Gaziantepli Nurgül kadınlara umut oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantepli Nurgül kadınlara umut oldu
Abone ol
Gaziantepli 4 çocuk annesi Nurgül Işık Çelebi, eşi işsiz kalınca günde 10 kilogram unla başladığı ev ekmeği işini büyüterek ailesinin geçimini sağladığı gibi köydeki kadınlara da ekmek kapısı oldu

Oğuzeli ilçesine bağlı Yeşildere mahallesinde yaşayan Nurgül Işık Çelebi, “Eşim nakliyecilik yapıyordu, sağlık sorunların nedeniyle işini kaybedince geçim sorunu yaşamaya başladık. Bir gün eşimin bir arkadaşı kendilerine ekmek yapmamızı istedi. Bir torba un alıp ekmek yapın, masrafı neyse vereyim” deyince önce ‘Ayıp olur, nasıl parayla bu işi yaparız’ dedik ancak ısrar edilince günde 10 kilogram unla işe başladık” dedi.

Eşinin hiç bir zaman kendisine zor iş yaptırmadığını anlatan Çelebi, “Eşimin işi olmayınca ben de ‘Hayat müşterektir’ diyerek elimi taşın altına koymak istedim. Aslında rahatını seven bir insanım ama eşimin işi kötü gidince ‘Nurgül kendini göster, iyi gün dostu musun, kötü gün dostu musun? Şimdi belli olacak’ diyerek işe giriştim. Talep artınca yanımıza birilerini almak istedik ama ilk başta yadırgandı, ‘elin işine gidilir mi?’ diyerek kimse bizimle çalışmak istemedi. Daha doğrusu kadınlar istediği halde eşleri çalıştırmak istemedi. Onlara göre kadının çalışması demek, kocasının eve bakamadığı anlamına gelirdi ama bunu kırdık. Şimdi insanlar burada çalışmak için araya adam koyuyor” diye konuştu.

Gaziantep Kent Konseyi’nin girişimiyle kurulan doğal yaşam pazarı sayesinde daha çok insana ulaştıklarını belirten Çelebi, “Pazarda insanlar bizi tanıdıkça evlerine de toplu ekmek siparişi vermeye başladılar. İşler büyüyünce annem ve kızım da bana yardım etmeye başladı. Sonra köyden bazı kadınlara iş teklifi yaptık. Şu anda günlük 1500 ekmek yapıyoruz, tüm Antep geneline dağıtıyoruz. Eşim satışa bakıyor, başka işte çalışmasına gerek kalmadı” dedi. 

EVİN GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Çelebi ailesiyle birlikte ilk çalışan kişilerden biri olan 4 çocuk annesi Lütfiye Yazgan, eşinin vefatından sonra geçim zorluğu çektiğini belirterek, “Bir oğlum evli, diğerleri bekar. 4 yıldır burada çalışıyorum. Buradan kazandığım parayla evimi geçindiriyorum. Oğlumu borçla evlendirmiştik, o çalışıp borcunu ödüyor ben de evi geçindiriyorum. Eskiden tarlada çalışırdım, burada daha rahat bir ortamda çalışıyorum. Ortamımız çok güzel” diye konuştu.

İLK MAAŞIYLA GARDIROP ALDI

3 çocuk annesi Aysel Bakır ise, küçükken avukat veya doktor olmak istediğini ancak okula gönderilmediğini belirterek, “Okuyamadığım için gerçekleştiremediğim hayallerimi burada ayaklarımın üzerinde durarak çocuklarımın gerçekleştirmesini istiyorum. İçimde ukde kalan şeyleri onların yapmasını istiyorum. Buradan para kazanarak eşimin arkasında durmak bana onur veriyor, kendimi daha güçlü hissediyorum. Buradan ilk kazandığım parayla çocuklarıma kıyafet, kendime de gardırop aldım. Evimde gardırop yoktu, aynaya bakamıyordum. Şimdi giyinirken rahat rahat aynaya bakabiliyorum. Burası bana umut oldu. Büyük biri ‘gelişen bir ülkeyi görmek istiyorsanız, o ülkenin kadınlarının gözlerine bakın’ demiş ya ben de buradan kazandığım parayla aldığım dolaptaki aynaya bakınca gözlerimde mutluluk görüyorum” dedi.

“SAKİNLEŞTİRİCİ İLAÇ KULLANMAYI BIRAKTIM”

46 yaşındaki Hatice Yaşar ise, Gaziantep’ten köye gelin geldiğini belirterek, “Buraya ilk geldiğimde zorlandım. 4 çocuğum var. Çocuklarımız arkadaştı. Onların üzerinden tanıştık. Eşim emekli ama çocukların eğitim masrafları psikolojik olarak sıkıntı çektim. Doktora gittim, sakinleşmek için ilaç kullanıyordum. Burada çalışmaya başladıktan sonra ilaç kullanmayı da bıraktım, gerek kalmadı. Buranın sorumluluğunu da bana verdiler, ben de onların bu güvenine layık olmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

PARA BİRİKTİRİP TRAKTÖR ALDI

40 yaşındaki 3 çocuk annesi Nurgül Terlemez de, eşinin sağlık merkezinde çalıştığını ancak oğlu liseye başlayınca çalışmak istediğini belirterek, “Çocuklar okula gidince hem masrafları karşılamak hem de evde boş oturmaktansa çalışmaya başladım. Kazandığım parayı biriktirip bir traktör aldık” diye konuştu.

MAKİNE ALDILAR

Nakliye işi yaparken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle işi bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Hasan Çelebi ise, “Eşim dar zamanda tüm yükümüzü omuzladı. Hani ‘erkek varlıkta, kadın darlıkta belli olur’ derler ya eşim cidden yoklukta kendisini gösterdi. Önce siparişlerle sonra da pazarla geniş bir kitleyle tanıştık. Şimdi il dışına da gönderiyoruz. Günlük 1700 ekmeğe kadar yapabiliyoruz. Talep olunca yedekte bekleyen insanları da mesaiye çağırıyoruz. Şu an 15 gün sonrasının siparişlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Artık işi profesyonelce yapıyoruz. Hamur yoğurma ve yumak makinesi aldık. Yumak ve açma makinesinin daha büyüğünü alacağız yakında” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılmazkaya: İş eğitime gelince; bütçe yok, para yok diyorsunuz! Önceki Haber

Yılmazkaya: İş eğitime gelince; bütçe yo...

Yerinde karar dönemi bugün başlıyor!Sonraki Haber

Yerinde karar dönemi bugün başlıyor!

Yorum Yazın

Karayılan'dan uyarı! Kaynağı meçhul bilgiye inanmayın 
Gaziantep'te bıçaklanan şahıs ölümle pençeleşiyor 
Gaziantep'te kayıp olarak aranıyordu! Ölü bulundu
Gaziantep'te kaza günü! Çok sayıda yaralı var 
GAPTARIM Fuarı'nda Erkunt Traktörleri Yoğun İlgi Gördü
Gaziantep'te kaçak göçmen organizatörü 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde şiddet iddiası
 Yaş fıstık güldürdü, kuru fıstık üzdü
GSOMEM ve Akbank’tan KOBİ’lerin Yeşil Dönüşümüne Destek için iş birliği protokolü
CHP’de Üye Kayıt Seferberliği…
Şule Yüksel şenler 2’nci Kitap ve Kültür Günleri başlıyor
Gaziantep Büyükşehir, Haftayı Dolu Dolu Geçirdi
GTB’de “Dış Ticaret İşlemleri Muhasebesi” Eğitimi
Gaziantep'te soba zehirlenmesi! 5 kişi az daha ölüyordu
Gece yarısı silahla vurdular! Jandarma araştırıyor 
Gaziantep'te korkutan yangın 
Gelecek nesiller için üretiyor 
Gaziantep'te 22 Şubat'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Şehitkamil’de kadınlar iş sahibi olacak
Şahinbey Belediyesi’nden kadınlara ücretsiz workshop etkinliği