Nusaybinli Öğrenciler, Kuşlar İçin 100 Ev Yapıp, Ağaçlara Astı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nusaybinli Öğrenciler, Kuşlar İçin 100 Ev Yapıp, Ağaçlara Astı
Abone ol
Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), (DHA) - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ndeki Yıldırım Ortaokulu öğrencileri, örnek bir proje geliştirerek, doğada bulunan kuşlar için 100 kuş evi yaptı. Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte yaptıkları kuş evlerini ağaçlara astı.


Nusaybin Yıldırım Ortaokulu öğrencileri, kuşlar için 100 kuş evi yaparak, bu evleri park ve bahçelerdeki ağaçlara astı. Okul Müdürü Hamdullah Yıldırım, örnek davranış nedeniyle öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, "Okul yönetimi olarak, öğrencilerimizle birlikte ilçedeki yetkilileri ziyaret ederek, yapılan kuş evlerini ilçedeki parklardaki ağaçlara asmak üzere izin aldık. Daha sonra kuşların evsiz kalmaması için öğretmenlerinden de yardım alarak minik elleri ile hazırladıkları kuş evlerini Nusaybin Belediyesi park ve bahçeler personeli ile yardımlaşarak Mitanni, Barış ile Demokrasi parklarına astık" dedi.
Öğrencilerin doğaya olan ilgisinin kendisini mutlu ettiğini belirten Yıldırım, "Proje ile öğrencilerde küçük yaşta doğa ve hayvan sevgisini aşılamayı amaçladık. Proje kapsamında öğrencilerin 100 kuş evi yapması bizleri mutlu etti. Çevremizde birçok canlıyla birlikte yaşıyoruz. Bu bakımdan onların da yaşama hakkının olduğunu, doğa ve hayvan sevgisini çocuklara en güzel şekilde vermemiz, hatta nasıl yapacaklarını öğretmemiz gerekiyor. Okulumuzun öğrencileri de bu çerçevede kuşlar için kuş evleri hazırladı. Öğrencilerimizin yaptığı kuş evleri küçük kuşları kışın soğuk ve yağmurdan, yazın ise sıcaktan koruyacak. Ayrıca bu çalışmanın, gençlerin ve çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı, kentine- doğasına sahip çıkan bireyler yetiştirmede önemli bir proje olacağına inanıyorum" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müezzinoğlu: Bize Oy Vermeseler De Vatandaşlarımız Sandığa GitsinÖnceki Haber

Müezzinoğlu: Bize Oy Vermeseler De Vatan...

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Davasında İlginç Talep: Duruşmayı Seçim Sonrasına Erteleyin, İstismar EdilebilirSonraki Haber

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Davasında İlgi...

Yorum Yazın

NTB Başkanları İş Teftişleri Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
Hakan Atıcı’dan Sert Çıkış: "Gaziantep’in Ekmeğini Gaziantepli Firmalar Yemeli!"
Gaziantep'te 30 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gourmet Çelebi Hakkındaki İddialara Net Cevap: Belgeler Paylaşıldı
Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı