Naksan Holding'de karar duruşması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Naksan Holding'de karar duruşması
Abone ol
Gaziantep'te, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4'ü tutuklu 27 sanığın yargılandığı Naksan Holding'e yönelik süren davanın 12’inci celsesinde karar duruşması yapıldı.

Gaziantep'te, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4'ü tutuklu 27 sanığın yargılandığı Naksan Holding'e yönelik süren davanın 12’inci celsesinde karar duruşması yapıldı. Cahit Nakıboğlu, Taner Nakıboğlu ve Murat Zar hakim karşısına çıktı.

Taner Nakıboğlu gönderdiği dilekçe ile şirketlerine konulan kayyumların kaldırılmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında sanıkların cezalandırılmalarını ve tutukluluk hallerinin devamını istedi.

 Tutuklu sanık Taner Nakıboğlu, savunmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini anlattı. Taner Nakıboğlu son savunmasında 28 Mart 2018 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine Zirve Üniversitesi ve İpek Vakfı ile sorunlarının olmadığını belirttiğini söyledi.  Taner Nakıboğlu, 26 mart 2016 tarihinde Kulliye2de babası Cahit  Nakıboğlu   ile Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde Erdoğan’ın babasından Zirve Üniversitesi mütevelli heyetinden istifa edilmesini istediği açıkladı. Nakıboğlu, kendisinin de 6 Nisan’da bu görevden istifa ettiğini belirti.

Cahit Nakıboğlu da savunmasında, sağlık sorunlarının bulunduğunu belirterek, tahliyesini ve beratını istedi.

Gaziantep kamuoyu bugün Naksan Davası’na odaklanacak. 2 yıldır süren davada bugün mahkeme heyetinin karar vermesi bekleniyor. Davada  Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Tanıkboğlu ile , Cihan Dağcı ve Murat Zar tutuklu yargılanırken, 23 sanıkta tutuksuz yargılanıyor.

Gaziantep'te, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4'ü tutuklu 27 sanığın yargılandığı Naksan Holding'e yönelik süren davanın 12’inci celsesi bugün yapılacak.  Geçen celsede mahkeme heyeti davanın kararını 8 Kasım’daki duruşmada vereceklerini söylemişlerdi.

 Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "para kasası" Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 sanığın yargılanmasına devam edilecek.  9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Cahit ve oğlu Taner Nakıboğlu, Cihan Dağcı ve Murat Zar ile tutuksuz sanıklar ve avukatların katılması bekleniyor.

DAVA SAAT 10’DA BAŞLAYACAK

Sanıklar, "Silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet" suçlarından yargılanacak. Daha önce 4 kez hakim karşısına çıkan sanıklar, bugün 12. Kez hakim karşısında olacak. 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava saat 10:00’da başlayacak.

DAVADA KARAR GÜNÜ

Mahkeme Başkanı Adnan Yılmaz, geçen duruşmada öncesi sanıklara ve avukatlara, “Dosyayı tam anlamıyla incelme şansımız ve zamanımız olmadı. Önümüzdeki duruşmada davayı karar bağlayacağız. Bugün sadece karar öncesi savunmalarınızı dinleyeceğiz” demişti. Aradan geçen bir ay içinde mahkeme heyeti dosyayı tam inceledi ve bugün davanın karar bağlanması bekleniyor.

İDDİANAMEDEN

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan 628 sayfalık iddianamede, Naksan Holding bünyesinde 51 şirketin bulunduğu, yapılan inceleme sonucunda bu şirketlerin FETÖ/PDY terör örgütünün sermayesi ile ticari alanda faaliyette bulunmak üzere kurulduğu ve örgüte ait bir iktisadi işletme olduğu belirtildi. Nakıboğlu ailesinin, şehrin çeşitli yerlerindeki iş yeri, konut, iş hanı gibi taşınmazları satarak yaklaşık 2 milyon lirayı başka bir hesaba aktardığına işaret edilen iddianamede, kayyum atanmasından önce de holdingin içinin boşaltıldığı bilgisine yer verildi. İddianamede ayrıca, holdingin yöneticilerinden tutuklu sanık Taner Nakıboğlu'nun, örgütün sözde "bölge abisi" firari sanık Mehmet Kocatürk ile sık sık toplantılar yaptığı ve il mütevelli heyetinde bulunduğu aktarıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı adeta destan yazıyorÖnceki Haber

Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı a...

Cahit Nakıboğlu için mahkemeden tahliye kararı çıktıSonraki Haber

Cahit Nakıboğlu için mahkemeden tahliye...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı