Naksan davasında Mahkeme Başkanı'ndan şok talep

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Naksan davasında Mahkeme Başkanı'ndan şok talep
Abone ol
Davada Cumhuriyet Savcısı Cem Saklıca’nın tutuklu sanıkların örgüt yöneticiliğinden cezalandırılmaları yönündeki talebinde bulundu.

FETÖ davasından 9. Ağır Ceza mahkemesinde 4. kez hakim karşısına çıkarak yargılanan Naksan Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Yeni tanıkların dinlendiği davada Nakıboğlu FETÖ mensubu olmadığını savunarak, "Kumpas içine düştük. Bizi bitirdiler. Gözümde bir şey kalmadı. Her sene 6 ayda bir defterlerimiz incelendi. Başıma gelen Antep Karası'dır. Ben hiçbir örgüt toplantısında bulunmadım. Diyen varsa idam edin beni. Ölsem bundan daha iyi. Torunlarımın yüzüne bakamıyorum" dedi.

NAKIBOĞLU: "TORUNLARIMIN YÜZÜNE BAKAMIYORUM"

Savunmasında Cahit Nakıboğlu şu ifadelere yer verdi; "Cahit Nakıboğlu savunmasında "Ben hiç bir silahlı terör örgütüne üye olmadım. Etkin pişmanlıktan verdiğim ifade lehime değerlendirilmesini istiyorum. Cumhuriyet savcısında verdiğim ifade şöyle. Ben FETÖ üyesi olmadım. Bu örgütle ilgili dernek, vakıf vs. üyeliğim bulunmamaktadır. Kapatılan HÜRSİAD adlı dernekte pasif üyeliğim vardır. Haberim olmadan üye yapmışlar. Üyeliğinde hiçbir imzam, başvurum yoktur. Bu dernek başkanı 1.5 yıl önce tahliye edildi. Hiç birinde üyeliğim yoktur. Bank Asya'da hesabım yoktur. Banka kayıtlarında sabittir. Ortağı olduğum Naksan Holding şirketlerinde örgüte maddi menfaat sağlamadık. Ne yatımız var ne uçağımız. Kazancımızı hep işimize yatırdık. Şirketimiz 24/07/2016'dan beri TMSF tarafından yönetiliyor. O kadar kötü yönetildi ki. İSO 500'de 82. olan firmamız 2016 yılında 209. sırada 2017 yılında ise 230. sıraya geriledi. Umre suçlamasında tur şirketinin bizimle ilgisi olmadığı belli oldu. Ben 2012 yılında FETÖ imamı Mehmet Kocatürk'ü odamdan kovduktan sonra geldi. Kumpas içine düştük. Bizi bitirdiler. Gözümde bir şey kalmadı. Her sene 6 ayda bir defterlerimiz incelendi. Başıma gelen Antep Karası'dır. Ben hiçbir örgüt toplantısında bulunmadım. Diyen varsa idam edin beni. Ölsem bundan daha iyi. Torunlarımın yüzüne bakamıyorum."

MAHKEME BAŞKANINDAN ŞOK TALEP

Mahkeme Başkanı buna rağmen sanıklardan şok bir talepte bularak Cahit Nakıboğlu, Taner Nakıboğlu, Cihan Dağcı ve Murat Zar’ın örgüt yöneticiliğinden, örgüt üyeliğine düşürülmesi ihtimaline yönelik ek savunma talep etti. Başkan ayrıca tutuksuz sanık Emre Nakıboğlu’nun da etkin pişmanlıktan faydalanma ihtimaline yönelik ek savunma istedi.

CAHİT NAKIBOĞLU KONUŞTU

Cahit Nakiboğlu savunmasında "Ben hiç bir silahli terör örgütüne üye olmadım. Etkin pişmanlıktan verdiğim ifade lehime değerlendirilmesini istiyorum. Cumhuriyet savcısında verdigim ifade şöyle. Ben FETÖ üyesi olmadım. Bu örgütle ilgili dernek vakıf vs. üyeligim bulunmamaktadır. Kapatılan HÜRSİAD adlı dernekte pasif üyeligim vardır. Haberim olmadan üye yapmışlar. Üyeliğinde hiç bir imzam başvurum yoktur. Bu dernek başkanı 1.5 yıl önce tahliye edildi. Hiç birinde üyeligim yoktur. Bank Asya'da hesabım yoktur. Banka kayıtlarında sabittir. Ortağı olduğum Naksan Holding şirketlerinde örgüte maddi menfaat sağlamadık. Ne yatımız var, ne uçağımız var. Kazancimizi hep işimize yatırdık. Şirketimiz 24/07/2016'dan beri TMSF tarafından yönetiliyor. O kadar kötü yönetildi ki. İSO 500'de 82. Olan firmamız 2016 yılında 209. Sırada. 2017 yılında ise 230. Sıraya geriledi. Umre suçlamasında tur şirketinin bizle ilgilisi olmadığı belli oldu. Ben 2012 yılında gittim umreye. Başımıza gelen 2012 yılında FETÖ imami Mehmet Kocatürk'ü odamdan koyduktan sonra geldi. Kumpas içine düştük. Bizi bitirdiler. Gözümde bişey kalmadı. Her sene 6 ayda bir defterlerimiz incelendi. Ben 38 yıldır Ticaret ve Sanayi Odasında aralıksız meclis üyeliğine seçildim. Sayın Cumhurbaşkanımız 2003 5 Mayısta "Nakıboğlu bu işi sen yaparsın" dedi. 13 yıl yaptım. "OSBÜK başkanı olacaksın" dedi. 40 tane okul yaptık. 24 Martta Külliyedeydim. Saat 11.00 da girdim. 13.10 geçe çıktım. Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan şahittir. Ondan sonra Sümeyye Erdoğan'ın nikahına davet edildik, gittik. Başıma gelen Antep Karasıdır. Ben Hiç bir örgüt toplantısında bulunmadım. Diyen varsa idam edin beni. Ben ölsem bundan daha iyi. Torunlarımın yüzüne bakamıyorum. Silahlı terör örgütü üyesiymişim. En büyük yemin neyse yemin etmeye hazırım. İçeride çok kötüyüm. Ben ölürsem siz de üzülürsünüz" dedi. 

GİZLİ TANIKLAR İFADE VERDİ

Tutuklu sanıkların hazır bulunduğu davada gizli tanık Lale de ifade verdi. Lale ifadesinde Gaziantep’te herkesin Nakıboğlu ailesinin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen cemaatinin önde gelen üyesi olduğunu söyleyerek, "Geneyik bölgesinde 1-2 kuruştan milyonlarca arazi alındı. Arası iyi olunan belediyeler kullanılarak imar değişikliği yapıldı ve büyük rant elde edildi’ diye konuştu. 

 
 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnşaatçılar ve bankacılar GTO'da buluştuÖnceki Haber

İnşaatçılar ve bankacılar GTO'da buluştu

Çocuğun ateşi düşmeyince doktorun başında parke taşı parçaladıSonraki Haber

Çocuğun ateşi düşmeyince doktorun başınd...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı