Sağlıkta Türkiye gündeminden düşmeyen il müdüründen açıklama...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlıkta Türkiye gündeminden düşmeyen il müdüründen açıklama...
Abone ol
Gaziantep Kamu Hastanelerinde yaşanan olumsuzluklar, yeni doğan bebek ölümleri ile başı çeken ve Avrupa'nın 4 katı fazla bebek ölümlerinin yaşandığı Gaziantep'te Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçilerin intihar girişimi ve bir türlü açılamayan Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi ile ilgili yerel ve ulusal medyada gündeme gelen haberleri muhalefet partileri tarafından TBMM Türkiye Büyük Millet Meclisine taşınmıştı.

Bu olumsuz gelişmeler karşısında Ankara'da toplanan AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ve Gaziantep Valisi Davut Gül'ün katıldığı toplantıda İl Müdürü Uzman Dr. Serdar Sarıfakı'da davet edilerek Gaziantep'in sağlığı masaya yatırılmış ve Sarıfakı'nın görevden alınması gündeme gelmişti. Ayrıca bu toplantıda İl Müdüründen yeni atamalar konusunda Hükümete yakın sendikanın talepleride sendikanın isteklerine göre değil liyakata göre atamaların yapılmaları istenmişti ve bu konuda dikkat çekilmişti. Bu duruma kayıtsız kalmayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca olaya bizzat el koyarak Gaziantep'e 11 saha koordinatörlerini göndererek Aksayan yönleri, bebek ölümleri ve bir çok konuların titizlikle araştırılması ve sağlığın rötgenini çekerek geniş bir rapor hazırlanmasını istemişti. Saha kordinatörlerinin raporu hazırlanmadan bu kez Gaziantep İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Serdar Sarıfakı imzasıyla basın kuruluşlarına bir açıklama gönderildi. 

İŞTE O AÇIKLAMA

Son günlerde ilimizde bulunan sağlık tesisleri hakkında bazı basın yayın organlarında çıkan haberler için açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Sağlık hizmeti ırk, din, mezhep ayrımına göre verilmemektedir. İlimizdeki sağlık tesislerinde de Suriye ya da başka bir ülke vatandaşlarına herhangi bir öncelik verilmesi söz konusu değildir.

Dr.Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2019 yılının İlk 6 ayı içinde polikliniklerde 1.205.844 Türk hasta muayene olurken sadece 126.373 Suriyeli hasta muayene olmuştur. Yine Acil servislerde ilk 6 ayda 315.921 Türk hasta muayene olurken 31.854 Suriyeli hasta muayene  olmuştur. Görüldüğü üzere hem polikliniklerde hemde acil serviste Suriyeli hastaların muayene oranları % 10 civarındadır.

 Şehir Hastanesi inşaatında herhangi bir durma söz konusu olmayıp, mevcut durumda 667 kişi çalışmaktadır.

Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesinde zemin etüdü yaptırılmış olup, inşaat fen ve sanat kaidelerine göre tamamlanmıştır. Zemin etüdü yapılmadan hiçbir inşaatın ruhsat alması mümkün değildir.

Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesinde tıbbi sarf malzeme eksikliği söz konusu değildir. Ayrıca tüm ilaç, tıbbi sarf, radyoloji görüntüleme, laboratuvar ihaleleri tamamlanmış olup poliklinik, servis ve acil sağlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca herhangi bir tıbbi malzeme eksikliğinde Müdürlüğümüz bünyesindeki diğer hastanelerimizden anında malzeme temini yapılabilmektedir. Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesinin klimaları geçtiğimiz hafta içinde devreye alınmıştır. Ameliyathane için otomasyon, validasyon, partikül ölçümleri için müracaat yapılmış olup bir hafta içinde gerekli testler yapılıp,  ruhsat alındıktan sonra ilk ameliyatlar başlayacaktır. 88. DHY’de (Devlet Hizmet Yükümlülüğü) yeterli uzman ve pratisyen hekim atanması, KPSS Temmuz atamasında 315 TDP (tabip dışı personel) atanması ile 24 saat tam kapasite ile hizmet verecektir.

Özetle;Hastanenin hizmete tam anlamıyla alınamaması fiziki eksikliklerden değil, başka illerde de görülen doktor eksikliklerindendir.  

Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde de yasal ihale süreçleri beklenilmiş olup, bunun dışında bir keyfiyet söz konusu değildir.Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi; KVC yoğun bakım ünitesi yapım işi 08.12.2018 (iş yapım süresi 180 gündür)  tarihinde sözleşmeye bağlanmıştır. 06.05.2019 tarihinde geçici kabulü yapılarak alımı Bakanlık iznine tabi olan tıbbi cihazlar için gerekli izinler alınmış ve ihale işlemleri başlatılmıştır. Tıbbi sarf ihalesi ise yapılıp sözleşmeye bağlanmış olup, kısa bir süre içerisinde anjio işlemine başlanacaktır.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 Eczacılara yeşil pasaport hakkı!..Önceki Haber

Eczacılara yeşil pasaport hakkı!..

YKS'de Sanko başarısıSonraki Haber

YKS'de Sanko başarısı

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı