Gaziantep protokolünden 18 Mart mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep protokolünden 18 Mart mesajı
Abone ol
Gaziantep protokolü, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Davut Gül’ün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin  107. Yıl Dönümü Mesajı

Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...

O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,

Yaralanmış tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, 

Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşamamıza vesile olan, Cumhuriyetimizin mimarları aziz ecdadımızın en güzel eserlerinden biri “Çanakkale Zaferi”nin 107. yıl dönümünü idrak ediyoruz.

“Vatan nedir?”, “Millet nedir?“ , “Biz aslında kimiz?” sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale’ye bakmalıdır. Anadolu’dan Ortadoğu’ya, Balkanlardan Kuzey Afrika’ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda, Vatan uğrunda Çanakkale’de bir araya gelmişler, aynı toprağı mezar edinmişlerdir. 

Çanakkale Muharebeleri sırasında, ecdadımızın düşman kuvvetlere ve savaş esirlerine gösterdiği insanlık ve medeniyet Anzak ve Fransız askerlerin hatıratlarında yer bularak bu savaşın tarihte “Centilmenler Savaşı” olarak anılmasına sebep olmuştur. Ecdadımız, gösterdiği bu alicenaplıkla “medeniyet” konusunda tüm dünyaya örnek olmuştur.

Bizler millet olma bilinciyle, en güç koşullarda bile “Çanakkale Geçilmez” dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız. Bize bırakılan bu mirasa sahip çıkarak, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurumuzu her daim canlı tutacak ve yücelteceğiz.

Bu duygularla Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere sonsuz minnet ve şükran borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Milletvekili Erdoğan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yayımladığı mesajında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünü kutlayarak, “Çanakkale destanı, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanıdır. Tarihimizde unutulmaz iz bırakan şehitlerimizin ve yüz binlerce gazimizin bizlere armağan ettiği bir destanın; ÇANAKKALE zaferinin 107. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen bir millet sadece tarihe altın harflerle yazılan bir zafer elde etmekle kalmamış bu zaferle birlikte geleceğini de kazanmıştır. Çanakkale’de siperde düşman askerine atacak mermimiz yokken bugün şükürler olsun kendi silahımızı kendimiz yapar hale geldik. Bu uğurda mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizi çağımızın en ileri teknolojileri ile güçlendirmek için İHA ila SİHA, yerli tank, helikopter ve uçak projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Şehit kanları ile sulanmış kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Koçer’den 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.
Mesajında 18 Mart Çanakkale’ni Zaferinin varoluş destanı olduğunu vurgulayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “18 Mart, kahraman ecdadımızın canını ortaya koyarak imkansızı mümkün kıldığı, vatan ve bağımsızlık aşkının ne olduğunu tüm dünyaya gösterdiği şanlı ve kutlu bir tarihtir. Aziz milletimize mensup, her etnik kökenden şehidin verildiği Çanakkale yalnızca bir savaş değil, diriliş ve direnişle vücut bulmuş bir destandır. Çanakkale Zaferi; yüz binlerce kınalı kuzunun, namus bildiği toprak, bayrak, vatan ve milletin bekası için gözünü kırpmadan canını feda etmekten çekinmediği benzersiz bir mücadeledir. Mermilerin havada çarpıştığı, gidenlerin dönmediği bir askeri başarı olmanın ötesinde aziz Türk milletinin tek vücut olup topyekun ayağa kalktığı bir diriliş, Anadolu’nun vatan ilan edildiği gündür. İstiklal ve istikbalimizden taviz vermeden, atalarımızın mirasını bizden sonraki nesillere emanet etmek üzerimize düşen büyük bir vazifedir. Onlara karşı olan mesuliyetimiz büyüktür. Bu idrak ve anlayışla çok çalışmalı, ülkemizin değerine değer katmalıyız. Geçmişte ‘Çanakkale Geçilmez’ nidasını tarihe işlerken, bugün Çanakkale’yi 4,5 kilometre uzunluk ve 318 metre yükseklikteki köprü inşasıyla dünyaya açılan bir geçit kılmanın gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızın aziz hatıralarını hürmet ve minnetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

 Şahin’den 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şahin mesajında, Çanakkale Zaferi’nin bir savaş değil destan ve millet iradesi olduğunu, Çanakkale Zaferi’nin, 300 bine yakın kahraman şehidin ve şehitlerin ardında kalan annelerin, evlatların, eşlerin, kardeşlerin zaferi olduğunu söyledi.
Çanakkale’nin “Bitti dedirtmeden yeniden başlayanların” zaferi olduğunu ifade eden Şahin, “Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yılını kutlayacağız. Tarihimizde parıldayan, dersler içeren, yol gösteren ve bizi milletlere anlatan bu kutlu zafer, bugün bizi anlatmaya yetmez dediğimiz sayısız başarımızın, kişisel zaferlerimizin, imzalarımızın ardında adeta bir güneş gibi durmaktadır. Savaşlar dünya tarihinde sürekli olacaktır. Ama Çanakkale bir savaş değildir, o bir destandır. İmkansızlığın irade ve imanla nasıl baş edemeyeceğini bize anlatır. Ona sadece aklen bakmak manasını eksik kılar, ona kalben de bakmak gerekir. Bu zafer ancak böyle anlaşılabilir. Doğan her çocuğumuza öğütler içerir, geleceğimize de ışık tutar. Biz bugün “Dünya 5’den büyüktür” derken de ilk 10 ekonomiye yürürken de aslında ecdadımızın bize öğrettiği azim ve kararlılıktan yola çıkıyoruz. Güçlü Türkiye’mizin ardında koruduğumuz bu inanç, iman, irade, sabır var. Zorluktan güç bulan millet iradesi var. ‘Çanakkale geçilmez’ diyen bir liderin ardında ne pahasına olursa olsun bu devlet, bu millet, bu vatan bizim, biz biriz diyerek, bu ülküde can vermesi, malından, sahip olduklarından vazgeçmesi var. Bu yüzden ‘Çanakkale Geçilmez’ bir millet iradesidir. İşte bu nedenledir ki, kendimize hep şunu söyledik: ‘Sen Çanakkale şehitlerinin torunlarısın, niyetin halis, inancın tam ise mutlaka bir yolu vardır. Zafer yakındır. Senin çelikten duvarlar ören iradenden, senin zaferi daha yola çıkmadan kazanmış azminden, senin canını vermeyi kabul eden imanından bir adım öteye geçemezler.’ İçimizde tekrar eden bu ihlas biz de bugün de var. Biz 107 yıl öncesindeki gücümüzle bu vatanın emanetini ilelebet taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
Şahin, 107 yıl önce bu topraklarda tarih yazan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tarih boyunca vatanı, devleti, bayrağı için canını feda etmiş tüm aziz şehitleri, gazileri, bugünleri armağan eden tüm kahramanları ve teröre kurban verdiğimiz vatandaşlarımızı, saygı, minnet ve şükranla andığını ifade etti.

Tahmazoğlu: “Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz”
 Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, mesajında “Vatanın bütünlüğü ve yüce Türk Ulusu’nun bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda ederek en yüksek mertebeye erişen aziz şehitlerimizi böyle bir günde rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, mesajda 18 Mart 1915 tarihinde inanılmaz bir başarının elde edildiği Türk ve Dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünün onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “Milletimiz, tarih boyunca hür ve müstakil yaşamayı bir hayat felsefesi olarak benimsemiştir. Bu nedenle hiçbir güç milletimizi esaret altına alamamıştır. Bundan tam 107 yıl önce milletimizin inancından, ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan Çanakkale Zaferi, yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Çanakkale, Kurtuluş Savaşımız kutsal destan savaşlara birer örnektir. Çanakkale Zaferi, tarihe sığmayan, hepimize büyük gurur veren bir destandır. Türk Milleti Çanakkale'de kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirmiştir. Milletimiz böylelikle, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir. Şehitlerimizi Anma Günü’nün bizim için ayrı bir önemi var. Çünkü Gaziantep Halkı Kurtuluş mücadelesi verirken bu toprakları 6 bin 317 şehidin kanlarıyla suladı. Bize düşen görev bugünlere gelmemiz için canları pahasına savaşıp bu topraklara kanlarını döken şehitlerimizi yâd etmek, onları asla unutmamak ve gelecek nesillere bu kahramanlıkların anlatılmasını sağlamaktır. Bu sebeple bizde Şahinbey Belediyesi olarak Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında başlattığımız Çanakkale ziyaretlerimizde vatan toprağını korumak için canlarını vermiş olan 253 bin şehidimizin bulunduğu Çanakkale’de bu zamana kadar 111.027 öğrencimizi ve vatandaşımızı ecdadıyla buluşturduk. Şehitlerimizi Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ve rahmetle yâd ederken, yaşayan gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Fadıloğlu’ndan, 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında “Bugün, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar Kahramanı unvanını almasının ardından albay rütbesi ile önderlik ettiği Çanakkale Zaferi’nde, milletimiz Gelibolu Yarımadası’nda dünyada emsali görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesinin destanını yazmıştır. Çanakkale geçilmemek üzere bu emsalsiz kahramanlık destanıyla mühürlenmiştir. Çanakkale Zaferi; askerine ‘Taarruzu değil, ölmeyi’ emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazilerimizin, onların yanında omuz omuza mücadele veren kadınlarımızın, ninelerimizin, dedelerimizin, analarımızın topyekun vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, azmin ve dehanın zaferidir. Çanakkale Zaferi, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan iman dolu göğsünü hayasızca akına siper etmiş yüzbinlerce kahramanın eseri; istiklalini ve istikbalini korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağının kanıtıdır. 18 Mart 1915’te Çanakkale’yi geçilmez kılan milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıdır. Sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de dönüm noktalarından biri olan Çanakkale destanını yazan ecdadın torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Bugün en önemli görevimiz, ecdadımızın kardeşlikle ve omuz omuza yücelttiği Çanakkale ruhunu yaşatmak, devraldığımız bu şanlı mirası sonsuza dek sahip çıkılması için gelecek nesillere en doğru şekliyle aktarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimize ve şehitlerimizin aziz emanetlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. CHP İl Başkanı Uçar mesajında, “Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın da kıvılcımını yakan, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden önemli bir adımdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Çanakkale  Deniz Zaferi’nin 107. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi ;
“18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk ulusunun yurdunu ne şartlar altında olursa olsun, ölümüne savunacağının göstergesidir. Dünya savaş tarihine damga vurmuş önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.
Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki ; Çanakkale, 57. Alay'dır. Seyit Onbaşı'nın sırtında taşıdığı mermidir . Çanakkale dünyanın en güçlü donanmalarını bozguna uğratan Nusret Mayın Gemisi'dir. Çanakkale, Mehmet Çavuş'tur, Nezahat Onbaşı'dır, Zeynep Mido Çavuş'tur. Çanakkale, içimizi yakan barut kokusu göğsümüzü kabartan zafer coşkusudur. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın da kıvılcımını yakan, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden önemli bir adımdır.
Çanakkale'yi geçilmez kılan hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip vatan ve bayrağına sahip çıkan başta Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan düşmanla çarpışan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. “

Yılmazkaya, “Çanakkale Zaferi Milletimizin Yazgısını, Tarihin Akışını Değiştirmiştir!”

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümünde yayımladığı mesajda; “Milletimiz, aziz şehitlerinin vatan toprağı için verdiği fedakârlıkları hiçbir zaman unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır” dedi.

Yılmazkaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“Cephede verdiğimiz 57 bin şehit ve on binlerce gazi ile Çanakkale Zaferimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası ve Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, tarihe  “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılmış bir destandır. 70 bin düşman kuvvetinin öldüğü Çanakkale vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancının ve azmin zaferidir. 

Birinci Dünya Savaşı'nın en kritik aşamalarından Çanakkale Savaşları, siyasal ve askeri sonuçlarıyla, Milletimizin yazgısını ve de tarihin akışını değiştirmiştir. Dünya, Çanakkale'de Milletimizin kahramanlığına, cesareti ve onurlu direnişine tanıklık etmiştir. 

Ülkemizin önemli badireler atlattığı şu günlerde, birliğimizin ve beraberliğimizin tarihteki en büyük örneğidir Çanakkale Zaferi. Emperyalist güçlere, milli birlik ve beraberlik içinde “dur” denilen bir zaferin 107’inci yılını kutluyor, 18 Mart’ın yıldönümünde, Şehitler Günü’nde bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren kahramanlarımızı bir kez daha minnetle anıyoruz.   

Çanakkale Savaşları, bir milletin yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı ve vatanı için kahramanlığını, cesaretini, onurlu direnişini gösteren tarihimizin en önemli destansı zaferidir. 18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale'yi denizden geçmeyi planlayan emperyalist güçlerin hüsranıyla sonuçlanmış, bu zafer askerlerimize, milletimize büyük güç ve moral vermiş, direniş gücünü artırmıştır. Kahraman halkımızın elinde avucunda olmadan, yoktan var ettikleri imkanlarla dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratması, 25 Nisan 1915'te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmıştır.

Çanakkale Cephesi'nin komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasıyla birleşen halkın bağımsızlık ve vatan sevgisi, birlik ve beraberliği üstün bir başarıya ulaşmış, laik, demokratik, çağdaş ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar uzanan onurlu bir süreci başlatmıştır.

Milli bütünlüğümüze zarar verecek söylem ve eylemler asla amacına ulaşamayacaktır. Ortak tarihimizi ve kültürel değerlerimizi vurgulamak yerine yapay ayrılıklar yaratmaya çalışanlar tarihin tozlu ve kara sayfalarında kaybolacaklardır. Milletimiz, şehitlerine verdiği şeref sözünün her zaman arkasında durarak tüm güçlüklerin üstesinden gelecektir. 

Milletimiz şehitlerinin özverilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Yüce Atatürk başta olmak üzere, yaşamını ülkesine adayan tüm kahramanlarımıza, yurdunu canından üstün bilen şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet duyuyor, en değerli varlıklarımız şehitlerimizi saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyorum…” ifadelerini kullandı. 

Başkan Kılıç’tan Çanakkale mesajı

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin milletin birlik ve beraberlik uğruna tüm varlığını ortaya koyduğu unutulmaz bir destan olduğunu vurgulayan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Binlerce şehidimiz canlarını feda ederek tarih yazdığı bu zafer, Türk milletinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin en bariz göstergesidir” ifadelerini kullandı. Başkan Kılıç yayımladığı mesajının devamında ise, “Hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyen, düşmanı bile kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız, elde ettikleri bu zafer ile milletimizin hatta coğrafyanın kaderini değiştirmiştir. Milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne göz diken hain emeller Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ve kahraman Türk askerinin destanlaşan ruhu ile amacına ulaşamamıştır. Bugün yaşamımızı sürdürdüğümüz cennet vatanın toprakları ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Çanakkale'de ülkenin her köşesinden aynı amaç için bir araya gelen ecdadımızın verdiği emsalsiz irade, Millet olma bilincinin tohumlarını atarak, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması ve Cumhuriyet'in kurulmasına zemin hazırlamış ve bu toprakları bize vatan yapmıştır. Bugün bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarında, canımızdan, malımızdan emin olarak gurur ve onurla bağımsız bir hayat sürdürüyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bizler hayatımızın her anında, bu vatan için canlarını, mallarını, sağlıklarını ve rahatlarını feda eyleyen şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmakla mükellefiz. Vatan topraklarının ve bağımsızlığın korunması için nasıl bir savaşın verildiğini Millet olarak hepimiz bilmek ve bizlere bu güzel yurdu miras bırakan atalarımıza ve şehitlerimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. Türk Milleti vatanları uğruna canlarını hiçe sayarak bağımsızlığımızın mimarları olan şehit ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak, onların bizlere bıraktığı kutsal mirasa her zaman sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

GTO başkanları’ndan Çanakkale Zaferi mesajı

- “Çanakkale, türk milletinin varoluş hikâyesidir”
 Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanları, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, yayımladıkları mesajda Çanakkale’de yazılan destanın Türk milletinin varoluş hikâyesi olduğunu vurgulayarak “O günlerin ruhunu asırlarca yaşatacağız.” dediler.
Çanakkale Deniz Zaferi’yle birlikte Çanakkale’nin geçilmezliğinin tüm dünyaya haykırıldığını ifade eden GTO Başkanları mesajlarında, “Dönemin en güçlü devletlerine karşı kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi, Türk milletinin en zorlu günlerde, yokluk ve yoksullukta dahi neler başarabileceğinin en bariz örneğidir. Milletimizin tarihi, dönüm noktalarıyla doludur. Çok kritik anlarda topyekûn mücadelelerle elde ettiğimiz zaferler bizi bugünlere taşımış, dünya sahnesinde söz sahibi ve güçlü bir ülke oluşumuza vesile olmuştur. İşte o dönüm noktalarından birisi de şüphesiz ki Çanakkale Deniz Zaferi’dir. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin ‘Hasta Adam’ olarak nitelendirildiği, her alanda çepeçevre kuşatıldığı, umutsuzluğun arşa ulaştığı o günlerde yazılmış bir destan ve Diriliş’in ateşleyicisi olmuştur. Dünya var oldukça da Türk milleti, bağımsız ve hür bir şekilde yaşamaya devam edecektir. Bağımsızlık uğruna, vatan uğruna, namus uğruna can veren, bu kadim toprakları bizlere vatan kılan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahraman ecdadımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” ifadelerine yer verdiler.

 GTB başkanları Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
GTB Başkanları yayımladıkları mesajda, Çanakkale Zaferinin bundan 107 yıl önce tarih sayfasından silinmek istenen asil bir milletin istiklali uğruna yedi düvele karşı verdiği bir kahramanlık destanı olduğunu bildirdi.
Çanakkale Zaferinin, Cumhuriyete giden yolu aydınlattığı gibi yeryüzündeki tüm mazlum milletlere de kurtuluş yolunda umut ve ilham kaynağı oluşturduğunu kaydeden GTB Başkanları mesajda, “Çanakkale Zaferi, kahraman ecdadımızın türlü zorluklar ve yokluklar içerisinde yüksek bir irade ve sarsılmaz bir inançla tarihin altın sayfalarına nakşettiği bir yiğitlik destanıdır. Çanakkale’de vatan, millet ve bayrak uğruna gözünü kırpmadan şehadete yürüyen şanlı ecdadımız sadece dünya tarihinin seyrini değiştirmemiş aynı zamanda günümüz Türkiye'sinin kapılarını da bizlere sonsuza kadar açmıştır. En zor anlarda dahi inancını hiçbir zaman yitirmeyen, umutsuzluğa kapılmayan ve ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek güçlü iradesini haykıran şanlı ecdadımız elde edilen zaferle birlikte tarihe önemli bir de not düşmüştür. 'Yüreği vatan sevgisiyle atan bir ulusu hiçbir güç mağlup edemez.’ Bizler millet olma bilinciyle, en güç şartlarda dahi 'Çanakkale Geçilmez' demesini bilen, mukaddesatına bağlı, sağlam bir bilincin ve ruhun mirasçılarıyız. Böylesi vatansever bir ruhun emanetçileri olarak bizlere düşen en büyük görev ecdadımızın bizlere bıraktığı bu emaneti millet olma şuurunu hiçbir zaman yitirmeden geleceğe onurla taşımaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle her taşının altında bir yiğitlik destanının yattığı Çanakkale Zaferinin 107’nci yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dereli’nin “18 Mart Çanakkale zaferi” mesajı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “18 Mart Çanakkale Zaferi” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
18 Mart Çanakkale Zaferini kutlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Çanakkale, tarihte eşine çok az rastlanan, vatanın ve milletin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın eseridir. Çanakkale, tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı gündür Çanakkale. Bir ülkenin küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği toprağın adıdır Çanakkale. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten atalarımızdan bizlere kalan mirastan ilham ve kuvvet alarak, her daim ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere; vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için canlarını gözlerini kırpmadan feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek'ten Çanakkale Zaferi mesajı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Şimşek mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, tarihten silinmek istenen bir milletin her türlü imkansızlığa rağmen vatanını ve bağımsızlığını korumak için verdiği mücadelenin destanı olduğunu belirterek, "Tarihte eşine ender rastlanılabilecek bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Bugün üzerinde yaşadığımız bu aziz topraklar, bağımsızlığını ve hürriyetini kaybetmektense şehit olmayı tercih eden atalarımızın bizlere en büyük emanetidir. Bizlere düşen en büyük görev, atalarımızın bu emanetine sahip çıkarak, her karışı şehit kanları ile sulanmış vatan topraklarını gelecek nesillere daha güvenli, daha müreffeh bir şekilde aktarmaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur' şeklindeki sözleri yüce milletimizin vatan ve bayrak sevgisinin, hürriyet ve bağımsızlık aşkının ölümsüz anıtıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin yıldönümünü coşku ile kutlarken, başta Atatürk olmak üzere, vatan için canlarını kaybeden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

 GSO Başkanı Ünverdi’den 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Aziz milletimiz, Çanakkale’de vatan uğruna canı pahasına verdiği mücadele ile istiklal ve istikbalin ne demek olduğunu tüm dünyaya göstermiştir” ifadelerini kullandı
Çanakkale’nin, yurdun her bölgesinden gelen kahraman milletimizin, tüm teknoloji ve donanımıyla saldıran düşmana karşı kazandığı büyük bir zafer olduğunu kaydeden Başkan Ünverdi, “18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, birlik, beraberlik içerisinde omuz omuza vererek yazılmış bir destandır. Topyekun saldıran düşmana karşı yürekteki imanla şahadete koşan şanlı ecdadımız, bağımsızlık mücadelesi ile tüm ülkeler için sembol olmuştur. Kahraman Mehmetçiğimizin vermiş olduğu mücadele düşmanı bile kendisine hayran bırakmıştır. Büyük bir azim ve kararlılıkla kazanılan zafer, Çanakkale’yi geçilmez kılarken, savaş koşullarında dahi düşman askerine gösterilen merhamet dünya tarihine geçmiştir. Çanakkale Savaşları'nda Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum" komutuyla ortaya konulan o yüce ruh ve cesaret her daim rehberimiz olacaktır. Böylesi bir neslin varisleri olarak, her koşulda canımız pahasına ülkemize sahip çıkacak, daha gelişmiş, müreffeh bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün ay yıldızlı bayrağımız altında özgürce yaşıyor ve yarınlarımıza umutla bakıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu şuur ve anlayışla en büyük gücümüz olan kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli, birbirimize sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferinin 107. yıl dönümünde mukaddes vatanımızı bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” ifadelerine de yer verdi.

NTO Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

NTO Başkanları Meclis Başkanı Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, yayımladıkları mesajlarında “Şanlı Ordumuz Çanakkale Cephesi'nde verdiği destansı mücadele ile sadece ülkemizin değil dünya tarihinin akışını değiştirmiştir.” dediler.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu ifade eden NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt, mesajlarında şu ifadelere yer verdi: “ Çanakkale Savaşı sadece ülkemizin değil tüm dünyanın hafızasına kazınmıştır. 18 Mart tarihi, vatan topraklarını zorluklara ve yokluğa rağmen, canları pahasına koruyan kahraman ecdadımızın, vatan sevgisinin ne demek olduğunu dünyaya gösterdiği şanlı bir tarihtir.  Çanakkale cephesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatanın bir karış toprağını bile düşmana vermemek için büyük bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Milletimiz öyle bir büyük millettir ki insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmemiş, düşmanına dahi merhamet göstermiştir. Yüz yedi yıl önce Türkü, Kürdü, Lazı ve Çerkeziyle düşmanlarımızı bertaraf edip nasıl zafer kazandıysak bugünde aynı inaçla Çanakkale ruhunu kaybetmeden her konuda mücadelemizi sürdürmeliyiz. Bizlerde vatanımızın kalkınması ve geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyebilmesi için çalışıyor, üretim ve istihdam oluşturuyoruz. Bundan sonra bizlere düşen Çanakkale savaşımızı genç kuşaklara çok iyi anlatarak medeniyet yarışında, ekonomik yarışta, hukuk yarışında bayrağı en ileriye dikmektir. Bu duygu ve düşünceler ile bizlere bu büyük zaferi armağan eden, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanları uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, milletimizin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'ni kutluyoruz.” şeklinde konuştular.

İMO Başkanı Güçyetmez'den Çanakkale Zaferi mesajı:
"Tarihimizin en önemli kilometre taşlarından birisi"
"Zaferin 107. yılını coşku ve gururla kutluyoruz"
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, bir mesaj yayımlayarak 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutladı.
Başkan Güçyetmez mesajında, atalarımızın 107 yıl önce her türlü yokluğa ve yoksulluğa rağmen kazandığı Çanakkale Zaferi'nin, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun, vatan ve bayrak sevgisinin, inancın, azmin ve kararlılığın eseri olduğunu söyledi. Güçyetmez, 107 yıl önce "Çanakkale Geçilmez" diyerek canlarını ortaya koyan atalarımızın emperyalist güçlerin planlarını alt üst ettiğini belirterek, şunları söyledi:
"Tarihimizin en önemli kilometre taşlarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin 107 yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına, vatan için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize yüce Allah'tan rahmet diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. 107 Yıl önce kazanılan bu büyük zafer, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yoldaki en önemli aşamalardan birisidir. Maalesef bugün de dünyanın birçok yerinde savaşlar, gözyaşları dinmemektedir. Dünya üzerindeki savaşları gördüğümüz zaman Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünün kıymetini daha iyi anlıyoruz. Bizler atalarımızın canları ve kanları pahasına bize emanet olarak bıraktığı bu toprakları ebediyete kadar koruyacak ve gelecek nesillere aktaracağız. Gelecek nesillere daha müreffeh bir ülke bırakmak için de daha çok bilimin ışığında ilerleyerek çalışacak, daha çok üreteceğiz."
 
GAİB Başkanı Kileci’den Çanakkale Zaferi mesajı
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Çanakkale’nin 107 yıl önce dünya siyasi tarihinde yön belirleyen bir savaşa sahne olduğunu ifade eden Kileci; “Vatan savunmasının tarihteki en etkileyici kahramanlık örneklerinden biri olan Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla sadece Anadolu’nun kaderini değiştirmekle kalmadı ayrıca dünya siyasetini de şekillendirdi ve tüm dünyada ulusal bağımsızlık hareketlerine örnek teşkil eden bir muharebe olarak tarih sayfalarına geçti. Düvel-i Muazzama’ya karşı elde edilen Çanakkale Zaferi, bir toplumun kararlılıkla sürdürdüğü meşru mücadelesi karşısında dünyanın en güçlü devletlerinin dahi duramayacağının somut bir kanıtı olmuştur” dedi.
Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasının önemini vurgulayan Koordinatör Başkan Kileci, “Bugün yaşadığımız topraklara vatan diyebiliyorsak bunun en önemli sebeplerinden biri tarihte bir eşi daha olmayan Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasıdır. Çanakkale Zaferi, dünyanın siyasi tarihini ve Anadolu’nun kaderini değiştirmiştir. Şüphesiz ki Çanakkale Zaferi’ni, bir milletin kaderini değiştiren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Dünya kamuoyunda ve Anadolu’da adını “Anafartalar Kahramanı” unvanıyla duyuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşlarıyla beraber muharebe boyunca geliştirdiği strateji ve sergilediği önderlikle milletimize Çanakkale Zaferi’ni yaşatmıştır. Arıburnu, Conkbayırı ve Anafartalar cephesinde en önde çarpışan Atatürk, Milli Mücadele Dönemi’nde de siyasi ve askeri dehasını sergilemiş ve bizlere en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i armağan etmiştir. Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü münasebetiyle Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Nizip Bakkalına Sahip Çık' kampanyası başladıÖnceki Haber

'Nizip Bakkalına Sahip Çık' kampanyası b...

Bora Kanevetci: Müteahhitler iş yapamaz hale geldiSonraki Haber

Bora Kanevetci: Müteahhitler iş yapamaz...

Yorum Yazın

Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1