RAMAZAN’I ŞENLİKLE KARŞILADILAR…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
RAMAZAN’I ŞENLİKLE KARŞILADILAR…
Abone ol
10 yıl önce İstanbul’da kurulan Adaklı (Keret) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve aynı zamanda Türkiye’nin çeşitli illerinde baklava imalatı yapan ustalar, Ramazan ayını İstanbul’da düzenlenen piknikte bir araya gelip hasret gidererek karşıladı.

10 yıl önce İstanbul’da kurulan Adaklı (Keret) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve aynı zamanda Türkiye’nin çeşitli illerinde baklava imalatı yapan ustalar, Ramazan ayını İstanbul’da düzenlenen piknikte bir araya gelip hasret gidererek karşıladı.

Şenlik havasında geçen pikniğe 3 bine yakın üye katıldı ve düzenlenen etkinliklerle gönüllerince eğlendiler.

Bu yıl 8’inci kez düzenlenen ve Esenler Belediyesi’ne ait Göktürk Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen pikniğe geçen yıllara oranla katılım daha fazla oldu. Gaziantep Yöresel sanatçıları Mehmet Yakar, İsmet Güneş ve Mustafa Açıkses de şarkılarıyla şenliğe renk katarken, pikniğe katılanlar sanatçıların seslendirdiği yöresel şarkılara halaylarıyla eşlik etti. Davul zurna eşliğinde halay çeken Adaklı köylüleri yıllardır görmedikleri hemşerileriyle hasret giderip Gaziantep yöresine ait kebaplarla da kendilerine adeta ziyafet çektiler. Sabahın erken saatlerinde Göktürk Piknik Alanı’nda toplanmaya başlayan Adaklı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri önce birlikte kahvaltı yaptı.  Daha sonra hazırlanan dev mangallarda hazırlanan Gaziantep kebapları davetlilere ikram edildi. Etkinlik çerçevesinde hediye çekilişleri de yapıldı. Bir günlüğüne de olsa hemşerileriyle bir araya gelen üyeler köy geleneklerini yaşatma ve biraya gelme anlamında böyle bir organizasyona imza atan dernek yöneticilerine teşekkür ettiler.

Piknik etkinliği kapsamında düzenlenen halı saha futbol turnuvasında şampiyon olan Samet Usta Baklavaları’na kupasını veren Adaklı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aztekin, “Ramazan ayına girerken Gaziantep’imizin Nizip İlçesi’ne bağlı Adaklı Köyü’nden Türkiye’nin dört bir tarafına dağılan hemşerilerimizi böyle bir etkinlikte bir araya getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dernek olarak 8 yıldan bu yana gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılım her geçen yıl biraz daha artıyor. Amacımız, hiçbir siyasi görüş gözetmeden herkesi kucaklamaktır. Bizim siyasetle işimiz yok. Sadece sevgi ve gönül bağı olan hemşerilerimizi bir çatı altında toplayıp, sevincimizi ve hüznümüzü paylaşmanın ötesinde bir düşüncemiz yok. Etkinliğimize katılarak bizlerle birlikte olan tüm hemşerilerimize ve sanatçılarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KASIK AĞRILARINIZI HAFİFE ALMAYIN!Önceki Haber

KASIK AĞRILARINIZI HAFİFE ALMAYIN!

ENGELLER ELBİRLİĞİYLE AŞILIYORSonraki Haber

ENGELLER ELBİRLİĞİYLE AŞILIYOR

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı