Pentagram imza günlerine başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pentagram imza günlerine başlıyor
Abone ol
Hafızalardan silinmeyen eserlere imza atan Pentagram, 30. Yılında çıkardığı “Pentagram Akustik” albümünün imza günlerine Kadıköy Mephisto’da başlıyor. 20 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de, bugüne kadar yolu Pentagram’dan geçen isimlerin de katılacağı imza gününde grup, albümün yanı sıra plaklarını da imzalayacak.

Hafızalardan silinmeyen eserlere imza atan Pentagram, 30. Yılında çıkardığı “Pentagram Akustik” albümünün imza günlerine Kadıköy Mephisto’da başlıyor. 20 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de, bugüne kadar yolu Pentagram’dan geçen isimlerin de katılacağı imza gününde grup, albümün yanı sıra plaklarını da imzalayacak.

İmza gününde, Tarkan Gözübüyük, Hakan Utangaç, Cenk Ünnü, Gökalp Ergen ve Metin Türkcan’dan oluşan grubun yanında, albümde de eşlik eden Murat İlkan, Ogün Sanlısoy ve Demir Demirkan olacak.



“Pentagram Akustik” hakkında:

EFSANE KADRO BİR ARADA

Akustik enstrümanlarla tekrar yorumladıkları şarkılarında tüm efektleri kapatarak, 30 yıllık bir serüveni paylaşan Pentagram, “Akustik” albümüyle her yaştan müzik tutkununu yeni ve farklı bir yolculuğa davet ediyor.

Türkiye’de heavy metal müziğin dönüm noktalarından olan 1992 tarihli “Trail Blazer” albümündeki yırtıcı vokalleriyle Pentagram tarihinde iz bırakan Ogün Sanlısoy, yeni albümde güçlü perküsyon düzenlemesiyle öne çıkan “No One Wins The Fight”ı ve Pentagram’ı kurulduğu 1987’den bu yana takip eden kemik kitlenin her daim favori şarkılarından “Fly Forever”ı yeniden seslendiriyor.

Yayımlandığı 1997 yılında Pentagram’ın daha geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan “Anatolia”, uluslararası yankı bulan “Unspoken” ve  “Bir” albümlerinde Pentagram’ın sesi olan Murat İlkan, albümde Melisa Uzunarslan’ın kemanıyla büyülediği “For The One Unchanging” ve klasiklerden “In Esîr Like an Eagle” şarkılarını yorumluyor.

“Trail Blazer” ve “Anatolia” albümlerinde yüksek voltajlı imzaları bulunan Demir Demirkan da, Pentagram’a bu kez akustik gitarıyla eşlik ediyor.

2010'da gruba katılan Gökalp Ergen, yakın dönem konserlerde hep bir ağızdan söylenen “Geçmişin Yükü”, “Uzakta” ve İskender Paydaş’ın piyanoyla sihir kattığı “Apokalips”i seslendirirken, “Give Me Something To Kill The Pain”de de Murat İlkan’la beraber unutulmaz bir düet sunuyor.

Aşık Veysel’in yıllar içinde Pentagram’la da özdeşleşen başyapıtı “Uzun İnce Bir Yoldayım” ve grubun en bilinen şarkılarından “Sonsuz” da bu albümde dikkat çekiyor. Gökalp Ergen, Murat İlkan ve Ogün Sanlısoy bu parçaları birlikte seslendiriyor.

Albümün heyecan veren bir diğer sürprizi de, grubun yakın dostu Şebnem Ferah’ın “Anatolia” şarkısını seslendirmiş olması. Şebnem Ferah, kendine özgü yorumuyla Anatolia’ya yeni bir boyut katıyor.


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özel Sanko Okulları'nda 19 Mayıs coşkusuÖnceki Haber

Özel Sanko Okulları'nda 19 Mayıs coşkus...

Vali Yerlikaya'dan, 19 Mayıs mesajıSonraki Haber

Vali Yerlikaya'dan, 19 Mayıs mesajı

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı