Hür Gençliğin düzenlediği konsere halktan büyük ilgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hür Gençliğin düzenlediği konsere halktan büyük ilgi
Abone ol
HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, Kervan FM ana sponsorluğunda Gaziantep Şahinbey Parkı Amfi Tiyatro Salonunda 'İlahi Ezgi Konseri' düzenledi.
HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanlığının düzenlediği "İlahi Ezgi Konseri"ne halk büyük bir ilgi gösterdi. Sunuculuğunu Recep Fidancı’nın yaptığı konser, Hafız Mahmut Şalumlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören konserde bir açılış konuşması yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, toplumda ahlaki yozlaşmaya neden olacak etkinlikleri tasvip etmediklerini ifade ederek, insanın helal dairesi içerisinde, Allah’ın rızasının olacağı çerçevede eğlenebileceğinin mümkün olduğunu belirtti.
Toplumun ve özellikle de gençlerin ifsat edici konserlere alet edilmesini doğru bulmadıklarını belirten Göçer, “Toplumun ve özellikle de gençlerimizin ifsat edici konserlere alet edilmesini, dini ve kendi kültürel değerlerinden uzaklaştırılmasını doğru bulmuyoruz. Memleketimizin dört bir yanında maalesef bu toplumun dini ve kültürel değerleri ile uyuşmayan etkinliklerle halkımız ve gençlerimiz ahlak dışı konserlere mecbur bırakılıyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Yapılacak her türlü etkinliğin bu toplumun dini örfi, gelenek, görenek ve kültürel değerleri ile uyuşması gerekir.” dedi.
“Ahlaki yozlaşmaya neden olan etkinlikleri tasvip etmiyoruz”
"Yaz şenlikleri" adı altında gençlerin ifsadına yönelik olarak düzenlenen programlara karşı olduklarını da söyleyen Göçer, şöyle konuştu:
“Ahlaki yozlaşmaya neden olan, dini, örfi, gelenek, görenek ve kültürel değerlerimize aykırı etkinlikleri tasvip etmiyoruz. Toplumu ve özellikle de gençlerimizi kendi öz değerlerinden uzaklaştıracak etkinliklerin yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Günümüzde özellikle 'yaz şenlikleri' adı altında gençleri ifsada yönelik olarak düzenlenen etkinlikleri tasvip etmemiz mümkün değil. Bizler HÜDA PAR olarak yapılacak her türlü etkinliğin bu toplumun dini, örfi, gelenek, görenek ve kültürel değerlerine uygun olması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Bu minvalde üstat Bediüzzaman'ın 'Helal dairesi keyfe kâfidir, harama girmeye lüzum yoktur.' sözünü düstur edinerek bugün bu organizasyonu düzenledik. Bu tür etkinliklerimizle gençlere sunulan gayr-î ahlaki ortamlara alternatif değil, olması gereken güzel ortamlar sunuyoruz. Elbette ki eğlenmek, hoş vakit geçirmek insanların hakkıdır. Özellikle de gençlerimizin hakkıdır. Ancak eğlenirken de Rabbimizin çizdiği helal dairesinde kalmalıyız.”
“Gençliğimizi alkol ve uyuşturucu madde bataklığına çeken etkinliklere hayır diyoruz!”
Halkı helal dairesinde yapılan etkinliklere davet eden Göçer, “Gençliğimizi alkol ve uyuşturucu madde bataklığına çeken, örf, adet, inanç, kültür ve ananelerimize ters olan etkinlikler yerine Rabbimiz razı edecek etkinlikler yaparak eğlenebiliriz. Halkımızı ve gençlerimizi örf, adet, inanç, kültür ve ananelerimize ters olan ortamlardan uzak tutmaya keyfe kâfi gelen helal dairesine davet ediyoruz. Kesinlikle Rabbimizin haram kıldığı ve özellikle de gazabına neden olacak etkinliklerden, davranışlardan uzak durmalıyız.” diye konuştu.
 
“Genç kardeşlerimizin yaşadığı manevi buhranlığın farkındayız”
Daha sonra bir konuşma yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Çakır, gençlerin maneviyatını yüksek derecede tutacak etkinlik ve faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.
Çakır, “HÜDA PAR olarak çıktığımız bu yolda ilk günden bugüne kadar en büyük hedefimiz yaşadığımız bu topraklara hakkı ve adaleti hâkim kılmak İslam medeniyetinin aziz değerlerine sahip çıkacak bir toplum inşa etmektir. İnşa edeceğimiz bu toplumun en değerli sermayesiyse gençlerdir. Son zamanlarda toplum olarak bazı imtihanlardan geçiyoruz. Yaşadığımız ekonomik sorunlar ve bununla beraber genç kardeşlerimizin yaşadığı manevi buhranlığın farkındayız.
Gençlerimiz zevk ve eğlenceye yönelten materyalist düşünceye sevk eden, madde alemine hapseden ahlaki değerlere zarar verecek gayrı ahlaki ortamlar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Yapılan bu etkinliklerle gençliğimizi ifsat etmekten başka amaç taşımamaktadır.” dedi.
Çakır sözlerine şöyle devam etti: “Hiçbir ideolojiye ve sisteme köle olmayı kabul etmiyoruz. Sadece alemlerin rabbi olan Allah’ı razı etmeye gayret ediyoruz. Bu bizim için en büyük özgürlüktür. HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak hedeflediğimiz gençlik tasavvurumuz şu şekildedir; hem dünya hem de ahiret hayatının mutluluğunu sağlayacak bir bilinç ve şuura sahip, yaşadığı toplumu daha adil, müreffeh bir toplum haline getirmek için gayret eden, ilimle donanmış bir gençlik tasavvur ediyoruz. Hayatının merkezine Allah’ın rızasını koyan ve bu doğrultuda hareket eden bir gençlik tasavvurumuz vardır. Bir gençlik ki gözlerini fezaya dikip, yıldızları toplamaya azimli, göğe merdiven dayayıp insanlığı aklen, kalben ve ruhen madde ile kuşatılmış dünyanın darlığından kurtarıp, mana alemlerine terakki ettirecektir.”
“Tüm insanlığa ulaştırmamız gereken bir medeniyet tasavvurumuz var”
Hür Gençlik olarak hiçbir ideolojiye ve sisteme köle olmayı kabul etmediklerini belirten Çakır, “Siyasetin hamasi söylemlerinden, popülizmden ve modernite perdesinin altından gerçekleştirilen tüm dayatmalardan azade gözünü hedeften ayırmayan yolunu aydınlatacak meşaleyi asla bırakmayan, sınırlara takılı kalmayıp, gönlünde ki nur ile yalnız ülkesinde ki değil, tüm insanlık coğrafyasında ki karanlığı da aydınlatacak bir hür gençlik tasavvurumuz var. Gençlik kolları olarak sönmeyen bir aşkımız, tükenmeyen bir inancımız ve her geçen gün artan bir heyecanımız var. Hür bir davamız var ve tüm insanlığa ulaştırmamız gereken bir medeniyet tasavvurumuz var. Bütün kardeşlerimi hür gençlik çatısı altında bir olmaya, beraber olmaya, toplumun faydasına olacak işler yapmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
Daha sonra Özlem Ajans Sanatçılarının sahne almasıyla başlayan coşku program sonuna kadar büyük bir coşkuyla devam etti.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu kadarına da pes! Çöp evden dram çıktıÖnceki Haber

Bu kadarına da pes! Çöp evden dram çıktı

Medya ALTIN Çağını YaşıyorSonraki Haber

Medya ALTIN Çağını Yaşıyor

Yorum Yazın

GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti