Gök, öğretmenleri grev ile ilgili basın açıklamasına davet etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gök, öğretmenleri grev ile ilgili basın açıklamasına davet etti
Abone ol
Eğitim Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Öğretmenlik Meslek Kanunu taleplerine duyarsız kalınması nedeniyle grev yapacaklarını duyurdu.
Eğitim Bir Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu taleplerine duyarsız kalınması nedeniyle grev kararı alındığını açıkladı. Alınan karara göre öğretmenlerin 1 Kasım Salı günü ilk derslere, 2 Kasım Çarşamba günü ise tüm gün derslere girmeyerek grev yapacakları öğrenildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Öğretmenlik Meslek Kanunu taleplerine duyarsız kalınmasına tepki gösterdi.
  Ahmet Gök, açıklamasında, "Kıymetli dava arkadaşım, Öğretmenlik Meslek Kanunun'daki yetersizlikler ve beklentiler özellikle ilk günden beri dile getirdiğimiz, Uzman  Öğretmenlik ve Başöğretmenlik unvanlarının sınava değil süreye dayalı olması gibi taleplerimiz karşılık bulmadığı için 1 Kasım 2022 Salı günü ülke genelinde ilk derse girmeme kararı almış bulunmaktayız. Ayrıca aynı gün(1 Kasım 2022 Salı) saat:12.00'da sendika binamızda, Öğretmenlik Meslek Kanununda sınav zorunluluğunun  kaldırılarak öğretmenlikte 8 yılını tamamlamış olanlara uzman öğretmenlik, 12 yılını tamamlamış olanlara başöğretmenlik unvanı verilmesi; eğitim kurumu yöneticiliğinin özlük hakları, atama ve terfi yönünden yeniden düzenlenerek iyileştirilmesi; öğretmenlerin ek ödeme, eğitim-öğretim tazminatı, hazırlık ödeneği ve ek ders ücretlerinde artış yapılması, zorunlu hizmet bölgelerinde çalışanlara ilave tazminat ödenmesi; öğretmenlerin görev, hak, yetki ve sorumluluklarının mesleki özerklik ve akademik özgürlük ekseninde kurgulanarak ayrıntılı bir şekilde düzenlenmesi; eğitim çalışanlarına şiddete karşı caydırıcı hükümler getirilmesi gibi konuları içeren basın açıklamamıza tüm kardeşlerimizi bekliyoruz inşallah. Birlikte Kazanacağız" ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Medya-İş Sendikası'na mermili gözdağı!Önceki Haber

Medya-İş Sendikası'na mermili gözdağı!

İrlanda Dil Okulu Fiyatları Sonraki Haber

İrlanda Dil Okulu Fiyatları

Yorum Yazın

GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor
Quick Sigorta 9 yaşında 
Gaziantep'te Otomobilin Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Yaralandı