Sağlıkta Gaziantep masaya yatırıldı: Bakan O hastaneyi kabul etmedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlıkta Gaziantep masaya yatırıldı: Bakan O hastaneyi kabul etmedi
Abone ol
Gaziantep'e bir dizi inceleme ve araştırmaya gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep için önemli kararlar aldılar. Bakan Koca Çocuk Hastanesinin ek bina inşatı değişikliğini kabul etmedi. Gazikent bölgesinde ruhsat süresi bitmesinin ardından uzatma talebi verilmeyen özel hastaneyi kiralamayı kabul etmedi. Daha neler neler..

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca beraberinde Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ve Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İncegöz ile birlikte geldiği Gaziantep'te sağlık konularını masaya yatırdı. 

www.memohaber.com haber merkezinin edindiği bilgilere göre, toplantıdan bir takım kararlar çıktı.Personel ataması yapılamadığı için açılması yılan hikayesine dönen Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesine acilen personel ataması yapılacak ve açılışı Mayıs ayında yapılacak, hafta içinde kamuoyunun aniden gündemine gelen Avukat Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin bahçesine yapılması kararı çıkan 300 yataklı hastanenin bitişiğindeki bazı binaların silüyetini bozduğu gerekçesiyle bazı çevrelerin yapılmamasını istenmediği hastane inşaatına yeni yer bulmak için Vali Davut Gül, Şehitkamil Başkan Yardımcısı Murat Özgüler ve İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Sarıfakı birlikte Beylerbeyi bölgesinde arsa yerlerinin incelemelerini yapmışlardı. Yer değiştirme olayına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu değişikliğe karşı çıktı.

ÖZEL HASTANENİN DEVRİNİ BAKAN İSTEMEDİ

Yapımı yıllardır süren ve açılması yılan hikayesine dönen, AK Partili Gaziantep millet vekili Halil Mazıcıoğlu'nun dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ve Gaziante İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök'e de devlete devredilmesi için dayatılmaya çalışılan ve yeniden tekrar bir başka milletvekilinin gündeme getirdiği Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi Gazikent bölgesinde Bossan hastanesinin Sağlık Bakanlığına devri veya kiralanması isteği yeniden gündeme geldi fakat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu istege karşı çıktı. İnşaatı halen tamamlanamayan yapım izni 75 yatak olmasına rağmen 500 yataklı 20 katlı binanın iddialara göre, Sağlık Bakanlığının müsade ettiği sürede inşaatı tamamlayamadığı için ruhsatı askıya alınan bu özel hastaneyi Sağlık Bakanlığına kiralama teklifini Bakan Koca'ya Gaziantep gezisi sırasında yaptılar. Ancak binanın yüksek olması ve arazisinin az olmasını, ayrıca standartlara pek uygun bulmadığı için bu isteği geri çevirdiği öğrenildi.

DR ERSİN ARSLAN HASTANESİ ŞEHİR HASTANESİNE TAŞINIYOR

2020 Yılı Nisan ayında yapımı tamamlanması planlanan Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Karataş bölgesinde inşaatı devam eden Şehir Hastanesi ve açılması öncesi Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma hastanesinin üniversite hastanesi ile afile edilmesi bir ay sonra çıkacak olan yönetmenlik yayınlandıktan sonra afile edilip 1800 yataklı Şehir Hastanesine taşınacağı öğrenildi.

ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLECEK HASTANE BEKLEMEYE ALINDI

İslam Bilim ve  Teknoloji üniversitesinin bünyesinde açılması düşünülen ve Rektör Nihat Hatipoğlu'nun ısrarla istediği Tıp Fakültesine tahsis edilmesi gündeme gelen Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek binası olarak faliyet gösteren Mücahitler Ekbinasının devir işlemi geçici olarak durduruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu hastanenin genişletilmesi için eksik kalan ek binanın bir an önce tamamlanması için talimat verdiği öğrenildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te FETÖ'den avukatlara gözaltı: Karı Kocada varÖnceki Haber

Gaziantep'te FETÖ'den avukatlara gözaltı...

Sağlık Bakanı Koca Gaziantep’te incelemeler yaptıSonraki Haber

Sağlık Bakanı Koca Gaziantep’te inceleme...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı