Gaziantep protokolünden 8 Mart mesajı...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep protokolünden 8 Mart mesajı...
Abone ol
Gaziantep protokolü , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:
 “Kadın, dokunduğu her şeyi güzelleştirir”

 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Başkan Şahin mesajında, hemen her toplumun en önemli sosyal aktörünün kadınlar olduğunu vurguladı. Verimli bir toprak gibi olan kadının, kendisine verilenin karşılığını kat kat geri verdiğini ifade eden Başkan Şahin, “Kadın çalışır, üretir, doğurur, büyütür, bugünlerimizi ve yarınlarımızı inşa ederek toplum mimarlığı yapar. İnsanlığın gelişmesinde önemli bir yeri olan kadının ailede, toplum içerisinde, çalışma hayatında, kısacası yaşamın her alanında çok önemli bir rol üstlendi” ifade etti. Fatma Şahin mesajında, ''Bugünün Türkiye’sinde kadınlarımız eğitimden, sağlığa, siyasetten, sanata, yargıdan, iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumlulukla Türk Milleti’nin geleceğe güvenle bakmasının teminatıdır. Dokunduğu her şeyi güzelleştiren kadın elinin değdiği alan arttıkça, ülkemiz ve dünyanın daha yaşanabilir bir hale geleceğine tüm kalbimle inanıyorum. Kadın erkek eşitliği artık toplumların kalkınma meselesi oldu. Demokrasiyi özümsemek, farklılığı özümsemek, bunun bir zenginlik ve insan hakkı olduğunu bilmek bu sıkıntıyı ortadan kaldırır. Eşitlik önce aileden başlıyor. Kadının sosyal statüsünü yükseltecek sosyal politikalar üretiyoruz. Gaziantep küçük bir Anadolu, küçük bir İstanbul, küçük bir Amerika’dır. Burada, eline çantasını alıp ‘ben Türk kadınıyım’ diyen eğitimli, herkesle rekabet edebilecek güçlü kadınlar var. Aynı zamanda ciddi sosyal desteğe ihtiyacı olan kadınlarımız da var. Biz bu makası kapatmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bunların en başında eğitim geliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında kadın ve kız çocuklarımıza destekler, eğitimler veriyoruz. Yüzlerce kız çocuğunu belediye bünyesinde görevlendirilen kadın çalışma arkadaşlarımızla tanıştırdık. ‘Kadın başkan var ya, başka kadına gerek yok’ anlayışı çok tehlikelidir. O yüzden biz belediye bünyesinde İmar ve Şehircilik, Fen İşleri, Çevre Koruma Sıfır Atık ve İklim Değişikliği, Mali Hizmetler ile Kültür ve Turizm Daire Başkanlığının başına bir kadın görevlendirdik. Bu bir Gaziantep modelidir. Gaziantep’te tam bir zihinsel dönüşüm var, sosyal bir bakış açısıyla kadının sosyal statüsünü yükseltecek sosyal politikalar üretiyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın hayatın tüm alanlarında daha etkin olmalarını sağlayacak şartları hazırlamaya ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Varlıklarıyla yaşamlarımızın her anına anlam katan kadınlarımıza yönelik şiddet ve ayrımcılığın son bulduğu güzel bir dünya kurabilme dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum'' ifadelerini kullandı.

Özkeçeci’den 8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajı

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Özkeçeci Mesajında, “Başta aile olmak üzere toplumumuzda yerleri yadsınamayacak kadar önemli olan; sevgileriyle, emekleriyle ve fedakarlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Türk kadını Orta Asya’da kurulan ilk Türk devletlerinden bu yana her daim önemli bir misyon üstlenmiş; devlet yönetiminde daima erkeklerin yanında yer almıştır. Kurtuluş Savaşı’nda istiklal ve istikbalimiz için ön saflarda mücadele eden kadınlarımıza hak ettiği değeri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çoğu Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Son 20 yılda ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Hükümetimizin yapmış olduğu iyileştirmeler ve çalışmalarla birlikte kadınlarımız eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomiden kamusal hayata aktif rol oynamış; tüm sosyal alanlarda daha fazla var olabilmiştir. Güçlü bir Türkiye olmak için sağlıklı nesiller yetiştiren kıymetli kadınlarımızın işgücüne katılım oranını arttırmak, eğitim alanındaki engellerini kaldırmak, ekonomik özgürlüklerine kavuşmalarını sağlamak ve her türlü uğradıkları şiddet, baskı, adaletsizlik ve ayrımcılığa karşı durabilmek için var gücümüzle çalışamaya; Hz. Muhammed (S.A.V) ‘in Veda Hutbesinde ''Kadınlar Size Allah'ın Emanetidir'' sözünden hareketle gerek tarihimiz gerek gelenek ve göreneklerimiz gerek inançlarımız doğrultusunda kadınlarımızın her zaman yanında olup onları her zaman desteklemeye ve yüceltmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; varlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, üreten, eğiten ve yetiştiren başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU, KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 8 Mart’ın tüm dünyada, kadınların daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, kadınların toplumda layık olduğu saygınlığı kazanması, sorunlarının ve haklarının gündeme getirilerek; olumlu sonuçlar elde edilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Türk Kadını, Cumhuriyet döneminde kültürel birlikteliğin vermiş olduğu kazanımlarla hak ettiği yerini almış, bu başarısını günümüzde de devam ettirmektedir. Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğu bir gerçektir. Ev ve iş yaşantısında büyük başarılara imza atan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kalkınma ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve dayanışma günü olarak kutlamaları en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri, gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

CHP İL BAŞKANI UÇAR; AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI KADININ SİGORTASI OLACAK.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. CHP İl Başkanı Uçar açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nin gereklerini CHP İktidarında harfiyen yerine getireceklerini dikkat çekerken, CHP Gaziantep Kadın Örgütlerinin Aile Destekleri Sigortası’nı Gaziantep’in her bölgesinde anlattıklarına dikkat çekerek, aile destekleri sigortasının kadınların yaşam sigortası olacağını söyledi.

İl Başkanı Uçar’ın açıklamaları şöyle:

“8 Mart 1857 ‘de New York’ ta kadın tekstil işçilerinin daha iyi koşullarda çalışma talebi ile başlayan direniş; günümüzde kadın hareketinin ve kadının toplumda örgütlü bir şekilde var olma mücadelesine ışık tutmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyi, yalnızca ekonomik göstergelerle değil, insan haklarına ve özellikle de kadın haklarına verilen değerle ölçülmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaşandığı ülkemizde, sosyal yaşamdan, hak ve özgürlüklerini kullanmaktan ve çalışma hakkından mahrum bırakılan kadınlarımız bir de şiddete ve işkenceye maruz bırakılmaktadır. Yalnızca cinsiyetinden dolayı ikinci sınıf insan muamelesi gören, aile içi şiddete maruz kalan, eğitimine izin verilmeyen, ezilen kadınların sorunlarının çözümü için el ele vermek zorundayız. Toplumsal refahın sağlanması, şüphesiz öncelikle kadınların eğitim hayatına ve sosyal yaşama katılmalarıyla mümkün olacaktır.

2021 YILINDA 280 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ, 33’Ü SAVCILAĞA BAŞVURUDA BULUNARAK KORUMA KARARI ALMIŞTI.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2021 yılında işlenen 280 kadın cinayetinde, öldürülen kadınların en az 33’ünün daha önceden polis ya da savcılığa şikayette bulunduğu ya da koruma kararı olduğu ortaya çıktı. 33 kadın yetkililere başvurduğu halde, yetkililerin görevini yerine getirmemesi sonucu erkek şiddetiyle öldürüldü. Peki bu yetkililerden kaçı hakkında işlem başlatıldı, bunu dahi bilmiyoruz. Görevini yerine getirmeyen, 6284’ü uygulamayan kolluk kuvvetleri tespit edilip, gerekli süreçler başlatılmalıdır. Bir diğer önemli sonuç ise, 2021 yılında işlenen 35 kadın cinayetinde, öldürülen kadınların 20’si yakınlarıyla birlikte öldürülmüş, 17 olayda da kadınların yakınları yaralanmıştır. Kadınlar öldürülürken, buna engel olmak isteyen yakınları öldürülüyor, yaralanıyor. Erkek şiddeti artık sadece kadınları değil, kadınların ölümüne karşı koyan yakınlarını da hedef almış durumda. Faillere bu cesareti veren de, yine önleyici olmayan politikalarıyla yetkililerdir. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ YENİDEN YÜRÜRLÜĞE KOYACAK VE ÖNGÖRDÜĞÜ HER TÜRLÜ YASAL DÜZENLEMEYİ YAPACAĞIZ.

Her yıl artan kadın cinayetlerinin önüne geçebilmenin tek yolu İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe konması ve tam anlamıyla uygulanmasıdır. Kadınları yok sayarak ve onları toplumsal, siyasal ve çalışma yaşamının içerisine almadan, kalkınmanın sağlanması ve demokrasinin kurulması mümkün değildir.

Bu gerçeği çok iyi bilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaşlaşma yolunda bireyi temel almış, kadın erkek ayrımcılığına son verecek yasal düzenlemeleri birçok batılı ülkeden daha önce yaşama geçirmiştir.  1926 yılında Medenî Yasa'nın kabulü ve 1934 yılında seçme ve seçilme hakkının verilmesi, Türk kadınına dönemin koşullarına göre ilerici niteliğiyle birçok gelişmiş ülkede bile görülmeyen kazanımlar sağlamıştır.

AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI KADINLARIN GÜVENCESİ OLACAK.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde tanıtımını ve sunumunu yaptığı Aile Destekleri Sigortası ile kadınlarımız yaşamını idame ettirebilecek güvenceye kavuşacak.  Aile Destekleri Sigortası’nı iktidara geldiğimizde hayata geçirecek ve kadınlarımızı bu sigorta kolu ile güvenceye kavuştaracağız. Kadın örgütlerimiz Gaziantep’te ve Türkiye’nin her yerinde köylerden başlayarak ev ev gezip Aile Destekleri Sigortasını yurttaşlarımıza anlatıyorlar. 

Bugün biz CHP olarak, kurucu genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı çağdaşlaşma yolunda; bireyin temel alındığı ve cinsiyet dâhil, dil, din, ırk gibi hiçbir ayrımın yapılmadığı, kadınların, eğitim olanaklarından yoksun bırakılmadığı, erken yaşta evlendirilmediği, cinsel ve fiziki şiddete maruz kalmadığı, iş olanakları anlamında sorunlar yaşamadığı bir ülke ve dünya umuduyla; şiddet ve istismarın olmadığı, İstanbul Sözleşmesinin tam anlamıyla uygulandığı, eğitim ve iş olanaklarının tam anlamıyla uygulandığı bir ülke özlemi ile kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum, henüz 17 yaşındayken öldürülen kızımız Duygu Delen başta olmak üzere öldürülen tüm kadınlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Milletvekili Kaplan’ın açıklaması şöyle:

Mustafa Kemal Atatürk "Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözüyle kadınlara verdiği değeri anlatmıştır. Bizler de, tarlada, evde, okulda yaşamın her alanında dokunduğu her yeri cennet bahçesine çeviren kadınların daha güvenilir eşit hak ve eşit temsil ile daha görünür kılınması önündeki en büyük engelleri hep birlikte yok edeceğiz. 

Kadını sadece çocuk doğuran, evde ailesine bakan bireyler olarak düşünen, kahkahasından rahatsız olan, eğitimini engelleyen, kadın cinayetlerini politikleştiren bu düzeni hep birlikte yıkacağız.

Kadınların gece yarısı sokakta arkasına bakmayacağı günleri hep birlikte inşa edene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Ne diyor hoş görüsü ile dünyayı kendine hayran bırakan Hacı Bektaşi Veli ; “Erkek, dişi sorulmaz, muhabbetin dilinde.   Hakkın yarattığı her şey yerli yerinde.   Bizim nazarımızda, kadın erkek farkı yok.
  Noksanlık da, eksiklik de senin görüşlerinde…”

Eksikliği, noksanlığı kendi yarattıkları dünyalarında kadına yıkmaya çalışan herkesin dün olduğu gibi bugün, bugün olduğu gibi yarında karşısında kale gibi durmaya devam edeceğiz.

Kadınların, eğitim olanaklarından yoksun bırakılmadığı, erken yaşta evlendirilmediği, cinsel ve fiziki şiddete maruz kalmadığı, iş olanakları anlamında sorunlar yaşamadığı bir ülke ve dünya umuduyla; şiddet ve istismarın olmadığı, İstanbul Sözleşmesinin tam anlamıyla uygulandığı, eğitim ve iş olanaklarının tam anlamıyla uygulandığı bir ülke özlemi ile kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.

GTB BAŞKANLARI ‘8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’ NEDENİYLE KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI 

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

GTB Başkanları, yayımladıkları kutlama mesajında kadınların hayatın her alanında daha güçlü ve etkin bir şekilde yer almalarının, toplumsal refahın ve ekonomik büyümenin artması açısından kilit önem taşıdığını ifade etti. 

İstiklal ve İstikbal mücadelelerimizde her zaman ön saflarda yer alan, azim ve kararlılıklarıyla örnek teşkil eden kadınların fırsat eşitliği sağlanması halinde çok daha büyük başarılara imza atacağını kaydeden GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi: 

“Kadın ve erkeği bir madalyonun iki yüzü gibi eşit gören kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz. Köklü tarihinin her döneminde kadını toplumun baş tacı ve geleceğin mimarı olarak kabul eden bu anlayış aynı zamanda kadını ailenin de merkezine almıştır. Zira, hayatın her alanında gösterdikleri büyük özveri ve çabayla önemli başarılar ortaya koyan kadınlar aynı zamanda dünyadaki en zor mesleği yani insan yetiştirme sanatını da ‘Anne’ vasfıyla icra etmektedirler. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı topluma yararlı bireyler olarak yetiştiren ve onları hayata hazırlayan kadınlarımız yetiştirdikleri bu nesillerle geleceğimize de ışık tutmakta. Bu bağlamda ailenin temel taşını oluşturan kadınlarımızın varlığını her alanda güçlendirecek, sosyal statüsüne katkı sunacak tüm girişimleri ve adımları geleceğimiz adına atılmış adımlar olarak değerlendirmekteyiz. Kadınlarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, sosyal güvencelerinin sağlanması, ekonomik özgürlüklerini elde etmesi, sosyal ve kültürel alanlarda çok daha fazla söz sahibi olması aslında ülke istikbaline yapılmış değerli birer yatırımdır. Bizler iş dünyası temsilcileri olarak kadınlarımızın iş çevrelerinde çok daha etkin ve katılımcı bir şekilde rol almalarını istiyoruz. Kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer alması toplumsal refaha katkı sağlayacağı gibi ekonomik büyümenin de gelişmesine katkı sunacaktır. Günümüzde ülkemiz beşerî sermayesinin yarısını kadınlar oluşturmakta, fakat kadınlarımız istenilen düzeyde ve oranda iş hayatının içerisinde maalesef yer alamamakta. Ülke olarak böylesine güçlü bir insan kaynağı israfına göz yumacak bir lüksümüz olmamalı. Kadınlarımızın hayatın her alanında filizlenip yeşermesi için tüm platformlarda hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Temennimiz ülkemizin beşerî sermayesinin yarısını oluşturan kadınlarımızın bu güçlü potansiyelinin çok daha verimli kullanılması ve kadınlarımızın iş hayatında çok daha aktif şekilde yer almalarının sağlanması. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız; kadının güçlü olduğu bir toplumda, aile de güçlü olur, ülkede güçlü olur. Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta aziz şehitlerimizin bu vatana emaneti değerli anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutluyor yaşamları boyunca mutluluk ve başarılar diliyoruz."  

Kubba'dan 'Kadınlar Günü' mesajı
Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayımlayarak kadınlar gününü kutladı. Genel Koordinatör Hayrullah Kubba mesajında, "Medical Park Gaziantep Hastanesi olarak kadromuzun yüzde 60’tan fazlasının kadınlardan oluşması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Kadınları istihdam etmekten dolayı onurluyuz, başarımızın en büyük mimarı da kadınlardır. Bunun yanında, biliyoruz ki kadınların değer görmediği, kadınlara yeterince yer verilmeyen toplumlar her zaman geri kalmaya mahkumdur. Bizler kadınlarımızla her zaman gurur duyuyoruz. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAİB’ten kadın istihdamına destekÖnceki Haber

GAİB’ten kadın istihdamına destek

Başvurular için son 4 günSonraki Haber

Başvurular için son 4 gün

Yorum Yazın

Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1