık, ilaç ve makine gibi sektörlerden  geniş katılımlı toplantı talepleri geliyor. Gaziantep bu açıdan önemli bir potansiyele sahip. Kongre amacıyla Gaziantep’e gelecek olan kişiler, binlerce yıllık bir tarihi ve kültürü tanıyacak, dünyanın en lezzetli yemeklerini tadacak ve bu şehirden çok güzel anılarla ayrılacaktır” dedi.

MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR ŞEHİR

Dortunç, Gaziantep’in tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle ve gastronomisiyle farklı unsurları barındıran ender şehirlerden birisi olduğunu belirtti. “Ülkemizin her tarafı güzel ama Gaziantep mutlaka görülmesi gereken bir şehir” diyen Dortunç, “Gaziantep görülmesi gereken ilk destinasyonlardan bir tanesi. Ben uzun yıllar İstanbul’da yaşadım. İstanbul’da sosyalleşme anlamında ne varsa, Gaziantep’te de var. Burası modern bir Avrupa kenti. Kültür, tarih, gastronomi ve gezi anlamında Türkiye’de görülmesi gereken  ilk şehirlerinden biri. Ulaşımı çok rahat. Ziyaretçiler , gezginler gelsinler, görsünler ve yaşasınlar. Bir şehri tanımanın en güzel yolu  yürüyerek o şehri gezebilmektir. Gaziantep’e gelen turistler yürüyerek kenti tanırken, çok keyifli bir gün geçireceklerdir. Gaziantep’e gelenler ayrıca, dünyaca ünlü lezzetleri yerinde tadarken, başka şehirlerde tattıkları lezzetlerle kıyaslama şansını bulacaklardır” şeklinde konuştu.

TURİZM POTANSİYELİMİZ BÜYÜK

Gaziantep’in ve bölgenin turizm potansiyeline de dikkat çeken Tuğcan Otel Genel Müdürü Zeki Tunç Dortunç, “Gaziantep’te tarih var, kültür var, gastronomi var, sanayi var. Geniş imkanları olan bir şehir. Balkanların en büyük hayvanat bahçesi bu şehirde. Dünyaca ünlü mozaiklerin bulunduğu Zeugma Müzesi bu şehirde. Zeugma Antik kenti,  Dülük Antik kenti, Karkamış Antik kenti görülmesi gereken yerler. Mufak Müzesi, Oyuncak müzesi, Atatürk Müzesi gibi bir çok müze var. Kültür turu yapmak isteyen ziyaretçiler için muthiş bir derya. Gastronomide de dünya çapında söz sahibiyiz. Unesco tarafından gastronomi alanında Dünaya da 9. Kent olarak yaratıcı şehirler ağına alınmış bir şehir. Tarihi çarşılarımız herkesin ilgisini çekecek  ve şehrin tarihi dokusunu ziyaretçilere yaşatacak bir yapıya sahip. Bu kadar zenginliği bir arada barındıran çok az şehir var. Bu potansiyeli iyi değerlendirmeliyiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Son yıllarda kentin tanıtımı için yapılan çalışmaların ve kampanyaların önemine de dikkat çeken Genel Müdür Dortunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’in girişimleri ile başlatılan “Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı” kampanyasının olumlu sonuçları olduğunu belirtti. Dortunç, kentin tanıtımının sadece belediyelere ya da turizmcilere bırakılmasının doğru olmayacağını da belirterek, şöyle devam etti:

“Kentin turizm potansiyelinin tanıtımı için biraz daha etkili tanıtım faaliyetleri yapılabilir. Bu sadece belediyelerin, otelcilerin ya da acentelerin başarabileceği bir şey değil. Bu  bir ekip çalışması gerektiriyor. Sadece Gaziantep değil bölgemiz de çok büyük potansiyele sahip. Tanıtıma daha fazla ağırlık vermeliyiz.  Özellikle acentelerle  daha fazla irtibat halinde olabiliriz. Diğer bir önemli bir nokta ise, herhangi bir vesile ile Gaziantep’e gelen insanların aldığı hizmetten memnun kalmaları. Memnun olması Halide gelen misafir sizin şehrinizi sizden daha iyi tanıtır. Bunun için de memnun ayrılması çok önemli. Kaldığı otelde aldığı hizmetten tutun da , alışveriş yaptığı esnafın ilgisine kadar memnun her şeyden memnun kalırsa sizin reklamınızı tanıtımınızı yapacaklardır.” dedi.

ÇERVE DOSTU OTEL

 Bölgenin ilk beş yıldızlı oteli olan Tuğcan Otel aynı zamanda Gaziantep’te Yeşil Yıldız alan ilk otel olma unvanını taşıyor. 24 Yıldır otelcilik alanında ki en iyi markalardan biri olmayı başaran Tuğcan Otelin başarısını sürekli yenilenmeye bağlayan Genel Müdür Dortunç, “Otel yaşayan bir organizma gibidir. Tuğcan da 24 yıldır sürekli yeniliklerle, hizmet kalitesini artırarak misafirlerinin memnuniyetini yükseltiyor. 2010 yılında ciddi bir tadilat geçirerek baştan aşağı yenilenen otelimiz 186 odası, farklı büyüklükteki  11 toplantı salonuyla, büyük kongrelerle, balo, düğün ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.  Oluşan taleplere cevap verirken satış kabiliyetlerimizi de çok iyi kullanmamız gerekiyor. Kurumsal ya da Münferit hizmetler sunmak için tercihlerden bir olma şansını yakaladığımızda talep edenlerin ihtiyaçlarını çok doğru belirleyerek onların faydasına sunabileceğimiz servisleri çok açık anlatmamız ve bir çözüm ortağı olacağımızı çok net ifade etmemiz gerekiyor. Ürünümüzü satın almak isteyen kişi ya da kuruma hem bu konuda otorite olduğumuzu  hem de işimizi tutku ile yaptığımızı hissettirmemiz  en önemlisi.  Bir ayrıcalıklı özelliğimizde çevreci bir otel olmamız. Yeşil yıldızlı bir otel olduğumuz için gururlu ve mutluyuz. Maksimum seviyede çevre dostu bir otel olmaya çalışıyoruz. Maalesef tüketim toplumuyuz. Tuğcan Otel atıkların ayrıştırılması, toplanması ve geri dönüşümünün sağlanması konusunda da en iyisini yapmaya çalışıyor” diyerek, çevreye verdikleri önemi anlattı.

Dortunç, Tuğcan Otel’in gastronomi alanındaki hizmetleri ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Çok güzel bir  teras restoranımız var. “Cam Teras”  270 derece Gaziantep manzarasına sahip bir restoran. Restoranımızda çok zengin bir mutfağımız var. Çok iddialı bir menü hazırladık. Bu menüyü sunmaya Haziran ayında başladık. Gaziantep, Ortadoğu ve uluslararası mutfaklardan oluşan bir menü. Misafirlerimiz burada Gaziantep’e özgü lezzetlerin yanında, kendi damak tatlarına uygun lezzetleri de bulsunlar istiyoruz. Çok sayıda yabancı de misafir ağırlıyoruz. Amacımız herkesin dilediği lezzeti tadabilmesi ve en güzel şehir manzarasının tadını çıkarabilmesi..”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 Gülveren'den GTB'ye veda ziyaretiÖnceki Haber

Gülveren'den GTB'ye veda ziyareti

Gaziantepsporlu futbolculara galibiyet primi Sonraki Haber

Gaziantepsporlu futbolculara galibiyet p...

Yorum Yazın

Gaziantep'te çifte yangın Felaket önlendi!
Çabaladık Ama Olmadı! Puansız Dönüyoruz!
AK Parti MYK Üyeleri Belli Oldu
Trabzonspor-Gaziantep FK maçı oynanacak mı?
Gaziantep'te trafik kazası! Yaralılar Var!
Gaziantep Teşkilatından Ankara Çıkartması!
Gaziantep'te devrilen soba yangına sebep oldu
Sarıgüllük tatlıcısı damak çatlatıyor
İhracatçılar Dubai’den Başarılı Döndü
2025 İhracat Hedefimiz İçin Daha Çok Çalışacağız
Gaziantep'te mazot kaçakçılarına darbe!
AK Parti'nin yeni MKYK listesi belli oldu
Karayılan'dan uyarı! Kaynağı meçhul bilgiye inanmayın 
Gaziantep'te bıçaklanan şahıs ölümle pençeleşiyor 
Gaziantep'te kayıp olarak aranıyordu! Ölü bulundu
Gaziantep'te kaza günü! Çok sayıda yaralı var 
GAPTARIM Fuarı'nda Erkunt Traktörleri Yoğun İlgi Gördü
Gaziantep'te kaçak göçmen organizatörü 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde şiddet iddiası
 Yaş fıstık güldürdü, kuru fıstık üzdü