Gaziantep'te kiralara yüzde 12 zam yapıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te kiralara yüzde 12 zam yapıldı!
Abone ol
Pandemi nedeniyle aylardır işyerlerini siftahsız kapatan binlerce esnaf, yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle ekmeğe muhtaç hale gelirken, esnafın bu durumunu görmezden gelen Vakıflar Genel Müdürlüğü, ocak ayından geçerli olmak üzere kiralara yüzde 12 zam yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, esnafa destek amacıyla belediye mülkü olan  işyerlerinde  kira alınmayacağını ve 1500 TL destek verileceğini açıklarken Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kira artışı yapması tepkilere neden oldu.

Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Covid-19, bir yandan  insanların sağlıklarını ellerinden alırken diğer yanda ekonomik krizle boğuşmasına neden oluyor. Bu anlamda zor günler yaşayan insanoğlu, yardımlaşmayla ayakta kalmaya çalışıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pandemi etkisini  en az  hasarla atlatabilmek için değişik destek Paketleri ortaya koyarken, bazı kurumlarda kiracıları olan esnafa  zam yaparak bu sürecin zorlaşmasına neden oluyorlar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel  Müdürlüğü, kiracısı olan esnafların zor durumunu görmezden gelerek  ocak ayından geçerli olmak üzere kiralara yüzde 12 zam yaptı. Zamma tepki gösteren  esnaf,  ‘’Aylardır iş yerlerimizi siftah etmeden kapatıyoruz. Dükkanlarımızın mevcut elektrik ve su giderlerini dahi ödeyemez duruma geldik.  Borçlarımız dağ gibi birikti. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı.Lütfen bize bir yardım eli uzansın’’ diye konuştular.

KİRA ARTIŞI TUZU BİBERİ OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in  destek paketleri ile esnafa yardım etmeye çalıştığını  söyleyen  bazı esnaflar  ‘’Sayın Başkanımız Fatma Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.  Bir yandan  Büyükşehir Belediyesi  bize destek olmaya çalışırken,  diğer  taraftan Vakıflar Genel  Müdürlüğü’de kira artışı yapıyor. Zaten mevcut kiraları ödeyemiyoruz. Borçlarımız katlanarak artarken, buradaki kira artışı da zor günlerimizin tuzu biberi oldu.’’ dediler.

KİRA ZAMMI ERTELENSİN

Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait işyerlerinde de kira artışlarının ertelenmesini isteyen  esnaf, ‘’Yetkililerin şu zor günümüzde kira artışını ertelemelerini istiyoruz. En azından pandemi sürecinde bize destek olarak artış yapmasınlar. Ödeyemediğimiz kiralar ve diğer giderlerimiz yüzünden bir daha açılmamak üzere  işyerlerimize anahtar vuracağız .Sesimizi duyup kira artışını  ertelesinler’’ şeklinde seslerini duyurmaya çalıştılar.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Acil immün plazma bağışçısı aranıyorÖnceki Haber

Acil immün plazma bağışçısı aranıyor

Şimşek: Anadolu'nun üretim merkeziyizSonraki Haber

Şimşek: Anadolu'nun üretim merkeziyiz

Yorum Yazın

Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1