PETSA GÖZÜNÜ ZİRVEYE DİKTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PETSA GÖZÜNÜ ZİRVEYE DİKTİ
Abone ol
Ürettiği çevre dostu ürünlerle sektörde önemli bir yer edinen PETSA kısa bir geçmişi olmasına karşın sektörün devleri arasında yer almayı başardı.

Ürettiği çevre dostu ürünlerle sektörde önemli bir yer edinen PETSA kısa bir geçmişi olmasına karşın sektörün devleri arasında yer almayı başardı.

Sektöründe bölgenin ve Türkiye’nin en güçlü firması haline gelen PETSA’nın hedefi, yeni yatırım ve ürün kalitesiyle dünya markası olmak.

PETSA Tekstil Ambalaj ve Plastik Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Peltek, firmalarının kurulduğu günden buyana ürettiği çevre dostu ürünlerle dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Teknolojik yenilikleri her zaman yakından takip ettiklerini ve kendilerini geliştirmek için AR-GE çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Peltek, “AR-GE çalışmalarımızın yanı sıra yeni pazar arayışlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Türkiye’de kısa sürede sektörümüzde söz sahibi bir firma haline geldik. 2009 yılında kurulan PETSA Plastik firmamız geçmişten gelen tecrübelerinin de birikimiyle üretime kaliteyi kısa sürede yakalamış ve ülkenin önde gelen gıda firmalarına hizmet vermeye başlamıştır” dedi.

Biz ilk 2009 yılında Petsa Pet geri dönüşüm tesisi kurarak iş hayatına girdik. Pet Geri Dönüşüm bu bölgenin kullanılmış hurda pet şişelerin toplanıp, geri dönüşüm tesisimizden ham madde şekline dönüştürülerek sanayiye kazandırıldı. 

Aylık olarak yaklaşık 600 ton civarında hurda pet şişeyi işleyip, sanayi ürünü ham madde haline dönüştürüyoruz. Burada Çevre Bakanlığı’ndan almış olduğumuz geri dönüşüm lisansıyla beraber  Gaziantep’teki sayılı lisanslı firmalardan biriyiz. 

İş hacmimizin artmasıyla birlikte geri dönüşümünü sağladığımız ham maddeleri işlemeye başladık. İl etap pet film üretimine girdik. Bu ham maddeleri filme dönüştürdük. Daha sonra bu filmleri de sızdırmaz kaplar üretmek üzere formlama tesisi kurduk. Uyguladığımız sistemle KOSGEB’ten AR-GE ödülü aldık. Bu filmleri 3 katlı yaptık. Yaptığımız geri dönüşüm malzemeyi filmi 3 katlı hale getirerek ortada bu geri dönüşüm malzemeyi kullandık, alt ve üst katında da orijinal ham madde kullandık. Bu şekilde hem maliyet uygun hale geldi, hem de uluslar arası piyasalarda rekabet gücümüzü arttırmış olduk. Ürünümüz Türkiye ve Avrupa’daki gıda kodeksine uygun. Bütün testlerimizi yaptırdık. 

Bu şekilde üretim yapan hem geri dönüşüm, hem polyester film hem de sızdırmaz gıda kapları üretimini entegre olarak yapan Türkiye’de ilk tesis biziz. Şuanda bu alanda tek rakibimiz Manisa’da bir firma. Bu 3 aşamayı yapan Türkiye’de iki firma var. Ve bu bölgede bu konuda tek üreticiyiz. Bu bölgenin hurda pet şişelerini alıyor, gıdaya uygun tek kullanımlık kaplar üretiyoruz. Böylede aylık 600 tonluk hurdayı ekonomiye kazandırıyoruz. Hammaddesi tamamen yerli, hurda ve yeni teknolojiyle her türlü gıda temasına uygun kaplar üretiyoruz.

YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYORUZ

Yüksek bir üretim kapasitesine sahibiz. Şuanda günlük 35 değişik kalıpta 1.5 milyon adet üretimimiz var. Her geçen gün yeni kalıplar çıkarıyoruz. Bunun yanında medikal sektörüne yönelik malzemeler de üretmeye başladık. En son büyük bir medikal firmasına ABD’den ithal ettikleri alerji iğnelerini muhafaza ettikleri kaplar vardı. O kapları biz yaptık ilk kez. Çok da güzel oldu ve steril bir şekilde teslim ettik. Bütün testlerden geçirildi. Yani hem üretim yapıyoruz, hem AR-GE yapıyor ve sürekli olarak kendimizi geliştiriyoruz. AR-GE’ye yönelik önemli yatırımlarımız var. Yeni ürünlerle ilgili şuanda çalışmalarımız var.  Şuanda üzerinde baskı olan firmalara özel ürünler yapmak istiyoruz. Su, ayran, yoğurt fabrikalarına üzerinde baskı olan renkli kaplar yapmak istiyoruz. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Gıda sektöründe faaliyet gösteren değişik firmalardan farklı ürün talepleri geliyor. Bu taleplere cevap verebilmek için sürekli olarak kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. 

SEKTÖRÜN PARLAK BİR GELECEĞİ VAR

Sektörün parlak bir geleceği olduğunu belirten Petsa Yönetim kurulu üyesi Hasan Sarıoğlu ise şu görüşlere yer verdi. Günümüzde her şey ambalaja girmek zorunda. Peynir kabı bizim lokomotif ürünümüz. Tarım Bakanlığı bir genelge yayınladı. 1 Ocak’tan itibaren peynir artık açıkta satılamayacak. Bu da peynir kalıbına olan talebin katlanarak artacağı anlamına geliyor. Bu tabi ki bizim için iyi bir gelişme. Bununla birlikte diğer birçok gıda ürünü ambalaja ve pakete giriyor. Sektörün geleceği açısından bunlar önemli gelişmeler. Biz de kendimizi bu gelişmeler ışığında sürekli olarak geliştiriyoruz. 

BAYİİ AĞIMIZI GENİŞLETİYORUZ

Ürünlerimizin tanıtımı için sektörümüzle ilgili tüm fuarlara katılmaya gayret ediyoruz. En son İstanbul’da gerçekleştirilen Avrasya Ambalaj Fuarı’na katıldık. Standımız ve ürünlerimiz yoğun ilgi gördü. Önemli bağlantılar kurduk. Yine firma olarak sektörün neresinde olduğumuzu bir kez daha görme şansını yakaladık bu fuarda. Eksi ve artılarımızı da görme fırsatını bulduk. Yerli ve yabancı birçok müşteriye ulaştık. Önümüzdeki dönemde Almanya ve ABD’de bu alanda düzenlenen fuarlara katılarak bu pazarlarda da söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Yurt içinde bütün Türkiye geneline bayilikler verdik. Şuanda merkez 12 bölge bayiimiz var. Önümüzdeki dönemde de bayi ağımızı mümkün olduğunca genişletmeyi düşünüyoruz. 

ÜLKEMİZ SINIRLARINI AŞTIK

Markamızı tanıtmamız biraz zaman aldı. İlk günden itibaren kaliteden ödün vermeden üretimimizi sürdürdük. Tüketici, ürünlerimizin kalitesini fark edince ilk tercih edilen marka haline geldik. Hızlı ve kaliteli hizmet veriyoruz. Bölgemizde de tek olunca yoğun taleple karşılaşıyoruz. Şuanda PETSA markası olarak kendi sınırlarımızı aşmış durumdayız. Kalite ve hızlı hizmet politikamızı müşteri memnuniyetini esas alan yönetim anlayışımızla yurt içindeki başarılarımızı yurt dışına da taşımayı hedefliyoruz. PET folyo üretimindeki tecrübemizi gıda ambalajı üretimi ile güçlendirdik. Firmamız yeni teknolojik, makineleriyle hızlı, hijyenik ve ekonomik üretim yapmaktadır.

AVRUPA PAZARINDA SÖZ SAHİBİYİZ

Ürünlerimizin şuan büyük bir bölümünü Almanya, Avusturya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan ve bir kısım Arap ülkelerine ihraç ediyoruz. Avrupa’da bu sektöre İtalyanlar hakimdi. Ancak biz son dönemde gerçekleştirdiğimiz yatırım ve üretimlerimizle onları da geride bıraktık. Avrupa’nın değişik bölgelerine ulaşmak üzere dağıtım ağımız var. Sadece Almanya’da 12 tane dağıtım noktamız var. Özellikle yuvarlak salata kasesinde Almanya’da bir numarayız. Almanya’da hava alanı, tren garında elinize aldığınız salata kasesinin altına baktığınızda Petsa logosunu gerebilirsiniz. 

SEKTÖRDE KALICI OLMAK İSTİYORUZ

Önümüzdeki dönem yeni makine ve kalıplar alacağız. Yoğun talebi karşılamak için önemli yatırımlarımız olacak. Çok geniş bir pazar var ve amacımız bu pazarı en iyi şekilde değerlendirmek. Sektörde kendimize göre avantajlarımız var. Belli bir pazar ve dağıtım ağına sahibiz. Bütün bunları birleştirerek sektörümüzde sağlam ve kalıcı bir yer edinmek istiyoruz. Sektörde üretim kalitesinde çıtayı sürekli yüksek tutup, farklılıklar oluşturarak kalıcı üstünlükler sağlamaya ve dünya markası olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Hizmet verdiğimiz sektörde, müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına uygun, dünya standartlarında, çevre dostu ürünler pazarlayarak sürdürülebilir bir büyüme ile yaşama değer katıp ülke ekonomisine değer katmak düşüncesindeyiz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 GTO'da bayram öncesi ihracat sevinciÖnceki Haber

GTO'da bayram öncesi ihracat sevinci

Gaziantep’te temizlik işçisi üçüncü intiharında hayatını kaybettiSonraki Haber

Gaziantep’te temizlik işçisi üçüncü inti...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi