Suriye krizi etkilerinin azaltılması projesinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suriye krizi etkilerinin azaltılması projesinde
Abone ol
Kamu ve özel sektörden, uluslararası kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarından, girişimcilere iş ve istihdam dünyasının birçok aktörü, 10-11 Mayıs’ta Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen “İş ve İstihdam Forumu”nda bir araya geldi.

Kamu ve özel sektörden, uluslararası kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarından, girişimcilere iş ve istihdam dünyasının birçok aktörü, 10-11 Mayıs’ta Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mesleki Eğitim Merkezi’nde  düzenlenen “İş ve İstihdam Forumu”nda bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Suriye Krizinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki  Etkilerinin Azaltılması Projesi” kapsamında desteklenen ve kısa süre önce işletmeye alınan Gaziantep Sanayi Odası Meslek Eğitim Merkezi’nde düzenlenen “İş ve İstihdam Forumu”nda Suriyeliler ve ev sahibi topluluklar için işgücü piyasasının hem arz, hem talep yönü ele alınarak, geçim kaynağı ve istihdam fırsatlarının geliştirilmesi hedefinin hayata geçirilmesi ele alındı.

İş ve İstihdam Forumu’nda konuşan Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ve ülkemizin sanayi kenti Gaziantep’te İş ve İstihdam Forumu’nun yapılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, “Gaziantep, 5 Organize Sanayi Bölgesi’nin yanı sıra, kent içerisindeki diğer üretim tesisleriyle devamlı üreten ve ürettiği ürünleri şuan itibariyle Dünya’nın 173 ülkesine ihraç eden, Dünya Bankası’nın yaptığı bir araştırmaya göre Dünya’da en rekabetçi 10 şehir içinde yer alan bir şehirdir” dedi.

Ünverdi, Suriyeli kardeşlerimizin ve yerel iş gücümüzün nitelikli birer elaman olarak sanayimize kazandırılmasının önemli olduğunu kaydederek, “Biz bölgemizde huzur istiyoruz. Refah istiyoruz. Kardeşlik istiyoruz. Bu nedenle insana yatırım yapmayı tercih ettik. Bu nedenle sanayiye nitelikli eleman kazandırmak için GSO Mesleki Eğitim Merkezi’ni kurduk.” diye konuştu.  

Gaziantep’in Ortadoğu’ya açılan bir kapı olduğunu dile getiren Ünverdi, “Gaziantep hedefleri olan bir şehirdir. Artık her işi yaparım devri kapanmış, işinde uzmanlaşmış işgücü tercimiz olmuştur. GSO Merkezi Eğitim Merkezi’nde son 2 ayda 140 Suriyeli kardeşimize 4 iş kolunda eğitim verilmiştir. Hedefimiz eğitim gören kardeşlerimize 14 iş kolunda eğitim vermek, iş güvenliği ve ilk yardım konularında da bilinçlendirmektir. Katma değeri yüksek markların üretilmesi Endüstri 4.0 çağının gerektirdiği şartların oluşturulması ve sanayicilerimizin bilinçlendirilmesi bu merkezin önemini arttırmaktadır” şeklinde konuştu.  

İki gün boyunca devam edecek olan “İş ve İstihdam Forumu”nda, çeşitli panel, oturum ve çalıştayları içeren İş Bağlantıları Kurma Platformu, İş Arayanlar İçin Oturumlar, İşverenler ve Girişimciler için Oturumlar ile Genel Oturumlar olmak  üzere dört  farklı bileşen ele  alınacak.

Kamu ve özel sektör  işbirliği ile Suriyeli ve Türk firma ve girişimciler arasındaki bağlantıların güçlendirilmesinin önemine dikkat çekilen “İş ve İstihdam Forumu”’nda, iş arayanlar ile işverenleri doğrudan bir araya getirecek bir platform oluşturuldu. 200’ün üzerinde katılımcının  ve 35 firmanın standının bulunduğu etkinliğe ilgi yüksek oldu.   

 

Program Hakkında:

 

Suriye krizi ile birlikte yerinden edilmenin Suriyeliler üzerinde bıraktığı etkiyi hafifletmek, göçün ev sahibi topluluklar ve belediyeler üzerinde oluşturduğu etkilerle baş etme kapasitesini arttırmak amacıyla UNDP, "Suriye Programı" aracılığıyla insani yardım müdahalesini tamamlayıcı bir dayanıklılık temelli kalkınma yaklaşımını desteklemektedir.

Program, iş gücü piyasasının hem arz, hem talep yönünü ele alarak geçim kaynağı fırsatlarını geliştirmenin yanı sıra, yerel paydaşların ve hizmet sağlayıcılarının istihdam ve ekonomik büyüme kapasitelerini güçlendirmeyi hedeflemektedir.

 

Geçim kaynakları, istihdam ve yerel  ekonomik  kalkınmayı destekleyen Program kapsamında, yaşam becerileri eğitimleri ve mesleki eğitim kursları aracılığıyla krizden etkilenen toplulukların geçim kaynağı fırsatlarının arttırılması faaliyetleri yürütülmektedir.

“Suriye Krizinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Etkilerinin Azaltılması Projesi”, Türkiye'ye yönelik Suriyeli mülteci akınının etkisini hafifletmek üzere AB tarafından finanse edilen ve insani yardımı tamamlayan ilk dayanıklılık temelli yaklaşım müdahalelerinden biridir. Temmuz 2015’ten bu yana uygulanan proje, en yüksek Suriyeli nüfusuna sahip illerden Gaziantep ve Şanlıurfa’da yürütülmektedir.

Projenin Gaziantep’te uygulanan geçim kaynakları bileşeni, istihdam edilebilirliğin artırılmasını odağına almaktadır. Atık yönetimi bileşeni ise Şanlıurfa Belediyesi’nin atık yönetimi kapasitesinin güçlendirilmesine destek olmaktadır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP'li Taşdoğan: 21 Mayıs'ta kongreye hazırızÖnceki Haber

MHP'li Taşdoğan: 21 Mayıs'ta kongreye ha...

GTB personellerine ISO 10002 eğitimiSonraki Haber

GTB personellerine ISO 10002 eğitimi

Yorum Yazın

Meriç: AKP'nin Yıkım Politikalarına Dur Diyeceğiz!
Büyükşehir, Güneyşehir ve Kuzeyşehir’de etaplar arası ring seferi oluşturdu
Gaziantep'te define bulmak için izinsiz kazı yapan 5 şahıs suçüstü yakalandı
Hurma fiyatının sabit kalması vatandaşın yüzünü güldürdü
Şehitkamil güvenli ve konforlu yollara kavuştu
Irak’tan gelen genç, Medical Point’te sağlığına kavuştu
Nizip Ticaret Odası Başkanları, 15. GAPTARIM Fuarı’na Katıldı
Suruç'lular Nebi Kaplan Dedi
Gaziantep’te kadın cinayeti! Katil her yerde aranıyor
Gaziantep trafiğinde tehlikeli hareketler 
Gaziantep'te çifte yangın Felaket önlendi!
Çabaladık Ama Olmadı! Puansız Dönüyoruz!
AK Parti MYK Üyeleri Belli Oldu
Trabzonspor-Gaziantep FK maçı oynanacak mı?
Gaziantep'te trafik kazası! Yaralılar Var!
Gaziantep Teşkilatından Ankara Çıkartması!
Gaziantep'te devrilen soba yangına sebep oldu
Sarıgüllük tatlıcısı damak çatlatıyor
İhracatçılar Dubai’den Başarılı Döndü
2025 İhracat Hedefimiz İçin Daha Çok Çalışacağız