Kilis'e 3 roket daha atıldı bir evde yangın çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kilis'e 3 roket daha atıldı bir evde yangın çıktı
Abone ol
Suriye’den ateşlenen 3 Katyuşa roketatar mermisi yeniden Kilis’e düştü. Roketlerden 2’si boş alanlara düşerken sokağa düşüp elektrik tellerini kopartarak bir evin duvarına saplanan diğer roketatar mermisinin şarapnel parçaları bir evde de yangına yol açtı. Kentte büyük paniğe yol açan patlamalarda 1’i çocuk 4 kişi yaralandı. Olay nedeniyle patlama yeri yakınındaki 2 okul tatil edildi.

Suriye’den ateşlenen 3 Katyuşa roketatar mermisi yeniden Kilis’e düştü. Roketlerden 2’si boş alanlara düşerken sokağa düşüp elektrik tellerini kopartarak bir evin duvarına saplanan diğer roketatar mermisinin şarapnel parçaları bir evde de yangına yol açtı. Kentte büyük paniğe yol açan patlamalarda 1’i çocuk 4 kişi yaralandı. Olay nedeniyle patlama yeri yakınındaki 2 okul tatil edildi.

Suriye tarafından atılan Katyuşa roketatar mermileriyle dün 5 kişinin bugüne kadar ise 11 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis’e bugün yine roketatar mermileri düştü. Saat 14.20 sıralarında Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlenmeye başlanan Kutyuşa roketatar mermileri sınırı aşarak Kilis kent merkezine düştü. Mermilerden biri Akpınar mesire alanı, biri Asri mezarlık bölgesindeki boş alanlara düşerken, son roket mermisi ise Bilalihabeş Mahallesi’nde bir sokağa isabet etti. Sokağa gelen roket mermisi elektrik tellerini koparıp, bir evin giriş kapısının duvarına saplandı. Meydana gelen patlamada şarapnel parçalarının isabet ettiği 1’i çocuk 4 kişi yaralanırken, etrafa saçılan şarapnel parçaları bir evin çatısında yangına neden oldu.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, sağlık, kurtarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polisler çevre güvenliğini alırken, sağlık ekipleri de ilk müdahalesini yaptığı yaralıları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürdü. Sokakta bir evde çıkan yangına da itfaiye ekipleri müdahale etti. 

Bu sırada patlamanın etkisiyle sokakta bulunan bazı kadınlar fenalaşıp bayılırken, bazıları da sinir krizi geçirip gözyaşlarına boğuldu. Hastaneye götürülerek tedavisine başlanan yaralıların ise genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Katyuşa roketatar mermilerinin atıldığı Bab bölgesi; sınırda konuşlu topçu birlikleri tarafından Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

2 OKUL TATİL EDİLDİ

Bu arada patlamanın meydana geldiği Bilalihabeş Mahallesi ile yakınındaki Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde bulunan Nermin Zeytçioğlu İlkokulu ile Şehit Sakıp İlkokulu, güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi.

Patlamanın ardından öğrenciler öğretmenleri tarafından okuldan çıkarıldı, çok sayıda veli de okula gelerek çocuklarını alarak evlerine döndü.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada roketatar mermilerine hedef olan kişilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Açıklama şöyle:

"Kilis şehir merkezinin muhtelif yerlerine 19.04.2016 tarihinde 14.20 - 14. 40 saatleri arasında Suriye’den atıldığı tespit edilen 3 roket düşmüştür. Olayda 2 vatandaşımız ve 1 Suriye vatandaşı (çocuk) hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış olup. Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KİLİS'TE ÖLEN 5 KİŞİDEN 2’Sİ DEFNEDİLDİ Önceki Haber

KİLİS'TE ÖLEN 5 KİŞİDEN 2’Sİ DEFNEDİLDİ

Gaziantepliler federasyon seçimi için sandık başına gidiyorSonraki Haber

Gaziantepliler federasyon seçimi için sa...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 16 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Visit Gaziantep uygulaması için tanıtım programı düzenlendi
Kontrolden çıkan otomobil tren yoluna uçtu, 3 kişi yaralandı
PDR’nin Dünü, Bugünü ve Yarını HKÜ'de ele alındı
Uzm. Dr. Tiryaki: "Hipertansiyon, dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen ciddi sağlık sorunudur"
Gaziantep’te 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı
BBP Eski İl Başkanı Kaya’dan Sait Kılıç’a hayırlı olsun ziyareti
Gece kulübü davasında 2 kişinin öldüğü olayın sanığından şok savunma
Adımlar Minik Keşifler Büyük!
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde Meme Radyolojisinde İleri Teknoloji Dönemi Başladı
“Engellilerin Hakkı Ertelenemez, Eğitim Hakkı Engellenemez”
Nizip Belediyesi her sokakta, her mahallede
Gaziantep’te Dehşet Gecesinin Hesabı Soruldu: Sanığa 92 Yıl Hapis
Gaziantep'te 15 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
MHP’den Anlamlı Ziyaret
14 Mayıs dünya Çiftçiler günü Gaziantep'te kutlandı 
Gaziantep’te çiftçiler gününde çiftçinin hazin sonu!
Dikkat! Gaziantep’te o yollar kapalı olacak
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Dülük Antik Kenti’nde sanat ve tarih aynı tuvalde buluştu