Hocaoğlu: İntihar eden öğretmenleri ölümün eşiğine getirenlere ne yaptınız?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hocaoğlu: İntihar eden öğretmenleri ölümün eşiğine getirenlere ne yaptınız?
Abone ol
İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, 15 günde bir yaptığı ikinci basın toplantısını gerçekleştirdi.

İYİ Parti’nin Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu yaptığı basın toplantısında: 15 günde bir yapacağımız basın toplantısının ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bu haftaki gündemimiz 24 Kasım Öğretmenler günü ve şehrimizde intihar eden öğretmenlerimiz olacaktı, ancak Partimizin kurucu il yönetim kurulu üyesi de olan, şehrimizin sevilen ailesinin evladı, arkadaşımız, kardeşimiz Korkut Küçükcan’ın beklenmedik cinayete kurban gitmesi şehrimizin, ülkemizin vicdanını sızlatmıştır. Bizde bu nedenle basın toplantımızın ilk başlığını bu konuya ayırdık.

    -Korkut Küçükcan’ın ölümü kaza değildir. Ülkemizde kokuşmuşluğun, ülkenin kaynaklarının nasıl FETÖ terör örgütüne peşkeş çekildiğinin yalnızca bir örneğidir. Birçok sivil toplum örgütü duyarlı kişi ve kuruluşlar açıklamalar yaptı. Destek oldu, olmaya da devam ediyor. Ancak biz laf değil, somut olgu ve çözüm istiyoruz. 

    Yargının önüne gariban iki mühendis, iki güvenlik görevlisi, iki zabıta atılsın, günah keçisi seçilsin istemiyoruz. Sözde Hukuk adına birkaç emir kulu mağdur edilsin istemiyoruz. Bir hukukçu olarak net konuşuyorum, Yıllar önce Sayın Melih Gökçek’i birçok davadan ve sorumluluktan kurtarmak için yapılan düzenlemelerle belediye başkanlarını hukuken aklayalım istemiyoruz. Belediyelerin siyasi kurumlar olduğunu, başkanın sözünün kanun olduğunu herkes bilir. Başkanın dediğini yapmayan müdür, mühendis memur görevden pasifize edilir. Bu bağlamda; 

Cami inşaatının ruhsatı yok??? Suçlu kim mühendisimi? Asla değildir. suçlu görmeyin diyen belediye başkanıdır. Çünkü yaptıran FETÖCÜLERDİ ozaman kolkola idiler. Nasıl ruhsat sorsunlar?? İmar planını bile değiştirdiler. Ahşap iskele yasak?? suçlu kontrol etmeyen imar müdürlüğü veya zabıtamı?? Asla değil??? Görme diyen Belediye başkanıdır. Şimdi ahkam kesmeyi bırakalım? Gözü kör, kulağı sağır edilen, eli bağlanan  yargının önüne üçbeş gariban atmayalım??? Açıklama yapan kurum, kuruluş ve kişilere siz basın mensuplarına bunu bildirmeyi borç bilirim. Buzdağının görünen değil görünmeyen devasa kısmına bakalım.

    Saygı değer Gaziantep halkından özür diliyoruz. Bize, size öküz diyen bu zihniyete  sizi tekrar muhtaç bıraktığımız için??? Bizde suçluyuz. Bu bizim öz eleştirimizdir. HEP SÖYLÜYORUM BİZ MUHALEFET DEĞİLİZ?? ÖKÜZ HİÇ DEĞİLİZ??? BİZ BU ÜLKEYİ ÖKÜZLEŞTİREN ZİHNİYETTEN KURTARACAK İKTİDARIZ. Ve Diyoruz ki; HUKUK ADALET, HAKKANİYET ADINA SAYIN TAHMAZOĞLU İSTİFA ET??? Üç beş gariban çalışanın arkasına sığınma…onların ekmeği ile oynama??.

    Hala uyanmadık, hala kör, sağır, dilsiziz, utanç abidesinin içindeki enkaz daha kaldırılmadı?? Acaba başka kaç ceset kaldı bilen varmı??? Hiçmi ders almadınız??? Derhal o enkaz kaldırılmalıdır. Hukuk, adalet yok edilerek, hak yenerek, yapılan hiçbir ibadethane ibadethane hele cami olamayacağından, bu utanç abidesine ise asla Korkut Küçükcan adını verme gafletine düşmeyin? Korkut Küçükcan adını bu hukuksuzluğa, ahlaksızlığa, rant uğruna imarı dahi yok sayan, yine dine sığınan bu zihniyetin ürününe sakın vermeyin… 

 Hukuksuzluk örneği olarak unutulmasın diye Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bir amfiye, bilim, irfan örneği olsun diye mühendislik fakültesinde bir laboratuara veya dersliğe Korkut Küçükcan adını verin.Verin ki Gaziantep, lahmacun ve Suriyelilerle değil, bilim ve irfanla anılsın. Korkut Küçükcan ilim, irfan, hukuk, insanlık timsali olarak anılsın…… Korkut ve bu utanç ancak bu şekilde unutulmaz….

 -24 Kasım Öğretmenler gününde öğretmenleri sembolik anmayalım yeter artık. Şehrimizde iki sözleşmeli öğretmen, iki fidan, iki mum intihar etti. Binlerce öğretmen plansız üniversiteler ve bölümler nedeni ile intiharın eşiğinde??? Bunların sebebine bakan varmı??? Siz sözleşmelisiniz, sözleşmeniz iki dudağımın arasında diyerek her gün mobink uygulayarak, intihara yönelten bu sistem ve bu sistemin savunucularına ne yapıldı??? Soran varmı??? Biz soracağız?? Biz susmayacağız???

  -10 Kasım töreninde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum tarihini yanlış yazan ve bunu dağıtan zihniyete ne yapıldı??? Soran varmı?? Ancak Mustafa Kemalin Askerleriyiz diye sılogan atan öğrencilerin okul müdürü görevden alındı??? Neden Mustafa Kemalin askerleri olmaktan utanç duyan bir zihniyet mi var??? Doğru ya bu zihniyet FETO ya biat edip, şiirler okuma, göz yaşı dökme, onun askeri müridi olmak için etek öpme yarışındaydı???

    Biz bu şehirde ne olup bittiğini görüyoruz. Kulağımız sağır, gözümüz kör, dilimiz lal değil??? ÖKÜZ HİÇ DEĞİLİZ.

    -Zeugma müzesinin alt tarafı ve Bosna – Hersek parkı civarı kentsel dönüşüm adı altında harabeye dönüştürülmüş, bu haftasonu oradaydık. Gezdik esnafla dertleştik. Seçimde değil, biz hep buradayız, burada olacağız dedik. 

 -Yıllardır çözüm yok, yarı yıkılan binalar tinerci, uyuşturucu bağımlıları, evsiz ve hırsızların meskeni olmuş durumda, esnaf dertli, oturanlar korku içinde, Şahinbey Ortaokulunun önü enkaz binalarla dolu??? Birkaç uyuşturucu müptelası okula gelen masum çocuklara saldırıp, gasp edip, tecavüz edince mi yine duyacağız??? Hayır Gaziantep biz sizinleyiz heryerdeyiz??? Asla Öküz değiliz??? Sizi bu zihniyete mahkum bıraktığımız için bu lafı üstümüze alıyor ve sizi bu zihniyetten kurtaracağımıza söz veriyoruz. Sizde artık görün duyun ve konuşun.

    --Sayın valimize tekrar teşekkür ediyorum. Elinden geleni yapıyor. Ancak ne yapsın??? Bir tabir vardır aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık… Sayın valimiz, birebir gördünüz, akutun ve afadın halini, Allah göstermesin bir deprem olsa ne olur acaba?? 33 saatte yapılan ortada?? Yer belirli, olay belirli teknoloji ile öğünüyoruz. Ancak 33 saatte ulaşabiliyoruz. Bu olay bir kez daha Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurtarma hikayesini hatırlattı. Aradan onca yıl geçti, herkes konuştu yazdı, çizdi, unuttu…. Biz unutmayacağız, unutturmayacağız.

    Sayın Valimizden İstirhamımız;

    -Akut ve Afadın ilimizde kaç personeli var? Bu personelin yaşları ve eğitim durumları nedir? Kamu oyuna bir sunun görelim?? İnşallah biz utanır özür dileriz??

    -Ulu önder Atatürk’ün doğum tarihini yanlış yazıp ve dağıtanlara ne yaptınız???

    -Nizip’te intihar eden Kenan Kıl öğretmenimizi ve Gaziantep’te intihar eden Saadet öğretmenimizi ölümün eşiğine getirenlere ne yaptınız?? 

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HDP ve DBP il başkanlarında bulunduğu 12 kişi tutuklandıÖnceki Haber

HDP ve DBP il başkanlarında bulunduğu 12...

Küçükcan için Mevlit okutulduSonraki Haber

Küçükcan için Mevlit okutuldu

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı