Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde 'Beyaz Önlük Töreni'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde 'Beyaz Önlük Töreni'
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Sınıf öğrencilerinin “Beyaz Önlük Giyme Töreni ve Ağız-Diş Sağlığı Haftası ” kapsamında etkinlik ve tören düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Sınıf öğrencilerinin “Beyaz Önlük Giyme Töreni ve Ağız-Diş Sağlığı Haftası ” kapsamında etkinlik ve tören düzenlendi. 
Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi konferans salonunda yapılan törene Rektör Prof. Dr.Ali Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M.Avni Gökalp, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Erciyas, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan yardımcısı Dr. Öğretim üyesi Süleyman Z. Şenyurt  Öğretim Elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Fakülte konferas salonunda düzenlenen törende Gaziantep Üniversitesi Rektör Prof. Dr.Ali Gür birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlük giydirerek eğitim öğretim hayatlarında başarılar diledi.

Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri için düzenlenen Beyaz Önlük Giyme töreninde, Üniversitede okuyan bir öğrenci annesi olarak sizlerle beraber bu heyecanı bizzat  yaşamakta olduğunu belirten Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Erciyas, şöyle konuştu; “En kıymetli varlıklarını bizlere emanet eden Sayın Veliler, Çocuklarımız yıl boyunca çok çalıştılar, özveride bulundular ve emsallerinden daha fazla başarı göstererek Diş Hekimliği  Fakültesine girmeye hak kazandılar. Onların başarılarının arkasındaki siz velilerin verdiği desteğin, şevkatin ve sevginin ne denli önemli bir motivasyon olduğunu yakinen bilmekteyiz. Bu nedenle siz anne ve babaları kutluyor, hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarınız artık bizlere emanet. Onların çok deneyimli ve donanımlı bir akademik kadronun elinde, çok iyi eğitileceği konusunda güven duymanızı isterim. Bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı en iyi şekilde yetiştirmek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğimize inancınız tam olsun.  Amacımız, ülkemize; dürüst, çalışkan, vatanını seven, görevini en iyi şekilde yapan, etik değerlere sahip, insanı seven, ona ve yaşama saygı duyan, bugün giydirilen ‘’beyaz önlüğe’’ layık hekimler yetiştirmek olacaktır” dedi.

Diş hekimliği, yalnızca bir meslek değildir. Diş hekimliği; hekimliktir, bilimdir, sanattır, estetiktir ve tüm bunların ötesinde bir yaşam biçimidir, diyen Dekan Erciyas konuşmasını şöyle sürdürdü; “Birazdan yapılacak olan beyaz önlük giyme töreni hekim olma yolunda atacağınız ilk adımınız olacaktır. Önemli ve itibarlı bir mesleğin mensubu olup hayallerinizi gerçekleştirmek için iyi imkânlara sahip olacaksınız. Ama bunlardan hiçbirisi iyi bir insan olmaktan daha değerli değil. Hele hekimlik gibi doğrudan insana dokunan bir mesleğin mensupları olarak bu zorlu ve mukaddes yolculukta iyi insan olmayı ihmal etmeyin” şeklinde konuştu.

GRAFİĞİ YÜKSELEN FAKÜLTE

Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi  hakkında bilgilerde  veren Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Erciyas, 2009-2010 eğitim öğretim yılında 20 öğrenciyle eğitim hayatına başladıkalırını belirterek  fakülte hakkında şu bilgileri verdi ;  “Tüm çalışanlarımızla birlikte aynı idealler etrafında birleştik, sağlam ve emin adımlarla büyüdük. Her yıl öğrenci sayımızı arttırmak suretiyle şu anda 426 öğrenciye eğitim verir düzeye ulaştık. Yönetim olarak bize miras kalan değerlerin bekçisi ve takipçisi olacağız. İyi niyet ve samimiyetle çıktığımız bu yolda, iyi niyet ve samimiyetle çalışmaya devam ediyoruz. Bir Afrika atasözü, 'Hızlı gitmek için yola yalnız çık, uzağa gitmek için ekiple çık' der. Bizim hayalimizde;   tüm paydaşlarımızla birlikte en iyi eğitimi veren ve hasta hizmeti sunan, araştıran teknolojiyi kullanan, kalite belgesi almış, uluslararası platformda saygın ve seçkin bir yeri olan fakülte haline gelmek. Saygıdeğer misafirler; konuşmamı burada nihayetlendirirken, her türlü desteğini bizlerden esirgemeyen başta rektörümüz sayın Prof. Dr. Ali GÜR hocamız olmak üzere üniversite yönetimimize fakültem adına teşekkürlerimi sunuyorum.  Bunun yanında fakültemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve böyle güzel bir günde bizleri yalnız bırakmadığınız için siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GTO'da iş dünyası ve üyelerine yönelik etkinliklerÖnceki Haber

GTO'da iş dünyası ve üyelerine yönelik e...

İdilli Vadisi'nde, sonbahar güzelliğiSonraki Haber

İdilli Vadisi'nde, sonbahar güzelliği

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı