'Tarımın Dünü, Bugünü ve Geleceği' paneli HKÜ’de gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Tarımın Dünü, Bugünü ve Geleceği' paneli HKÜ’de gerçekleştirildi
Abone ol
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) ile HKÜ Ekonomi ve Toplum Öğrenci Topluluğu tarafından organik tarım, tarımsal kalkınma, kooperatifleşmenin önemi ve gelecekte yapılması gereken tarımsal faaliyetlerin odağa alındığı; "Tarımın Dünü Bugünü ve Geleceği" paneli düzenlendi.

Panele; KARMER Müdürü Prof. Dr. Hanifi Aslan, KADMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Özgüner, öğretim üyeleri ile davetli panelistler; İslahiye Belediye Başkanı Ziraat Mühendisi Kemal Vural, Gaziantep İl Tarım ve Ormanlığı Müdür Yardımcısı Nihat Deme, Girişimci Yazar Zeugma Kadın Kooperatifi Kurucusu Sabiha Doğan, Gaziantep Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Aslan, Ezogelin Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Toğaç Çolak ve öğrenciler katıldı.


“Tarımda fayda sağlayacak araştırmalar yapacağız”
Çalıştayın açılışında katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada; KARMER Müdürü Prof. Dr. Hanifi Aslan; “Tarım konusu, tarımsal kalkınma tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve bölgemizde hayati bir öneme sahip. Ayrıca bizim araştırma konularımızın da en önemlileri arasında yer alıyor. Çalışmalarımıza ilk olarak tarım sektörünün sorunları ve bunların araştırılarak çözülmesi faaliyeti ile başladık. Bundan sonra daha detaylı çalışmalar yapacağız. Tarımla ilgili birçok konu var. Bunlardan bazılarına değinecek olursak, tarımda tabiatın düzenini bozmadan çalışmak gerekiyor. Toprak, arazi kullanımı, tohum, üretimin artırılması, insan kaynağının eğitilmesi, teknolojik, iktisadi ve ürünün pazarlanması ile ilgili olarak çok fayda sağlayacak araştırmalar planlanmıştır” dedi.
İslahiye Belediye Başkanı Ziraat Mühendisi Kemal Vural ise; ülke olarak tarımda oldukça iyi bir yerde olmakla birlikte yapılması gereken birçok yeniliklerin olduğunu ifade ederek, tarımsal alanlarda eksikliklerin giderilmesi için toprakların yapısına göre ekim yapmaya dikkat ettiklerini söyledi.
İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Nihat Deme ise Gaziantep ve ilçelerinde üreticilerle birebir iletişim halinde olduklarını ve köy köy çalışarak çiftçileri sertifikalı fidan dikimine yönlendirdiklerini belirtti.
Zeugma Kadın Kooperatifi Kurucusu Sabiha Doğan ve Ezogelin Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Toğaç, kendi kooperatiflerinde kadınlarla istihdam sağladıklarını, doğal ürünler yetiştirdiklerini ifade ederek başarı hikayelerini öğrencilerle paylaştılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SANKO Üniversitesi akademisyenleri Yavuzeli ve Araban’daÖnceki Haber

SANKO Üniversitesi akademisyenleri Yavuz...

Tedbir alınmazsa hırsızlar rögar kapağı bırakmayacak!Sonraki Haber

Tedbir alınmazsa hırsızlar rögar kapağı...

Yorum Yazın

GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor
Quick Sigorta 9 yaşında 
Gaziantep'te Otomobilin Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Yaralandı