Gaziantep Üniversitesi Hastanesi hemşirelik haftasını kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Üniversitesi Hastanesi hemşirelik haftasını kutladı
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhekimlik ve Hemşirelik Hizmetleri tarafından düzenlenen 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Kutlama Programı, özel bir restoranda görkemli bir tören ile gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında katılımcılar, şık bir restoranda yemek yedikten sonra çalınan müzikler eşliğinde gönüllerince eğlenip, stres attı. Gaziantep Üniversite Hastanesi Hemşirelik Hizmetlerinin organize ettiği Hemşirelik Haftasına özel Balo'ya Hastane Başhekimi, Başmüdürü ve Hastane İdarecilerinin  katılımları ile coşkulu bir kutlama yapıldı.

Görkemli geceye, Hastane Başhekimi Prof.Dr. Belgin Alaşehirli, Sağlık-Sen Üniversite Şube Başkanı Cuma Kerkez, Hastane Başhemşiresi Pınar Kıyak, hastane müdürleri, idareciler ve hemşireler katıldı.
Kutlamalar, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Belgin Alaşehirli’nin açılış konuşmasıyla başladı. Alaşehirli, küresel sağlık için hemşireliğe yatırım yapmanın ve haklarına saygı duymanın önemini vurguladı.


Alaşehirli,”Geçirdiğimiz pandemi sürecinin biz sağlık çalışanları üzerindeki izlerini biraz olsun azaltmak amacıyla bu yıl etkinliklerimizi şenlik havasında geçirmeyi planladık. Sağlık camiasının adeta lokomotifi olan hemşirelerin hizmetleri saymakla bitmez. Özellikle pandemi süresinde hemşirelerimizin göstermiş olduğu özveri ve fedakarlık saymakla bitmez. Gece-gündüz demeden bu yükü taşıyan tüm arkadaşlarımızın haftasını gönülden kutluyorum”dedi.


Başhemşire Pınar Kıyak ise, hemşirelik mesleğinin kutsallığını bir kez daha vurgulayarak, hekimlerin, hemşirelerden güç aldığını dile getirdi ve tüm hemşirelerin Hemşireler Günü ve haftasını kutladı.
Kıyak,”Gece gündüz demeden sağlığımız için çalışan tüm hemşirelerimizin hemşireler günü kutlu olsun. Sevgi, şefkat ve hoşgörünün simgesi haline bir mesleğimiz var. Pandeminin pençesinde kıvranırken hastalara umut ışığı olduğunuz. Hastaların Allah tarafından kendilerine gönderilmiş bir melek olarak gördüğü insanlar oldunuz. Hasta olarak bakarsanız. Hastalığın yarısı psikolojik hastalara sizlerin güler yüzünü gördüğü an hasta yarısını halletmiş oluyor. Günümüzde bütün hastalıkların başında sıkıntı, stres bütün bunların başından geçiyor. Bu da sizin sayenizde oluyor. Bilhassa pandemide gerçekten inşalara para beklemeden eşinizi çocuğunuz yok sayarak özveri ile hizmet ettiniz”şeklinde konuştu. 


Hemşirelerin özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edip, hemşireler gününü tebrik eden Sağlık-Sen Gaziantep Üniversitesi Şube Başkanı Cuma Kerkez ise,” Gece - gündüz demeden 24 Saat hizmet veren, bu kutsal görevi yerine getiren, her zaman yanımızda olan tüm hemşirelerimizin bu anlamlı haftalarını kutluyorum. Mesleğimiz insan sevgisi, şefkat ve empati değerleri ile yoğrularak gelişen bir meslektir. Güçlü bir sağlık hizmetinin gerçekleşmesi için hemşirelik mesleğinin korunmaya, güçlenmeye ve desteklenmeye ihtiyacı vardır. Göreve ilk geldikleri günden itibaren ilkelerinin, tüm çalışan arkadaşlarının yanındayız. Ne mutlu ki etkinliklere katılan arkadaşlarımızın geri bildirimleri çıktığımız yolun doğruluğunu bir kez daha ortaya koyduğunu gösterdi henüz yolun başındayız yapılacak çok işimiz var”diye konuştu. 

Coşkuyla kutlanan etkinlik kapsamında Cuma Kerkez ve yönetim kurulu hemşirelere çiçek takdimi yaptı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaya: Herkesi mitingimize davet ediyorumÖnceki Haber

Kaya: Herkesi mitingimize davet ediyorum

MemoNews okuyucularını bir defa daha selamlamanın gururunu yaşıyorSonraki Haber

MemoNews okuyucularını bir defa daha sel...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi