Sağlık-Sen’i sarsan karar! Başkan Kerkez açığa alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Sağlık-Sen Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Şube Başkanı Cuma Kerkez’in sendika genel merkezi tarafından açığa alınması gündemi sarstı. Başkan Kerkez’in genel kuruldaki tavrından dolayı açığa alındığı iddia edilirken yaptığı açıklamada karara ateş püsküren Kerkez, “Tepkimizi dile getirmemiz bazı çevreleri rahatsız etmiş olmalı” dedi.
Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından hakkında disiplin soruşturması başlatılan Sağlık-Sen Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Şube Başkanı Cuma Kerkez, açığa alındı. Sendika genel merkezinin aldığı karar Gaziantep Şubesi’nde şok etkisi yaratırken Başkan Kerkez, alınan karara zehir zemberek bir açıklamayla cevap verdi. 
BAŞKAN KERKEZ TEPKİ GÖSTERDİĞİ İÇİN Mİ AÇIĞA ALINDI?
Sendikanın geçtiğimiz Pazar günü yapılan genel kurulunda, şube başkanlığına aday olan Muhammed Öztekin’e kurulda söz verilmemesi üzerine tartışma yaşanmıştı. Divan kurulu ve genel merkez yöneticileri ile Öztekin’in destekçileri arasında çıkan sözlü tartışmayı araya giren polis ekipleri ayırmıştı. O esnada aday Muhammed Öztekin’e söz hakkı verilmemesine Başkan Cuma Kerkez’de tepki göstermişti. Başkan Kerkez’in o günkü tavrından dolayı olduğu iddia edilirken genel kurulda yaşananlar amatör bir cep telefonu kamerasına yansıdı. 
 
“TEPKİMİ DİLE GETİRMEMİZ BAZI ÇEVRELERİ RAHATSIZ ETMİŞ OLMALI”
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada haksızlık karşısındaki duruşundan asla taviz vermeyeceğini vurgulayan Başkan Kerkez, “Geçtiğimiz haftasonu yapılan Sağlık-sen Gaziantep Şubesinin, Genel başkan, Genel Başkan Yardımcıları ve Şube başkanlarının da katılımı ile gerçekleşen 6. Olağan Genel kuruluna iki aday katılmış, divan kurulunca adaylarından mevcut Şube Başkanına süresiz söz hakkı verilirken diğer aday olan kardeşimize söz hakkı verilmemiş, delegasyona hitabı haksız ve hukuksuz bir şekilde engellenmiştir. Hak, emek ve Adalet mücadelesinin verildiği sendikamızda yapılan bu haksızlığa orada bulunan delegeler gibi bizde bunun demokrasiye yaraşmadığı, herkesin düşüncelerini sendikamıza yakışır şekilde özgürce dile getirmesi gerektiği yönündeki tepkimizi dile getirmemiz bazı çevreleri rahatsız etmiş olmalı” ifadelerini kullandı.
“SENDİKA BAŞKANLIĞI SADECE TEFERRUATTIR” 
Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi tarafından 2 gün önce Genel merkeze şikayet edildiğini paylaşımında aktaran Başkan Kerkez, “Genel merkezce yine aynı gün savunmam dahi alınmadan 2 ay tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiş olduğumu şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayım. Bu zamana kadar her türlü haksızlığın karşısında olduk, birileri rahatsız oldu diye duruşumuzdan asla taviz vermeyecek; her platformda mazlumun, mağdurun yanında olmaya devam edeceğiz. Bundan dolayı tarafıma uygulanacak yaptırımlar bazıları için anlamı olmasa da bizim için şeref madalyası olup başımızın tacıdır. Benim için Sendika Başkanlığı sadece teferruattır” dedi. 
 
KARAR GERİ ALINMAZSA YÜZLERCE ÜYE İSTİFA EDECEK
Başkan Cuma Kerkez’in açığa alınma kararının duyulmasının ardından memohaber merkezini arayan ve mesajla ulaşan yüzlerce sendika üyesi, karara tepkili olduklarını dile getirdi. Sendika genel merkezinin kararı geri almadığı takdirde binlerce sendika üyeliğinden istifa edeceklerini aktaran üyeler, sendikaya tepki gösterdi.
 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çam: Şehirler güçlü sivil toplum örgütleri ile gelişirÖnceki Haber

Çam: Şehirler güçlü sivil toplum örgütle...

GAÜN Hastanesi’nde şok istifa!Sonraki Haber

GAÜN Hastanesi’nde şok istifa!

Yorum Yazın

Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…