Kurbanlık fiyatları belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurbanlık fiyatları belli oldu
Abone ol
Gaziantep’te Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bir araya gelen Damızlık Sığır, Kırmızı Et Üreticileri ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, kurbanlık fiyatlarını belirledi. 2022 yılı için açıklanan fiyatlara geçen yıla oranla yüzde 100'ü aşkın zam yapıldı.

Gaziantep’te büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık konusunda yetkili kurumlar Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık fiyatlarını belirlemek için bir araya geldi. Gaziantep Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı'nın katılımıyla Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde düzenlenen toplantıda, 2022 yılı küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları belirlendi.

“Fiyatlarda fire verilmeyecek”
Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada kurbanlık fiyatlarının belirlenmesinde üretim maliyetlerinin ve halkın alım gücünün göz önünde bulundurulduğu vurgulandı. 2021 yılı Kurban Bayramı'nda Gaziantep’te yaklaşık 69 bin adet küçükbaş kurbanlık ve 12 bin 300 adet büyükbaş kurbanlık kesildiği bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, “Toplantıda yapılan değerlendirmeler neticesinde; geçen yıla göre yüzde 150 civarında artan yem maliyetleri, yetiştiricilerin elindeki hayvan sayıları, halkımızın alım gücü, pandemi şartları vb. konular dikkate alınarak kurbanlık satışlarında kesinlikle fire düşülmemesine ve 2022 yılı kurbanlık fiyatlarının aşağıda yazılı olduğu şekilde olmasına ve oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Fiyatlar belli oldu
Yapılan açıklamaya göre kurbanlık tosunun kilosu 65 liradan, düvenin kilosu 60 liradan, Antep halliğinin (erkek toklu koyun) kilosu 70 liradan, diğer ırkların (erkek toklu) kilosu 67 liradan, erkek cebişin kilosu 65 liradan ve kısır koyunun kilosu 50 liradan satılacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Araban Ve Karkamış Esnafına Çıkarma Yaptı!Önceki Haber

CHP Araban Ve Karkamış Esnafına Çıkarma...

Şehrin Ayakkabısı IDEATHON ile TasarlandıSonraki Haber

Şehrin Ayakkabısı IDEATHON ile Tasarland...

Yorum Yazın

GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor
Quick Sigorta 9 yaşında 
Gaziantep'te Otomobilin Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Yaralandı