Organ Bağışında sevindiren haber!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Organ Bağışında sevindiren haber!
Abone ol
​Organ Nakli konusunda yeterli kriterleri sağlayan Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak bu alanda yetkilendirildi. Bölgede önemli bir boşluk olan organ nakli konusunda yaşanan bu gelişme Gaziantep ve bölge illerinde sevinçle karşılandı.

Organ Nakli konusunda yeterli kriterleri sağlayan Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak bu alanda yetkilendirildi. Bölgede önemli bir boşluk olan organ nakli konusunda yaşanan bu gelişme Gaziantep ve bölge illerinde sevinçle karşılandı. 

Bugüne kadar hastane yöneticisi Prof. Dr. Mesut Özkaya ve ekibinin yönetiminde bunun gibi pek çok yeniliğe imza atan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gaziantep’in sağlık alanındaki eksikliklerini gidermeye devam ediyor.

ORGAN BAĞIŞI HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR
Bu gelişmeyle birlikte Organ Bağışı Haftası nedeniyle Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım tarihleri arasında 4 gün süreyle organ bağışı standı açıldı. Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Organ Bağışı Haftası kapsamında Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından açılan stantlarda organ bağışının önemini anlatan bilgilendirmelerin yanı sıra organ bağışları da alınarak sisteme kaydedildi. Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Organ Bağış Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla birçok kurumda stant açtıklarını söyledi.  

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK
Açtıkları stantlarda 8 oturumda organ bağışının önemini belirten bilgiler verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Yüzbaşıoğlu, bir insanın bir insana yapabileceği en güzel ve en büyük iyiliğin doku bağışı olduğunu ifade etti. Yüzbaşıoğlu, “Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 4 gün boyunca organ bağış talepleri için şehrin çeşitli yerlerinde stantlar açtık. Çeşitli kurumlarda ve okullarda Organ bağışının önemini anlatarak bilgiler verdik. Onlarca duyarlı insanımızın bağış taleplerini aldık ve sisteme başarılı bir şekilde kaydını yaptık. Hastanemizde de  bir stant açarak personelimizle birlikte gelen hasta ve hasta yakınlarımıza organ ve doku bağışı konusunda bilgiler sunduk. Biliyoruz ki bir insanın bir başka insana yapabileceği en güzel ve en büyük iyilik doku bağışıdır. Önümüzdeki dönemde Gaziantep’te vatandaşlarımızın konuya daha duyarlı olacağını özellikle organ ve doku bekleyen insanlarımıza bağışlarıyla yardımcı olacaklarını umut ediyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehitkamil'in hizmeti yüzleri güldürüyorÖnceki Haber

Şehitkamil'in hizmeti yüzleri güldürüyor

" Her mahalleye bir sosyal tesis yapmayı planlıyoruz"Sonraki Haber

" Her mahalleye bir sosyal tesis yapmayı...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı