Kuzey Mutfak Hazır Yemek Sektöründe Fark Yaratıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuzey Mutfak Hazır Yemek Sektöründe Fark Yaratıyor
Abone ol
Hazır yemek sektöründe 20 yıllık deneyim ve tecrübelerinin ardından son altı yıldır Gaziantep'te Kuzey Mutfağı kuran Kuzey Mutfak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, sunduğu hijyen ve lezzetleriyle birçok firma, eğitim kurumu ve fabrikaya hazır yemek hizmeti sunuyor.

2 bin 200 metrekare alan üzerine kurulu olan Kuzey Mutfak, bünyesinde çalıştırdığı 140 çalışan, 3 mühendis ve iki diyetisyeni ile hazır yemek sektöründe fark yaratıyor. Aynı anda 12 bin kişiye yemek çıkarılabildiğini söyleyen Yılmaz, "Hazır yemek sektörü bizim ustalık alanımız. Önceliğimiz hijyen ve lezzet. Ekibimizle birlikte Kuzey Mutfak olarak geniş bir aileyiz. Kuzey Mutfak olarak her türlü toplu yemek ve organizasyonlar için müşterilerimizin yanındayız" dedi. 

'20 YILLIK DENEYİM VE TECRÜBELERİMİZLE HAZIR YEMEK SEKTÖRÜNDE HİZMET VERİYORUZ'

20 yıllık mutfak deneyim ve tecrübeleri ile yemek hizmeti sunduklarını ve son altı yıldır da Kuzey mutfak olarak geniş çaplı hazır yemek hizmeti verdiğini söyleyen Yılmaz, "Firmamız resmi olarak  2000 yılında kuruldu. 2016-2020 yılları arasında da mutfağımız aktif olarak çalışmaktaydı.

Ortaklık yapısının değişmesiyle 2020 yılında Gaziantep'te Kuzey Mutfak adıyla hizmet vermeye devam etmekteyiz. 20 yıldır yemek sektöründe profesyonel olarak çalışmaktayım. Şu anda günlük 9 bin kişiye yemek hizmeti sunuyoruz. Müşteri kitlemiz ağırlıklı özel sektör olmak üzere büyük fabrikalar, şantiyeler, okullar, resmi kurumlardan oluşmaktadır. 140 çalışanımız mevcut" ifadelerinde bulundu. 

'ÖNCELİĞİMİZ HİJYEN VE LEZZET'

Kuzey Mutfağın kaliteli hizmet için geniş bir alanda kurulu olduğunu ve toplamda 17 bin 500 kapasite raporlu işletmesiyle ile hijyen ve lezzete öncelik vererek tüm büyük yemek organizasyonlarında yer aldıklarını dile getiren Yılmaz, "Mutfağımız 2 bin 200 metrekare kapalı alana sahip. 17 bin 500 kapasite raporlu. Tam donanımlı bir mutfağa sahibiz.  Gıda sektöründe özellikle dışarıdan yemek alan kurum ve kuruluşlar için yemek hizmeti çok önemli. Bunun için mal kabulünden başlayarak yemeklerin teslim aşamasına kadar geçen sürede gıda hijyeni ve yemek sunumuna kadar her aşamada yapılan kontrol ve takipler çok büyük önem arz ediyor. Bundan dolayı bu çizgiyi biz altı yıllık süreç içinde aşmış bulunmaktayız. Özel sektörde en çok noktaya hizmet veren firmayız diyebilirim" dedi. 

'KUZEY MUTFAK EKİBİ OLARAK BİZ GENİŞ BİR AİLEYİZ'

Kuzey Mutfak olarak hazır yemek sektöründe 140 çalışanın yanında 3 gıda mühendisi ve 2 diyetisyen de istihdam ederek sektöründe hem ekip hem de teknik personel alanında da fark oluşturduklarını söyleyen Yılmaz, "Bünyemizde 2 diyetisyen mevcut. Bunlardan birisi kalite kontrol servisinde görev yapmaktadır. Diğer diyetisyenimiz de mutfak içerisinde görevli. Üç gıda mühendisimiz var ve üretim aşamalarında birebir çalışmaktadır. Mühendislerimiz mal kabulünden başlayarak, yemeklerin üretilmesinde, menülerin oluşturulması ve reçetelerin oluşturulması, aşçıların kontrol edilmesi, çıkan ürünlerin numunesinin alınması, yemeklerin tadım kontrolü ve araçla sevk edilmesine kadar tüm aşamalarda denetim yapmaktadır. Bu kademede 5 teknik personel ile hizmet vermekteyiz" diye konuştu. 

'YEMEKLERİMİZ HİÇBİR ISI KAYBINA UĞRAMADAN MÜŞTERİLERİMİZE TESLİM EDİLİYOR'

Üretilen hazır yemeklerin servis edilir duruma gelmesi ile birlikte özel porsiyonlarla birlikte küvetlere konularak ısı yalıtımlı kaplarla müşteriye ulaştırılmasının sağlandığını söyleyen Yılmaz, "Yemeklerimiz üretime hazır olduğu zaman anında porsiyonlanır ve küvetlerle özel ısı yalıtımlı kaplar içerisinde taşınarak müşteriye ulaştırılır. Bu kaplar iki saat yemekleri ısı kaybına uğratmadan muhafaza etmektedir. " ifadelerinde bulundu. 

'GIDA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI TİTİZLİKLE ÇALIŞARAK TÜM RİSKLERİ ORTADAN KALDIRIYORUZ'

Gıda zehirlenmelerine karşı kurum olarak çok duyarlı olduklarını ve tüm süreci mühendis ve diyetisyenleri ile bire bir takip ederek sağlıklı bir şekilde müşterilere ulaştırılmasının sağlandığını açıklayan Yılmaz, "Gıda zehirlenmelerinde en büyük sebep mal alımıdır. Mal alırken kaliteli ürün almazsanız en baştan kaybedersiniz. Ürünü kaliteli alarak özellikle soğuk zincirle taşınması gereken ürünlerin uygun ısıda gelip gelmediğinin kontrol edilmesi gerekmektedir.

Bu ürünler teslim edildiğinde de yine uygun ısıda muhafaza edilmelidir. Uygun şartlarda da yemeğe dönüştürüldükten sonra gıda zehirlenmesi riski ortadan kalkar. Yemeklerin üretimden tüketim aşamasına kadar sıcaklığının 65 santigrat derecenin altına düşmeyecek şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. Bu şartların herhangi birinde sıkıntı yaşanırsa durum yemeğe yansır. Bu da ister istemez besin zehirlenmesine yol açabilmektedir. Bunun haricinde gıda zehirlenmesi kolay kolay ortaya çıkmayacak bir durumdur" dedi. 

'KENDİMİN VE AİLEMİN YEMEDİĞİ HİÇBİR YEMEĞİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNMAYIZ'

İş prensibi olarak üretilen yemeği evinde ailesi ile yemeden başkalarına ulaştırmamak olduğuna da dikkat çeken Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: "Kendi evime bile yemekleri buradan alıp götürüyorum. Burada üretilen yemeği biz yemeden asla başkasına yedirmeyiz. Bu konuda yüzde yüz güveniliriz diyebilirim."

'ÜRÜN TEMİNİNDE EN HASSAS OLDUĞUMUZ İKİ ALAN YAĞ VE SALÇA'

Yemeklerin kalite ve lezzetini belirleyen ana unsurlardan yağ ve salça konusunda özellikle duyarlı olduklarını ve şirket olarak belirledikleri kaliteli markalar dışında ürün temini yapmadıklarını söyleyen Yılmaz, "Yağ konusunda da çok hassasız. Piyasada onlarca çeşit marka var.

Bu yağların çoğu ayçiçek yağı olarak geçmesine rağmen alt sektör markalarda karışım yağları olabiliyor. Bizim şirket olarak belirlediğimiz dört beş marka vardır ve bu markaların dışına çıkmayız. Bu aynı şekilde salça için de geçerlidir. Yemekte en önemli üretim kalemimiz yağ ve salçadır. Bunlardaki en ufak bir değişiklik yemeğin lezzetini etkileyebilir. Bu yüzden onayladığımız markaların dışına çıkmıyoruz" dedi. 

'PARÇA ET ALMAK YERİNE BÜTÜN HALİNDE ET ALIP HİJYEN ŞARTLARINDA KENDİMİZ İŞLİYORUZ'

Firma olarak et alımlarında özen gösterdiklerini ve parça et yerine büyükbaş dana olarak tam parça alındığını ve eti de kendileri işlediğini söyleyen Yılmaz, "Et konusunda piyasada maalesef çok fazla hileler söz konusu. Bu yüzden herkese güvenilmiyor. Biz et alımlarımızı özellikle dana ve bütün gövde şeklinde alırız. Parça şeklinde alınan ete güvenmiyoruz. Ya da kıyma şeklinde alınan ete güvenmiyoruz. Danayı bütün halde alıp biz işliyoruz. Bunu alırken de kesim raporu, araç taşıma kontrolleri gıda mühendislerimiz tarafından kontrol edilir. Hazır et asla bizim mutfağımıza giremez" ifadelerinde bulundu. 

'GIDA ZAMLARINI MİNİMUM DÜZEYDE TUTUP MÜŞTERİLERİMİZİ KORUMAYI HEDEFLİYORUZ'

Döviz endeksli fiyat artışlarının dünya genelinde yaşandığını ve bunun yansımalarının özellikle gıda üzerinde hissedildiğini söyleyerek firma olarak zamları minimum seviyede tuttuklarını açıklayan Yılmaz, "Maalesef özellikle 2021 yılının son çeyreğinden itibaren gıda fiyatlarında ciddi bir artış meydana geldi. Bunun sebebi döviz endeksli, akaryakıt endeksli ve dünya genelinde yaşanan bir durum. Çok ciddi zamlarla karşılaşıyoruz. Biz mümkün olduğu kadar toplu alım yaparak kaliteli ürünü uygun fiyata almaya çalışıyoruz. Bununla birlikte artan fiyatlar karşısında biz de fiyatlarda belirli oranlarda artış yapmak zorunda kaldık.  Gaziantep'te ne yazık ki hileli yemekler dolayısıyla yemeklerin ucuz fiyattan satıldığını da görüyoruz. Müşterilerimizin buna asla güvenmemesi gerekiyor. Müşteriye sağlıklı ve hijyen bir yemeği ulaştıramadıktan sonra yaptığınız işin ve markanızın hiçbir önemi kalmaz" diye konuştu. 

'GAZİANTEP'İN VAZGEÇİLMEZİ OLAN DÜĞÜN YEMEKLERİ ALANINDA DA İSTEĞE BAĞLI TOPLU YEMEK VEREBİLİYORUZ'

Gaziantep'te düğün yemeklerinin fazla rağbet gördüğünü ve isteğe bağlı olarak toplu yemek organizasyonları alanında da her türlü yemek ve kokteyl hizmeti sunulduğunu belirten Yılmaz, "Özellikle Gaziantep'te düğün yemekleri çok fazla rağbet görüyor. Bazı düğün salonlarında özellikle anlaşarak istenilen menüyü istenilen şekilde sunuyoruz. Toplu yemek organizasyonları ve taziye yemekleri için de talep alıyoruz. Açılışlar, kokteyl organizasyonları da sunduğumuz hizmetler arasında" dedi. 

'ÖNERİMİZ; KENDİ YEMEĞİNİ YAPAN FİRMALARA YEMEĞİ DIŞARIDAN ALMALARIDIR'

Hazır yemek sektörünün fabrikalarda yapılan yemeklere göre daha avantajlı ve daha hijyen olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bizim işimiz hazır yemek işi. Bu işi en iyi şekilde sunmak. Özellikle fabrikalara göre çok daha avantajlıyız. Toplu alım yaptığımız için kendi yemeğini yapan fabrikalara göre yemeği daha avantajlı fiyatlarla sunabiliyoruz. Özellikle Gaziantep'te kendi yemeğini yapan firmalara yemeğini dışarıdan almalarını önermekteyiz. Bu firmalara hem maliyet açısından hem personel takibi hem de bu işe her alanda harcayacakları zamanı ve zahmeti biz üstlenerek hizmet sunuyoruz" diye konuştu. 

'YOĞUN ÇALIŞMA HAYATI SEKTÖRÜ TAMAMEN HAZIR YEMEK ALANINA DOĞRU YÖNLENDİRİYOR'

Gaziantep'in gastronomi kenti olmasıyla birlikte yemek sektörüne ayrı bir önem verildiğini ve yoğun çalışma hayatı ile birlikte artık sektörün tamamen hazır yemek alanına kaymaya başladığını aktaran Yılmaz, "Gaziantep'te yemek hizmeti üst sıralarda. Şehrimiz gastronomi şehri. Büyük lokantalarımız da mevcut şehrimizde. Bizlerde okullara, şirketlere, firmalara hazır yemek hizmeti veriyoruz. Çünkü artık birçok firma kendi işine odaklanarak hazır yemek işine dönmekte. Hazır yemek için ayıracakları bir satın alma süreci, bir insan kaynakları süreci takip etmek zorunda kalıyorlar. Biz firmaları aslında bunun gibi birçok yükten kurtarıyoruz. Zamanla daha ileri dönemlerde de paket yemeklerle geçileceğine inanıyorum. Çünkü artık zaman çok önemli. Kısıtlı zamanı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen insanlar paket yemeklere yönelecektir. Bununla birlikte bir fabrikada bir işçi yemekhanede yarım saatte yemek yiyorsa, bu şekilde süreyi kısaltabilecekler" ifadelerine yer verdi. 

'FİRMALARA VE ŞAHISLARA İSTEĞE BAĞLI MANGAL VE KEBAP HİZMETİ DE SUNUYORUZ'

Talebe göre firmalara ve kişilere kebap ve mangal organizasyonu hizmeti de sunulabildiğini bildiren Yılmaz, "Yine kendi ekibimizle istenilmesi durumunda mangal organizasyonu istenen yerlere de bu hizmeti sunabiliyoruz. Ekibimizin kendi ekipmanları mevcut. Firmaların ve kişilerin istediği yerde gidip bu türden organizasyon işlerini de yürütüyoruz. Firmaların kebap ve mangal talepleri mutfağımızda hazırlanarak talep edilen yerde pişirilerek sıcak sıcak sunulabiliyor" dedi. 

'AYNI ANDA 12 BİN KİŞİYE YEMEK ÇIKARABİLİYORUZ'

Kuzey Mutfak olarak aynı anda 12 bin kişiye yemek çıkarabildiklerini söyleyerek bölgede ve sonrasında Türkiye genelinde bir mutfak markası olmayı hedeflediklerini dile getiren Yılmaz röportajımızı şu ifadelerle tamamladı: "Burada aynı anda 12 bin kişiye kadar yemek verebiliyoruz. Bunun sevkiyatını da yine aynı anda yapabiliyoruz. Kuzey Mutfak olarak öncelikle Gaziantep'te lider olmak istiyoruz. Bu liderliği de daha sonra bölgeye ve Türkiye geneline ulaştırmak istiyoruz."  

 

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEVA Partisi Gaziantep Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Erdoğan’dan önemli uyarıÖnceki Haber

DEVA Partisi Gaziantep Halkla İlişkiler...

Hacı adaylarına ücretsiz PCR testi Sonraki Haber

Hacı adaylarına ücretsiz PCR testi

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi