HKÜ SİVİL HAVACILIK EĞİTİMİ VERECEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HKÜ SİVİL HAVACILIK EĞİTİMİ VERECEK
Abone ol
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), son yılların gözde mesleklerinin yer aldığı bir alan olan sivil havacılıkta da eğitim vermeye başladı. HKÜ ve Pegasus Havayolları arasında yapılan işbirliğiyle yabancı dil bilen en az lise mezunu olan kişiler alacakları teorik ve pratik eğitimlerle garantili iş imkanı bulacak.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), son yılların gözde mesleklerinin yer aldığı bir alan olan sivil havacılıkta da eğitim vermeye başladı. HKÜ ve Pegasus Havayolları arasında yapılan işbirliğiyle yabancı dil bilen en az lise mezunu olan kişiler alacakları teorik ve pratik eğitimlerle garantili iş imkanı bulacak.

Türkiye’de sivil havacılıkta bir ilk olan istihdam garantili eğitim için HKÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle iki kurum arasındaki protokol imzalandı. HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu’nun da katılımıyla HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile Pegasus Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy’un imzaladıkları protokolle “Kabin Memurluğu Eğitimleri” başladı.

İmza töreni öncesinde konuşan Prof. Dr. Tamer Yılmaz, son yıllarda artan havayolu taşımacılığıyla birlikte sürekli gelişen sektörün en temel elemanların olan kabin memurluğunda büyük bir ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yılmaz, “İstihdamını iyi yetişmiş elemanlardan yana kullanmak isteyen Pegasus Havayolları bu alanda eğitim vermeye yetkili HKÜ’den yana tercihini kullanarak önemli bir adım attım. Bu programla sivil havacılıkta önemli bir sorunu çözmüş olacağız” diye konuştu.

2016 yılında 500 kabin memuru yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yılmaz, “Eğitimlere 20 yaşında, en az lise mezunu ve yabancı dil bilenler katılabilecek. Gaziantep, İstanbul ve Ankara’da vereceğimiz teorik eğitimleri tamamlayan öğrenciler daha sonra Pegasus Havayollarının uçaklarında pratik eğitim alacaklar. Bu program ile birlikte eğitimlerimiz pilotaj başka olmak üzere havacılık diğer branşlarına varana dek sürecektir” dedi.

Pegasus Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy ise sivil havacılığın çok hızlı gelişen bir sektör olduğunu belirterek, “Pegasus olarak da bu hıza ayak uydurmaya çalışıyoruz. Kabin görevlileri sivil havacılık için çok önemli. Eğitimler için çok önemli bir kaynak kitap hazırlanmış. Bu alandaki en kapsamlı akademik çalışma olmuş. Böyle bir ortakla çalışacağımız için çok mutluyum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esad ve Rus Güçleri Azez Kentinde ÖSO'ya SaldırdıÖnceki Haber

Esad ve Rus Güçleri Azez Kentinde ÖSO'ya...

GAZİANTEP’TE, BİR GECEDE 8 İŞYERİ SOYULDUSonraki Haber

GAZİANTEP’TE, BİR GECEDE 8 İŞYERİ SOYULD...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı