Millet Bahçesi Projesi için yapılan itirazlar değerlendirilmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Millet Bahçesi Projesi için yapılan itirazlar değerlendirilmeli
Abone ol
İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz yıkılacak Valilik binasının yerine yapılacak cami inşaatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz aylarda konuyu TBMM’ye taşıyan Filiz,  askıya çıkarılan projenin ertelenmesi ve kentte tüm kesimleri tatmin edecek bir proje yapılması çağrısı yaptı.

Milletvekili Filiz, son günlerde kentte Büyükşehir belediyesi tarafından askıya çıkarılan ve TOKİ tarafından yapım ihalesine çıkılan “Kamil Ocak Stadyumu, Kapalı Spor Salonu, Valilik binası, Demokrasi Meydanı ve 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı’nın bir bölümünün birleştirilmesiyle meydana getirilecek olan “Millet Bahçesi Projesi” için yapılan itirazların değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Filiz, kentte vatandaşların ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın tepkisine neden olan Valilik binasının yıkılarak yerine yapılacak cami inşaatı imar planına kayıtsız kalmadı. Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Filiz, 17 Temmuz’da konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdığını anımsattı. Filiz, Valilik binası yıkımının şimdilik durdurulması gerektiğini belirterek, “TBMM’de 17 Temmuz tarihinde yaptığım konuşmada Valilik binasının yıkılması ve kamu kurumlarının bir kısmının farklı mekânlarda bulunan kamu binalarına, bir kısmının da özel şahıslara ait binalara kiracı olarak taşınmaları ile ilgili olarak bir konuşma yapmıştım. Konuşmamda, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle Gaziantep’te tüm kamu yatırımları durma noktasında iken ve 11. Kalkınma Planı’nda, 2023 hedefleri yüzde 50’ye yakın revize edilmişken, taşınmanın getireceği mali yük de göz önüne alınarak, kamuda tasarruf anlayışıyla şimdilik bu girişimin ertelenmesi gerektiğini ifade etmiştim” dedi.

Yıkım kararının ertelenmesi ve Gaziantep’te toplumun tüm kesimlerini tatmin edecek bir proje hazırlanması gerektiğinin kaydeden Filiz, şu değerlendirmede bulundu: “Sivil Toplum Kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın proje ile ilgili itirazlarının değerlendirilerek ve ayrıca 2020 yılı bütçe açığının 139 milyar TL  olması nedeniyle kamuda azami tasarruf yapılması gerektiği de göz önüne alınmalı. TOKİ tarafından yapılacak ihalenin ve valilik binası yıkım kararının askıya alınması, ertelenmesi, Gaziantep’te bütün kesimleri tatmin edecek bir proje hazırlanması daha yerinde olacaktır.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahinbey'de Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı düzenlediÖnceki Haber

Şahinbey'de Cumhuriyet Bayramı Kutlama P...

Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası tanıtım toplantısıSonraki Haber

Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyo...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı