Rektörü Gür: Üniversite hastanemiz bölgenin gözdesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektörü Gür: Üniversite hastanemiz bölgenin gözdesi
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, üniversite hastanesinin başarılarını ve yeni açılan laboratuarların uluslar arası alanda aldığı akreditasyon süreçlerini Memo News Dergisi’ne değerlendirdi.

Rektör Gür, yaptığı açıklamada “ Gaziantep bölgenin sağlık üssü konumunda.  Başarılarımız uluslar arası alanda tescillendi. Bugün Avrupa’dan ve Amerika’dan şehrimize hasta alıyoruz” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde verilen tıp eğitimi ve yüksek sağlık hizmetleri ile şehrin ve bölgenin gözdesi konumunda yer aldığını belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi hizmet verirken aynı zamanda arkasında güçlü bir tıp kadrosu var. Tıp eğitimimiz yakın zamanda akredite oldu ve uluslar arası alanda kabul edilebilir bir akredite eğitim uyguluyoruz. Güçlü bir öğrenci eğitimimiz var. Hastane olarak sadece Gaziantep’e değil bölgeye hizmet veriyor. Hastalara yetişmekte de güçlük çekiyoruz.

Organ nakilleri önceden beri devam ediyor. Büyük hasta kapasitesiyle 14 sadece kendisine has yoğun bakım yatağı ile inme ünitesi Türkiye’deki en önemli ünitelerden bir tanesi. Bu ünite ile hastanın beyin damarlarına girilerek hatanın sakat kalmaktan ya da ölmekten kurtuluyor. Yine yaşlı bakım ünitesi onkoloji hastanemizin yanında devam ediyor. Pediatrik onkoloji ve aynı zamanda hematoloji altında pediatri altında çocuklara kemik iliği nakli bu bölgede uygulanıyor. Güneydoğu’da bu merkez ilk ve tek” ifadelerinde bulundu. 

LABORATUARLARIMIZ ULUSLAR ARASI ALANDA AKREDİTASYON ALDI

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin laboratuarlarının uluslar arası alanda akreditasyon almasını değerlendiren Rektör Gür, “Laboratuarlarımız uluslar arası alanda akreditasyon aldı. Bu da üniversitenin yapmış olduğu tetkiklerin uluslar arası geçerliliği açısından önemli. Sağlık turizmi açısından eskiden beri hizmet vermekle birlikte bu durumumuz Sağlık Bakanlığı tarafından da tescillenerek şu anda hali hazırda sağlık turizmine açık bir portföyümüz oluştu. Sağlık Bakanlığı hastaneleri belirli zamanlarda denetler ve puanlar verir. Bizim hastanemiz 98 gibi çok önemli bir puan alarak hizmet kalitesini en üst seviyeye taşımıştır. Gaziantep elde ettiği tüm bu başarılar ile hem şehrin hem bölgenin gözdesi konumuna gelmiştir” dedi. 


BAŞHEKİM ZENGİN:  AVRUPA’DAN AMERİKA’DAN HASTA ALIYORUZ

Sağlık turizminde atılan önemli adımın Gaziantep’e ve ülkeye sunacağı katkıları değerlendiren  Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, “Sağlık turizmindeki amacımız çevre ülkelerden ,Avrupa ve Amerika’dan ülkemize şehrimize hasta çekmektir. Biz bu ay içinde Sağlık Turizmi Belgemizi aldık. Yine merkezi laboratuarları akredite ettik.

İSO belgesini aldık. Bu konuda Türkiye’de ikinci üniversitesiyiz. Donanımlı bir laboratuarız. Sıfır hataya yakın sonuçlar elde edebiliyoruz. Her geçen gün bölgede yapılamayan testleri de laboratuarımıza eklemeye çalışıyoruz. Çok nadir de olsa bazı hastalıkların testleri İstanbul, Ankara ve yurtdışına  gönderilmesi söz konusu. Biz bunu da azaltmak derdindeyiz” diye konuştu. 

ADLI TIP BİRİMİMİZ BÖLGENİN YÜKÜNÜ ÇEKECEK

Oluşturulan adli tıp birimi ile adlı dosya süreçlerinin kısaltılacağını söyleyerek bu birimle Gaziantep’e ve bölgeye hizmet verileceğini belirten Zengin, “Asıl yeniliğimizi adli süreçte yaptık diyebiliriz. Adli tıpta Aysun Baransel hocamızın ve rektör hocamızın öncülüğüyle bir çalışmamız oldu. İhalesi tamamlanmış ve yapım süreci tamamlanmış bir alanda sadece makinelerin kurulma aşaması kalmış.

Özellikle adli dosyaların süreçleri bir takım numunelerdeki test sonuçlarının gecikmesinden dolayı gecikiyor. Ankara, İstanbul ve Adana’ya gönderiliyor numuneler. Bölgemizde bu birimi açtığımızda Güneydoğu Anadolu’nun tüm birimleri bizim şehrimize gelecek. İnsan kılından, tırnağından aylar öncesine ait olan bir maddeler maruz kalınmış mı uyuşturucu kullanmış mı tüm bu tahlilleri yapabileceğiz” dedi. 


