Hayırsever Zeynel Abidin Kaplan tarafından yaptırılan okulun açılışı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayırsever Zeynel Abidin Kaplan tarafından yaptırılan okulun açılışı yapıldı
Abone ol
Gaziantep Valiliği koordinasyonunda 100. Yılda 100 Hayırsever kampanyasında protokolleri yapılan okullardan bitirilenlerin açılışı gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Şahinbey İlçesinde yapılan 24 derslikli Dursun Kaplan Kız Anadolu Lisesi törenle açıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törene, Vali Davut Gül’ün yanı sıra, Hayırsever Zeynel Abidin Kaplan ve Ailesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Kılıçparlar, protokol üyeleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Vali Davut Gül: “Gaziantep iş yapma kültürünün yüksek olduğu bir şehir”

Vali Davut Gül, açılışta yaptığı konuşmada, “Gaziantep iş yapma kültürünün yüksek olduğu bir şehir. Gönül isterdi ki okullarımızı büyük bir açılışla yapalım, ama o kadar çok okulumuz var ki her gün açılış yapsak yetiştiremeyiz. Bizler de imkan dahilinde hayırseverlerimizle öğretmenlerimizi ve öğrencililerimizi ziyaret etmek istedik.

Kaplan ailesi özel bir aile. Hayat konusunda fakir fukaranın yanında olan yatırım ve sosyal sorumluluk projelerini destekleyen bir ailedir. Zeynel Abidin beye çok teşekkür ediyorum. Kendisi bizzat gelerek, ailesi adına böyle bir hayrın içinde bulunmak istediklerini iletti.

Ayrıca Selahattin bey tanıdıklarını, akrabalarını bu hayrın içerisine dahil ettiği için teşekkür ediyor, merhum Dursun hanımefendiye Allahtan rahmet, okulumuzun öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi 

Şahin: “Gaziantep Modelini Uyguluyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise: “Bizler burada Gaziantep modelini uyguluyoruz. Sayın Valimizin, İl Müftümüzün, öğretmenlerimizin ve en önemlisi hayırseverlerimizin sayesinde bu topraklarda yetişmiş bir aile, bir taraftan sanayide yüz binlerce işçinin çalışmasına vesile oluyor bir taraftan aş üretiyor, iş üretiyor, ekmek üretiyor.

Anadolu kaplanı ruhunu kaplan ailesi, yerli ve milli sanayici olarak fazlasıyla yansıtıyor. Ailenin her bir ferdin de bu inanç, bu aşk, bu iman ve bu ahlak var. Dolayısıyla Gaziantep modeli hayırseverlerimizin, işadamlarımızın sayesinde bir dünya modeli olsun istiyoruz” dedi.

Hayırsever Zeynel Abidin Kaplan konuşmasında: “Okuma yazmayı takvim yapraklarından öğrenen bir anneye sahip olduklarını, bu nedenle kendisinin ve ailesinin eğitime önem verdiklerini dile getirerek bu hayrı yapmalarında vesile olan Vali Davut Gül başta olmak üzere tüm emeği olanlara teşekkür etti. 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Kılıçparlar da 100.Yılda 100 Hayırsever projesiyle, 24 derslikli Dursun Kaplan Kız Anadolu Lisesinin öğrencilere ve öğretmenlere  hayırlı olmasını diledi. 

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından okunan dualar eşliğinde kurdele kesilerek açılış yapıldı. Akabinde okulun kütüphanesi, konferans salonu ve sınıflar gezildi. Vali Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hayırsever Zeynel Abidin Kaplan ve beraberindeki heyet öğretmenlerle bir araya geldi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından açılış sona erdi.


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engellilere yönelik 35 milyon liralık destek sağlandıÖnceki Haber

Engellilere yönelik 35 milyon liralık de...

Başkanı Sarı: Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeliSonraki Haber

Başkanı Sarı: Engelli olmak asla bir kus...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi