Trafikte yeni dönem! Herkesi ilgilendiriyor...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafikte yeni dönem! Herkesi ilgilendiriyor...
Abone ol
Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 yılına dair projeleri arasında trafik kazası kaynaklı can kayıplarının en aza indirilmesi için yeni denetim ve eğitim uygulamaları hayata geçirilmesi bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığının 2023’e ilişkin Yıllık Programından derlediği bilgilere göre, güven ve huzur ortamının sağlanması, güvenlik hizmetlerinin sunumunda kalite ve etkinliğin artırılması, güvenlik birimlerinin kapasitesinin güçlendirilmesi için yürütülen çalışmaların sürdüğü belirtildi. 

Son yıllardaki uyuşturucuyla mücadele, sanal güvenlik ve diğer alanlara ilişkin verilerin paylaşıldığı programda, trafik güvenliğiyle ilgili tedbirlere de yer verildi

Buna göre, kara yolu trafik kazalarından kaynaklı ölüm, yaralanma ve hasarların en aza indirilmesi sağlanacak. 

2024-2027 KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ EYLEM PLANI HAZIRLANACAK
Program kapsamında, kara yolu trafik kazalarından kaynaklı ölüm, yaralanma ve hasarların en aza indirilmesi sağlanacak.

Yol kullanıcılarının hata yapacağını kabul eden ve yol güvenliğini trafik sistemi içerisindeki tüm aktörlerin ortak sorumluluğu olarak gören “Güvenli Sistem Yaklaşımı” benimsenecek ve kurumsal yapı tesis edilecek.

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi İzleme ve Yürütme Kurulu ile İhtisas Gruplarının toplantılarının periyodik olarak yapılmasına devam edilecek.

2021-2023 Eylem Planı kapsamında, 441 performans göstergesinin hayata geçirilmesi için kurumlar arasında eş güdümün sağlanması, gelinen aşamanın izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik faaliyetler sürdürülecek.

2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi’nin 2’inci uygulama adımı 2024-2027 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı, paydaş kurumlarla hazırlanacak. 

80 MİLYON ARAÇ VE SÜRÜCÜYE TRAFİK DENETİMİ YAPILACAK
Hedef planlı denetimler kapsamında 80 milyon araç ve sürücüye trafik denetimi yapılacak.

Trafik kazası kaynaklı can kayıplarının yüzde 8,3’e düşürülmesi için faaliyetler yürütülecek.

EN ÇOK KAZA YAPANLARA EĞİTİM VERİLECEK
Kusurlu olarak en çok kaza yapan sürücülerden 5 binine “Güvenli Sürüş Kuralları Eğitimi” verilecek, üç eğitim filmi hazırlanarak sosyal medya üzerinden kullanılması sağlanacak.

Ülke genelinde yol kullanıcılarını trafik güvenliği hususunda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında eğitim materyalleri bastırılacak, bireylere küçük yaşta trafikte güvenli davranma alışkanlığı kazandırmak amacıyla trafik güvenliği eğitimlerine devam edilecek.

Trafik kazasına karışan araç türlerinin istatistiki bilgileri çıkarılacak, kazaya karışan araçların kaza analizlerine göre özel denetimler yapılacak.

Trafik güvenliğinin en üst seviyede tesis edilebilmesi için yol teknolojilerindeki gelişmelerden de yararlanılarak denetimler etkinleştirilecek, yol kullanıcıları trafik güvenliği konusunda bilinçlendirilecek

Kaynak: Kamudan Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaymakam Çağlar, Zeytin Satan Esnafı Ziyaret Etti Önceki Haber

Kaymakam Çağlar, Zeytin Satan Esnafı Ziy...

2 aylık bebeğin kolunu kırdı! Çürümüş et kokusu gelince fark ettiler...Sonraki Haber

2 aylık bebeğin kolunu kırdı! Çürümüş et...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 19 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Çanakkale Şehitleri Anıldı
GAÜN Hastanesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi
Gaziantep’ te Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılında Duygusal Anma Töreni
İl Başkanı Fedaioğlu’ndan Gazze’deki Katliama Sert Tepki
İl Başkanı Fedaioğlu, Gaziantep’i Karış Karış Geziyor
Nizip’te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı Anıldı
NTB Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Başkan Yılmaz’dan Memohaber’e özel açıklamalar
Yılmaz: Şehitkamil daha temiz olacak
MÜSİAD Gaziantep Şubesinden geleneksel iftar programı
Mehmet Sait Kirazoğlu’na Önemli Görev
Gaziantep protokolünden 18 Mart mesajı
Meriç: Şaibeli Sınavlarla Kadrolaşan FETÖ’nün Diplomaları İptal Edilmeli!
CHP Gaziantep’ten Üyelere Önseçim Çağrısı
GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı
HKÜ, eğitim kurumları ile geleneksel iftar programında buluştu
Gaziantep'te 14 modifiye araca 117 bin TL ceza
İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Aykut Yalçın'dan 18 Mart meajı