PODOLOJİ MERKEZİMİZ ŞEKER HASTALIKLARI İÇİN UMUT OLACAK

Bölgede yine bir ilk olan podoloji merkezi ile şeker hastalığına bağlı olarak oluşan ayak hastalıklarına tedavi hizmetleri sunulacağını söyleyen Zengin, “Yine bu bölgede sık karşılaşılan bir durum olan diyabet ve buna bağlı olarak diyabetik ayak dediğimiz şeker yaraları için de bir birimimiz var. Podoloji merkezi adı altında Bilimsel Araştırma Projesinden Rektör hocamızın desteği ile açılan bir ünite.  Bu birimde şeker hastalarının ayak tabanları sanal ortama aktarılıyor ve alınan imajlarla kişinin ayak tabanına özel tabanlıklar üretiliyor. Böylelikle yeni ayak yaralarının önüne geçilmiş olunuyor” diye konuştu. 

ELBOĞA: SAĞLIK HİZMETLERİNDE AVRUPA’DA TERCİH EDİLİR OLDUK

GAÜN Hastanesi Sağlık Turizmi Koordinatörü Doç. Dr. Umut Elboğa, üniversite hastanesinin  almış olduğu sağlık turizme belgesi hakkında şu ifadelerde bulundu: “Sağlık göstergeleri bir ülkenin yaşanabilirlik kalitesini ifade etmektedir. Sağlığın kaybedilmemesi, hastalık halinin iyileştirilmesi ve olası hastalıklara karşı tedavinin sunulabilmesi için sağlık bilimi hep geliştirilmeye çalışılmaktadır. Dolayısıyla da sağlık alanında sürekli bir gelişme ve iyileşme söz konusu. Bu minvalde uluslararası alanda sağlık alışverişi de başladı. Yurt dışından hasta getirme veya tatile gelen turistlere sağlık hizmeti sunma günümüzde daha fazla tercih edilir duruma geldi, sağlık turizmi günümüzün yükselen değeri oldu. Bu gelişmeler neticesinde Sağlık Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık. Başvurumuz üzerine, gerekli incelemeler yapıldı ve hastanemize Sağlık Turizmi Yetki Belgesi verildi.” 


TARAKÇIOĞLU: BAŞARIMIZ BELGELENDİRİLDİ

Uluslararasında tanınmış bir laboratuar olma yolunda ilerleyen GAÜN Hastanesi Merkez Laboratuarı Koordinatörü Prof. Dr.Mehmet Tarakçıoğlu bu başarılı süreçle ilgili “Biz üçüncü basamak sağlık hizmeti veren bir hastane laboratuarıyız. Merkez laboratuarımızın bünyesinde tıbbi biyokimya, tıbbi mikrobiyoloji, genetik ve hematoloji laboratuarları söz konusu. Yaptığımız çok önemli testler mevcut. Altyapımız ise çok iyi. Dolayısıyla bu durum bize bir özgüven sağlıyor. Bunu bir kaliteyle belgelendirmek istedik. Bu amacımızı 2019 yılında TÜRKAK tarafından TS EN ISO 15189 standardında akredite olarak gerçekleştirmiş bulunmaktayız” dedi.

BARANSEL:  ADLI TOKSİKOLOJİ TETKİKLERİN İNCELENEBİLECEĞİ İLK LABORATUVAR

Adli tıp alanında sunulacak olan hizmetle bölgenin adli tıp yükünün azaltılacağını söyleyen GAÜN Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aysun Baransel Isır, “Anabilim Dalımız büyüme ve gelişmeye yönelik adımlar atmaktadır. Anabilim Dalımız bünyesinde yer alacak olan adli toksikoloji laboratuarının kurulma çalışmaları devam etmektedir. Uyutucu ve uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artmakta ve özellikle de genç kuşak için ciddi tehlike arz etmektedir. Her geçen gün yeni bir sentetik uyuşturucu maddenin üretildiği günümüzde, bu maddelerin tespit edilebilmesi için genel hizmet veren laboratuarlar ve kullanılan standart yöntemler yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle uyuşturucu madde ile etkin mücadele edebilmek amacıyla Adli Toksikoloji Laboratuarlarının varlığına ihtiyaç duyulmaktadır. Gaziantep ilindeki tüm hastanelerde ve hatta çevre illerdeki hastanelerde, sadece idrarda toksik tarama yapılabilmekte bu da maalesef maddelerin tespitinde yetersiz kalmaktadır. Bölgemizdeki bu eksikliği gidermek amacıyla, anabilim dalımız harekete geçmiş olup tam donanımlı bir adli toksikoloji laboratuarı kurulması yönünde adımlar atmıştır” dedi.

AKARSU: PODOLOJİ MERKEZİMİZ ŞEKER HASTALARINA HİZMET VERECEK

Podoloji Merkezi adı altında GAÜN Hastanesi bünyesinde işleyiş gösteren merkezin sorumlu hekimi Prof. Dr. Ersin Akarsu, “Podoloji, ayak sağlığı bilimi demektir. Bu merkezde Diyabetik ayak bakımı, batık tırnak tedavisi (tel uygulamaları), kalınlaşmış tırnak bakımı, mantarlı tırnak tedavisi ve bakımı, nasırlı ayak bakımı, deri deformasyon ayak bakımı, çatlak topuk bakımı, Terleyen ayak bakımı, Pes planus (düztabanlık) ve Pes kavus gibi ayak tabanı bozuklukları ve topuk dikeni tanı tedavileri yapacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazişehir Afyonspor'da kaymak buldu: 1-0Önceki Haber

Gazişehir Afyonspor'da kaymak buldu: 1-...

“Hakları ve Saygınlığı ile İslam’da Kadın” konferansı Sonraki Haber

“Hakları ve Saygınlığı ile İslam’da Kadı...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı