Rutin kontrolde rahminde 30 santimlik tümör olduğunu öğrendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rutin kontrolde rahminde 30 santimlik tümör olduğunu öğrendi
Abone ol
Rutin kontrolleri sırasında 30 santimlik miyom olduğu belirlenen 44 yaşındaki Yasemin Çelik, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Ağar’ın yapmış olduğu başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Kasık ağrısı ve kabızlık şikayeti yaşayan 44 yaşındaki Yasemin Çelik, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne başvurdu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Ağar tarafından muayene edilen Çelik’in yapılan tetkiklerinde rahminde 30 santimlik miyom tespit edildi. Zaman kaybetmeden ameliyata alından Çelik’in rahmindeki 30 santimlik miyom, Op. Dr. Ağar tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatla alındı.

“Aralıklı zamanlarda muayene olmadığım için pişmanım”
Operasyonun ardından sağlığına kavuşan Çelik, “Ablamla beraber hastaneye gelerek kadın doğum kliniğine muayene olmak istedim. Hayatımı olumsuz yönde etkilemese de kasık ağrısı ve kabızlık şikayeti yaşıyordum. Ağrılarım sürekli olmadığı için önemsemedim. Fakat muayeneden sonra aralıklı zamanlarda muayene olmadığım için pişman oldum. Doktorum Barış Ağar, rahmimde miyom olduğunu söyleyerek, ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Son derece konforlu ve çok başarılı geçen işlem sonrasında kısa sürede iyileştim. ANKA Hastanesi’ne, Dr. Barış Ağar ve ekibine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun.” diye konuştu.

“Rahmi temizledik”
Riskli olan operasyonu başarı ile gerçekleştiren Op. Dr. Barış Ağar ise, hastanın durumu ve operasyon ile ilgili, “Hastamız bize başvurduğunda uzun süredir kasık ağrısı, kabızlık şikayetleri olduğunu dile getirdi. Hastanemizde yapılan tetkikler sonucunda rahminde 30 santimlik miyom olduğunu tespit ettik. Karnında şişlik vardı. Miyom, üreter ve bağırsaklara baskı yapıyordu. Miyom artık ele geliyordu. Ameliyatla miyomu alıp, rahmi temizleyerek, hastamızın yeniden sağlığına kavuşmasını sağladık” ifadelerini kullandı.

Kadınların yüzde 20-25’inde görülebiliyor
Miyomun kadınların yüzde 20-25’inde görülebildiğine dikkat çeken Op. Dr. Ağar, “ Kadınlarda bazen şişkinlik, ağrı, kanama, kabızlık gibi belirtileri olan miyom, en sık rastlanan iyi huylu tümördür. Miyomlar sıklıkla fizik muayenede saptanır. Büyüklüğüne göre belirtiler de değişkenlik görülebilir. Bazen de hiçbir semptom vermeden büyüyebilir. Bu nedenle yılda bir kez jinekolojik muayenenin önemlidir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gözler, kritik kabine toplantısına çevrildi! Asgari ücret zammı, Kurban Bayramı tatili...Önceki Haber

Gözler, kritik kabine toplantısına çevri...

Gaziantep'te o sendika başkanı kalbine yenik düştüSonraki Haber

Gaziantep'te o sendika başkanı kalbine y...

Yorum Yazın

GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor
Quick Sigorta 9 yaşında 
Gaziantep'te Otomobilin Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Yaralandı