Gaziantep'te fuhuş hortladı: Bin 422 kişiye işlem yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te fuhuş hortladı: Bin 422 kişiye işlem yapıldı
Abone ol
Günlük kiralık daire adıyla ortaya çıkan ve özellikle Gaziantep’in dört bir yanında mantar gibi biten fuhuş evleri büyük tepki toplamaya devam ediyor Gaziantep’te, 2019 yılında yapılan fuhuş operasyonlarında bin 422 kişi hakkında işlem yapılırken, toplam 1 milyon 935 bin 460 TL idari para cezası uygulandı. Fuhuş yapıldığı tespit edilen yerler ise kapatıldı.

Gaziantep'te 2019 yılı içerisinde fuhuşla mücadele çalışmaları kapsamında özellikle günlük kiralık evlere, 1+1 dairelere ve kentin bazı noktalarına yönelik çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde aralarında fuhuş yapan kadınların, müşterilerin, ve fuhuşa aracılık ile yer temin eden şüphelilerin bulunduğu bin 422 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Bu işlemler neticesinde toplam 1 milyon 935 bin 460 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi. Kentin işlek noktalarından olan Otogar civarında ve diğer noktalarda fuhuş amaçlı bekleme yapan kadınlara yönelik ise 45 adet işlem yapılarak toplam 114 kadına 36 bin 480 TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan fuhşa aracılık ve yer temininden 46'sı adli, 357'si de idari olmak üzere toplam 403 adet işlem yapıldı.

AİLELER DURUMDAN RAHATSIZ

İnşaat sektörünün gözbebeği haline gelen stüdyo tipi dairelerden gelen fuhuş haberleri fazlalaşmaya başladı. Stüdyo daireler adım adım fuhuş çetelerinin eline geçmeye başladı.   Günlük kiralık daire adıyla ortaya çıkan ve özellikle Gaziantep’in dört bir yanında mantar gibi biten fuhuş evleri büyük tepki toplamaya devam ediyor. Zengin işadamlarının ve yüksek gelirli bazı kişilerin garsoniyer olarak kullandığı, fuhuş için değerlendirdiği stüdyo dairelerin varlığı belirli semtlerde yaşayan aileleri rahatsız ediyor.

PLANSIZ PROJELERİN SONUCU

Gaziantep’te plansız ve öngörüsüz yapılan sayısız konut projesi nedeniyle artan stoklar, 1+1 konut sayısının artması ve kiraya vermede sorun yaşanması ile yatırımcıların daha fazla para kazanma hırsı yüzünden kiralamada yeni bir model oluştu. Normal koşullarda kontrata bağlı 1 yıl yapılan kiralamalar, bir güne hatta bir gün içinde birkaç defa kiralamaya döndü.

1+1’LER HANGİ MAHALLELERDE VAR?

Özellikle Güneykent, Yeditepe, Karataş, Binevler, Bülbülzade, 23 Nisan Mahallesi Ordu Caddesi bölgesinde yapılan birçok rezidansta ve 1+1 ve 1+0 projelerde günlük kiralama tercih ediliyor. Günlük kiralamada fiyatlar 50 TL ile 200 dolar arasında değişiyor. Fiyatların düşük ya da yüksek oluşunu konutun bulunduğu bölge ve akşam ile sabah mı kiraya verildiği de etkiliyor. Günlük ev kiralayanların arasında işadamları, öğrenciler, turistler buluyor. Evlerin özellikle kanun kaçaklarınca tercih edildiği, sık sık da fuhuş amaçlı kullanıldığı da iddia ediliyor.

AMAÇININ DIŞINDA KULLANILMAYA BAŞLANDI

Küçük ölçekli aileler ve öğrenciler için yaşam alanları olarak inşaa edilen ve 1+1 rezidans olarak tanımlanan stüdyo tipi daireler, amacının dışında kullanılmaya başlandı. Zengin işadamlarının ve yüksek gelirli bazı kişilerin garsoniyer olarak kullandığı, fuhuş için değerlendirdiği stüdyo dairelerin varlığı belirli semtlerde yaşayan aileleri rahatsız ediyor. Özellikle üniversite civarında kurulan binaların fuhuş için kullanıldığı ve güven vermediği iddia ediliyor.

AÇIK AÇIK FUHUŞ İLANI VERİYORLAR

Bazı stüdyo daire sahipleri ve evleri kiralayanlar 1+1’leri günlük ve saatlik kiraya vermeye başladı. Sosyal medya hesaplarından reklam yapanlar niyetlerini açık açık belli ediyor. Saatlik kiralığı 50 TL’den başlayan evler günlük ve gecelikte kiralanıyor. Facebook’ta verilen reklam ve duyurularda  ‘En güzel aşklar günlük evlerde başlar' başlıklı ilanda 3 saatliğine de uygun fiyata günlük kiralık daireler bulabilir, heyecanlı saatler yaşayabilirsiniz diye reklamlar yapılıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suriye'ye zırhlı araç ve yaşam malzemeleri takviyesiÖnceki Haber

Suriye'ye zırhlı araç ve yaşam malzemele...

Göç konusunda sorunun değil, çözümün parçası olunmalıSonraki Haber

Göç konusunda sorunun değil, çözümün par...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi