Psikoloji gündemi bu kez kabul ve karanlık terapisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Psikoloji gündemi bu kez kabul ve karanlık terapisi
Abone ol
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji bölümü tarafından her yıl düzenlenen Psikoloji Gündemi-13 Kabul ve Kararlılık Terapisi konulu program, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Marka haline gelen Psikoloji Gündeminin on üçüncüsünün gerçekleştiği programa; HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay, Bağlamsal Bilimler ve Psikoterapiler Derneği Kurucu Başkanı Doç. Dr. Kasım Fatih Yavuz, Bağlamsal Davranış Bilimleri Derneği Türkiye Şubesi Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Nalbant, Bağlamsal Bilimler ve Psikoterapiler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Merve Terzioğlu ve  Dr. Zülal Çelik, Türkiye’den birçok araştırmacı, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

HKÜ’nün ev sahipliği yaptığı ve Türkiye’nin en aktif psikoloji bölümünün organize ettiği, programda “Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT)” tüm yönleri ile ele alınarak konuşuldu.

‘’MİSYONLARIMIZDAN BİRİ DE ÖĞRENCİLERİMİZİ SEKTÖRLE BİR ARAYA GETİRMEK’’

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay: ‘‘Hasan Kalyoncu Üniversitesinin misyonlarından biri de öğrencilerini sektörle bir araya getirmek. Bu anlamda yeni ufuklar, yeni yaklaşımlar ve yeni bakış açıları kazandırmak için bu tür etkinliklere büyük emek ve önem veriyoruz. Bununda meyvelerini almaya başlamış durumdayız. Bu tür verimli programlar, hem öğrencilerin meslek yaşamına alışmaları hem de meslekteki insanların yaşam boyu öğrenmelerine katkı sağlıyor. Kabul ve Kararlılık terapisi çok farklı bir yaklaşım. Psikoloji bölümümüze de on üçüncüsünün düzenlendiği psikoloji gündemini bu kadar kararlı yürüttükleri için çok teşekkür ederim’’ dedi.

Programın devamında; Bağlamsal Bilimler ve Psikoterapiler Derneği Kurucu Başkanı ve Medipol Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kasım Fatih Yavuz; ‘‘ACT’in Dünyasına Giriş’’, Bağlamsal Davranış Bilimleri Derneği Türkiye Şubesi Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Nalbant; ‘‘ACT Temel İlkeleri ve Metaforik Konuşma’’,  Bağlamsal Bilimler ve Psikoterapiler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Merve Terzioğlu; ‘‘ACT ile Acıya Bakış’’, Dr. Zülal Çelik ise ‘‘Gençlerle ACT Çalışmak’’ konulu sunumlarını yaparak Kabul ve Kararlılık Terapisini her yönüyle tartıştı.

Alanında uzman araştırmacı ve akademisyenlerin ACT konusunu her yönüyle değerlendirdikleri Psikoloji Gündemi-13 programında, konuşmacılara teşekkür belgesi ve hediyeler verildi. Çekilen hatıra fotoğrafı ve katılımcılara verilen katılım belgesi ile program sona erdi.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAÜN'de önemli sempozyumÖnceki Haber

GAÜN'de önemli sempozyum

 Fadıloğlu'ndan Berat Kandili mesajıSonraki Haber

Fadıloğlu'ndan Berat Kandili mesajı

Yorum Yazın

Gaziantep'te çifte yangın Felaket önlendi!
Çabaladık Ama Olmadı! Puansız Dönüyoruz!
AK Parti MYK Üyeleri Belli Oldu
Trabzonspor-Gaziantep FK maçı oynanacak mı?
Gaziantep'te trafik kazası! Yaralılar Var!
Gaziantep Teşkilatından Ankara Çıkartması!
Gaziantep'te devrilen soba yangına sebep oldu
Sarıgüllük tatlıcısı damak çatlatıyor
İhracatçılar Dubai’den Başarılı Döndü
2025 İhracat Hedefimiz İçin Daha Çok Çalışacağız
Gaziantep'te mazot kaçakçılarına darbe!
AK Parti'nin yeni MKYK listesi belli oldu
Karayılan'dan uyarı! Kaynağı meçhul bilgiye inanmayın 
Gaziantep'te bıçaklanan şahıs ölümle pençeleşiyor 
Gaziantep'te kayıp olarak aranıyordu! Ölü bulundu
Gaziantep'te kaza günü! Çok sayıda yaralı var 
GAPTARIM Fuarı'nda Erkunt Traktörleri Yoğun İlgi Gördü
Gaziantep'te kaçak göçmen organizatörü 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde şiddet iddiası
 Yaş fıstık güldürdü, kuru fıstık üzdü