NTB Başkanı Sarı, Muhasebeciler Haftası’nı kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NTB Başkanı Sarı, Muhasebeciler Haftası’nı kutladı
Abone ol
Nizip Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Sarı, 1-7 Mart muhasebe haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Sarı mesajında, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlandığını hatırlattı.
Serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin idare ile vergi mükellefleri arasında köprü görevi üstlendiğini ifade eden Başkan Sarı şunları kaydetti.
‘’Ülkemiz genelinde Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu’nun verdiği yetkiyle hizmet vermekte olan Mali Müşavirler ve Muhasebecilik mesleği mensupları,  ticari ve ekonomik anlamda devlet gelirlerinin arttırılmasında ve sürdürülebilir bir kalkınma sürecinin yakalanmasında büyük bir sorumluluk üslenmektedir. Düzenli ve adaletli bir vergi sistemini ancak, tüm işlemlerin kayıt altına alınabilmesi ve kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılması ile mümkündür. Bunu gerçekleştirmedeki en önemli güç de mali müşavirler ve muhasebecilerdir. Muhasebecilik sektörü, vatandaşlarımızın ve devletimizin ekonomik açıdan müreffeh hale gelmesi için mühim ve etkin bir rol oynamaktadır. Vergisini ödeyen vatandaşla, vergiyi toplayan devlet arasında adeta bir köprü vazifesi gören, bu nedenle serbest meslek olmasının yanı sıra çok önemli bir kamu hizmetini ifa etmekte olan tüm serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavirlerimizin bu anlamlı günlerini kutlar, görevlerinde başarılar dilerim”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nizip’te ağaçlandırma çalışması sürüyorÖnceki Haber

Nizip’te ağaçlandırma çalışması sürüyor

Ece Mumay Kırmızı elbisesi ile güzelliğini konuşturdu! Sonraki Haber

Ece Mumay Kırmızı elbisesi ile güzelliği...

Yorum Yazın

 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor