Taburcu etmeyi unutmuşlar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taburcu etmeyi unutmuşlar!
Abone ol
Son günlerde Gaziantep'te bazı özel hastanelerin acil serviste tedavi gördükten sonra taburcu olan hastalar eczaneye gittiklerinde "Hastanede yatıyor görünüyorsunuz" yanıtını alınca şok oldular.

Son günlerde Gaziantep'te bazı özel hastanelerin acil serviste tedavi gördükten sonra taburcu olan hastalar eczaneye gittiklerinde "Hastanede yatıyor görünüyorsunuz" yanıtını alınca şok oldular. www.memohaber.com haber merkezine gelen bilgilere göre,  'Otel konforunda tedavi' vaadiyle hizmet veren özel hastanelerin özellikle acil servislerinde yaşanan bu durum özel hastanelerin acil servislerinde neler oluyor? sorusunu akıllara getirmeye başladı. Vatandaşlar Valilik ve SGK yetkililerini göreve çağırdılar. 
BU HASTANELERİ KİM DENETLEYECEK? 
Gaziantep'te son günlerde salgın gribal enfeksiyon ve buna bağlı yüksek ateşle özel hastanelerin acil servislerine muayene için gelen hastalara takılan serumun ardından reçetesi verilerek gönderiliyor ilaçlarını almak için nöbetçi eczanelere gelen vatandaşlar şok yaşıyorlar. Bazı özel hastanelerden taburcu olduktan sonra eczaneye giden hasta ve yakınları "Bu hasta hastanede yatıyor. Hastanede yatarak tedavi gören hastalar eczaneden ilaç alamazlar" yanıtını alınca şaşkına döndüler. Birçok hasta ise durumu sorguladıklarında "Unutulmuş" yanıtını aldı. Özel hastanelerin SGK'dan daha fazla ücret almak amacı ile hastaları 1-2 hafta daha yatıyor gösterdiklerini iddia eden hasta ve hasta yakınları yetkilileri hem hastane hem de eczaneleri denetlemesi için göreve çağırdı. 
HASTANEDE YATIYOR OLARAK UNUTULMUŞ!
Özel bir hastanenin acil servisinde muayene olan bir hasta hastaneden çıkıp eczaneye ilacını almaya gittiğinde gerçek ortaya çıkıyor. Eczacı ilacını almaya gelen hastaya 'Siz halen hastanede yatar durumda gözüküyorsunuz. Bu durumda size ilacınızı veremem' demesi üzerine hasta tekrardan özel hastaneye gidip durumu anlattığında ise aldığı cevap daha vahim. Unutulmuş! veya Yanlışlık Olmuş!
DUYARLI VATANDAŞLARDA OLMASA...
Özel Hastanelerin mesai bitiminden sonra genelde geceleri acil servislerinde yaşanan bu olayların ardından vatandaş hastalığı ile uğraşmayı bırakıp tekrardan hastaneye giderek çıkış yapmakla uğraşıyor. Bu esnada zaman zaman hastane görevlileri ile tartışma bile yaşadığı oluyor. Bu durum sayesinde devlet duyarlı vatandaşlar sayesinde zarar etmekten bir nebzede olsa kurtulmuş oluyor. 
VATANDAŞ ECZANEYE GİTMESE NE OLACAK?
Yaşanan bu durum sonrasında acil servisten çıkıp eczaneye uğramayan hastalar ise hastane tarafından acaba kaç gün yatış olarak gösteriliyor? sorusunu akıllara getiriyor. 
BU DURUM İLK DEĞİLMİŞ
Öte yandan eczanelerde bu durumun ilk olmadığı özellikle gece nöbetçi eczanelerin bu tarz olaylarla sık sık karşılaştığı hatta gelen 10 reçeteden birinde mutlaka bu olayın yaşandığı öğrenildi. 
BU VURGUNCULUĞA KİM DUR DİYECEK?
Özel hastanelerde yaşanan bu duruma SGK yetkilileri ne diyecek? Devleti soyup soğana çeviren özel hastaneleri SGK yetkilileri kontrol etmiyor mu? Eczanelere gelen bu vakalardan hiç mi haberleri olmadı? Devletin bu zararının hesabını kim verecek?

 
 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güzel, ''Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız''Önceki Haber

Güzel, ''Sporun ve sporcunun her zaman y...

Küçükdurmaz, ''Enfeksiyonun altında yatan sebepler araştırılmalı''Sonraki Haber

Küçükdurmaz, ''Enfeksiyonun altında yata...

Yorum Yazın

Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1