Melih Meriç'i silahla tehdit edenlerin isimleri belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Melih Meriç'i silahla tehdit edenlerin isimleri belli oldu
Abone ol
CHP Gaziantep teşkilatında yaşanan skandalların tüm detayları, bugün Yeni Şafak Gazetesi tarafından manşetten haber oldu. Yeni Şafak, Melih Meriç'i silahla tehdit eden isimleri yazdı.

Gaziantep’teki İyi Parti-CHP ittifakında belediye meclis üyeleri belirlenirken paylaşım savaşı çıktı. M.K ve D.K isimli 2 kişi bir eve çağrılan CHP İl Başkanı Melih Meriç’in başına silah dayadı. Geçen ay il başkanlığına getirilen Meriç, bu tehdidin ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa etti.

CHP-İYİ Parti  ittifakı Gaziantep'te dikiş tutmadı. Gaziantep'in İYİ Parti’e bırakılmasına itiraz eden CHP İl Başkanı Hayri Sucu ve ekibi, “parti iç tüzüğüne aykırı davrandığı gerekçesiyle” 5 Ocak'ta görevden alınmıştı. Karışıklıklar bununla da kalmadı. Her iki partiden de ardı ardına gelen istifalarla ittifak iyice çatırdadı. Meclis üyeliği paylaşımı yüzünden başına silah dayandığı iddia edilen CHP İl Başkanı Melih Meriç, dün yönetim kuruluyla birlikte toplu halde istifa etti.

İYİ PARTİ KARIŞTI

CHP ile ittifak sürecini iyi yönetemediği gerekçesiyle hedef olan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Serkan Karakuş ve Şahinbey İlçe Başkanı Halil İbrahim Kaya'nın istifaları Genel Merkez'den döndü. İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gaziantep il başkanımız Sayın Mehmet Serkan Karakuş istifa beyanında bulunmuşsa da, istifası genel merkezimizce kabul edilmemiştir. Görevine devamı uygun görülmüştür” ifadelerine yer verdi.

SİLAHLAR ÇEKİLDİ

Meclis üyeliklerinin belirlenmesinde de gerilim yaşandı. İYİ Partiy'e ayrılan kontenjan nedeniyle meclis üyeliği sınırlanan CHP’de fırtınalar koptu. Önceki gün N.G. isimli bir şahsın evine çağırılan CHP İl Başkanı Melih Meriç’in başına M.K. ve D.K. isimli iki kişi tarafından silah dayandığı iddia edildi. Ölümle tehdit edilen Meriç’in meclis üyeliği listelerini değiştirmeye zorlandığı öğrenildi. Yeni Şafak'a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen CHP'li yöneticiler, tüm iddiaları doğruladı.

İL BİNASINI BASTILAR

CHP içindeki gerilim, listelerin teslim edilmesine bir gün kala dün de sürdü. Bir grup kalabalığın CHP il binasını basarak olay çıkarmasının ardından arka arkaya istifalar yaşandı. Aday belirleme sürecinde sıkıntılar yaşandığını kabul eden CHP İl Başkanı Meriç, Yönetim Kurulu ile istifa ettiğini açıkladı. Partililerin doğruladığı gibi silahla tehdit edilmediğini iddia eden Meriç, şunları söyledi: “Listelerin belirlenme sürecinde il yönetimimiz, parti tabanı ile farklı düşünce ekseninde olduğunu görmüştür. Parti tabanının, yapmayı planladığımız dönüşüme uzak olduğunu fark ettik. Bunun üzerine yönetimden çekildik.”

Gaziantep’e heyet gidiyor

Gaziantep’te CHP’nin Şahinbey Belediye Başkan Adayı Sezgin Sönmez de adaylıktan çekildi. Çalışma arkadaşları ve örgütten enerji alamadığını, enerji düşüklüğü gördüğünü açıklayan Sönmez, bu nedenle adaylıktan çekildiğini bildirdi. CHP Genel Merkezi’nin bu gelişmeleri incelemek üzere Gaziantep’e genel başkan yardımcısı gönderdiği öğrenildi.

Kaynak: www.yenisafak.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FETÖ operasyonu: 14'ü muvazzaf asker 18 kişi hakkında yakalama kararıÖnceki Haber

FETÖ operasyonu: 14'ü muvazzaf asker 18...

İki yıllık çaba sonucu Irak’la çifte gümrük sorunu çözüldüSonraki Haber

İki yıllık çaba sonucu Irak’la çifte güm...

Yorum Yazın

Gaziantep'te çifte yangın Felaket önlendi!
Çabaladık Ama Olmadı! Puansız Dönüyoruz!
AK Parti MYK Üyeleri Belli Oldu
Trabzonspor-Gaziantep FK maçı oynanacak mı?
Gaziantep'te trafik kazası! Yaralılar Var!
Gaziantep Teşkilatından Ankara Çıkartması!
Gaziantep'te devrilen soba yangına sebep oldu
Sarıgüllük tatlıcısı damak çatlatıyor
İhracatçılar Dubai’den Başarılı Döndü
2025 İhracat Hedefimiz İçin Daha Çok Çalışacağız
Gaziantep'te mazot kaçakçılarına darbe!
AK Parti'nin yeni MKYK listesi belli oldu
Karayılan'dan uyarı! Kaynağı meçhul bilgiye inanmayın 
Gaziantep'te bıçaklanan şahıs ölümle pençeleşiyor 
Gaziantep'te kayıp olarak aranıyordu! Ölü bulundu
Gaziantep'te kaza günü! Çok sayıda yaralı var 
GAPTARIM Fuarı'nda Erkunt Traktörleri Yoğun İlgi Gördü
Gaziantep'te kaçak göçmen organizatörü 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde şiddet iddiası
 Yaş fıstık güldürdü, kuru fıstık üzdü