Gaziantep'te davullu zurnalı su sevinci

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te davullu zurnalı su sevinci
Abone ol
Gaziantep'te yarım asrı aşkın süredir su sıkıntının yaşandığı Barak Ovası'nda arazilerin sulama sorununu çözecek olan güneş enerji santralinin açılışı törenle yapıldı.

Gaziantep'in Nizip ilçesi Hancağız kırsal mahallesinde bölge insanının sulama suyu sorununu çözecek olan 5mw kapasiteli Güneş Enerji Santrali, gerçekleştirilen tören ile hizmete girdi. Barak Ovası'nın su sorununu çözecek santral açılışında renkli görüntüler oluştu. Tören öncesinde ise davetliler davul zurna ile karşılandı. Büyük sevinç yaşayan bölgedeki kadınlar ise yöresel kıyafetleri ile tören alanına geldi. Kadınlar davul zurna eşliğinde halay çekerek, göbek attı.
Tesisin açılış töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, santralin hayırlı olmasını dileyerek, ''Su yönetiminde önceliğimiz içme suyuydu. Sulama suyu ihtiyacına niye hemen yönelemedik. Vallahi şehrin içme suyu bitmişti, Tayyip Erdoğan, AK Parti olmasaydı. 130 kilometreden, içinden araç geçebilecek kadar büyük çelik borularla, dağ delerek suyu getirdik. Biz önce içme suyu derdine düştük, sonra sulama suyuna baktık'' dedi.
Gaziantep Milletveki Gül ise konuşmasında, Barak Ovası'nın Fıat nehrine yakın olmasına rağmen yüksek elektrik maliyeti nedeniyle sulanamadığını hatırlatarak, yapılan tesis ile artık çiftçilerin su sorunun ortadan kalkacağını kaydetti. Bakan Varank ise bölgedeki ve ülkedeki tüm çiftçilerin sorunlarının çözülmesi için canla başla mücadele ettiklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından ise tesisin açılış kurdelesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci ile kent protokolü ve vatandaşlar kesti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşletme sahiplerini tehdit eden firari yakalandıÖnceki Haber

İşletme sahiplerini tehdit eden firari y...

Halı İhracatının Yıldızları Ödülleri Sahiplerini Buldu Sonraki Haber

Halı İhracatının Yıldızları Ödülleri Sah...

Yorum Yazın

 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor