Kazak: Sağlıkta şiddete en kısa sürede somut adım atılmalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kazak: Sağlıkta şiddete en kısa sürede somut adım atılmalıdır
Abone ol
Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak; sağlık kurumlarına yapılan şiddet saldırıları hakkında bir basın açıklaması yaptı.
Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak; sağlık kurumlarına yapılan şiddet saldırıları hakkında bir basın açıklaması yaptı.
Kazak şu ifadelere yer verdi: Geçen hafta Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesinde ve dün gece Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan insanı dehşete düşüren şiddet, durumun nasıl içinden çıkılmaz bir hal aldığını göstermektedir. Salgın döneminde bu yaşananlar karşısında pes doğrusu demek bile hafif kalmaktadır. 
Salgın döneminde şifa dağıtmak için tüm gücüyle hizmet üreten ellerin, kendi canlarını korumak için kapıyı tutarak gövdelerini siper etmeleri şiddetin ulaştığı boyut ve sağlık çalışanlarındaki etkisini göstermektedir. 
Bu vahşete uğrayan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve insanlıktan nasibini almamış saldırganların en ağır cezayla çarptırılmalarını istiyoruz. İhmali olanlardan da hesap sorulmalıdır.
Yaşanan şiddet olayı hastanelerde güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılmasını ve bu işin bizzat kolluk görevlileri tarafından yapılmasını mecbur kılmaktadır. Hastane polisi var ama ihtiyaç olan adeta hastane timidir. 
Geçtiğimiz aylarda TBMM’de sağlıkta şiddete yönelik bir düzenleme hayata geçmiştir ama görülüyor ki, bu düzenleme uygulamada hayata geçmemiş, düzenlemenin yaptırımları hissettirilememiştir. 
Bu nedenle sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir.  
Salgın sürecinde bile böylesine korkunç olayların yaşanması yaptırımların ne kadar ağır olması, tedbirlerin en üst seviyede alınması gerektiğini göstermektedir.
Kınamakla, unutmakla ve münferit bir olay gibi görmekle bu şiddetin ne sonu gelir ne de çalışan kendini güvende hisseder. 
Hastaları hayata tutunmaya çalışırken kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır.  Virüsle mücadele mümkündür ama bu şekilde sağlıkta şiddete karşı mücadele etmek imkânsızdır. 
Bu nedenle bir kez daha vurguluyoruz; sağlıkta şiddete ağır yaptırım, kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalıdır. 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep yeni bir meslek lisesine daha kavuşuyor…Önceki Haber

Gaziantep yeni bir meslek lisesine daha...

Çocuklarımızın eğitimi, yaşadıkları coğrafyaya ve maddi duruma göre şekillenmemelidir!Sonraki Haber

Çocuklarımızın eğitimi, yaşadıkları coğr...

Yorum Yazın

Gaziantep’te Rezidansa ölüm baskını! Ölü ve Yaralılar Var!
Gaziantep'te 25 Şubat'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Katil zanlısı eski eş Suriye'ye kaçmak üzereyken yakalandı
GTB şubat Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi
GSO’da uygulamalı UR-GE Atölyesi etkinliği düzenlendi
SANKO Okulları Eskrimde Sekiz Birincilik Madalyası Kazandı
Mobilya Kent projesinin temeli atıldı
Gaziantep'te kesinleşmiş cezası bulunan 3 firari yakalandı
Boşanmayı hazmedemeyince dehşeti yaşattı
Ali hoca müsabakayla anıldı
Meriç: AKP'nin Yıkım Politikalarına Dur Diyeceğiz!
Büyükşehir, Güneyşehir ve Kuzeyşehir’de etaplar arası ring seferi oluşturdu
Gaziantep'te define bulmak için izinsiz kazı yapan 5 şahıs suçüstü yakalandı
Hurma fiyatının sabit kalması vatandaşın yüzünü güldürdü
Şehitkamil güvenli ve konforlu yollara kavuştu
Irak’tan gelen genç, Medical Point’te sağlığına kavuştu
Nizip Ticaret Odası Başkanları, 15. GAPTARIM Fuarı’na Katıldı
Suruç'lular Nebi Kaplan Dedi
Gaziantep’te kadın cinayeti! Katil her yerde aranıyor
Gaziantep trafiğinde tehlikeli hareketler