Gaziantep Valiliği’den CHP’li vekil için açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Valiliği’den CHP’li vekil için açıklama
Abone ol
Gaziantep valiliği, TBMM kürsüsünden Gaziantep hakkında okul önlerinde uyuşturucu satılıyor diyen CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı hakkında açıklama yaptı. Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, CHP’li vekil için, kötü niyetli yorumu yapıldı.
Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı TBMM kürsüsünden Gaziantep ile ilgili bazı mahalle ve okul isimleri vererek özetle; mahallelerde ve okullarda herkesin bildiği bir şekilde uyuşturucu satıldığı, yetkililerin bu duruma müdahale etmediği şeklinde ifadeler kullanmıştır.Bir insanın Gaziantep’te okul önlerinde devlet kontrolünde uyuşturucu satıldığını Türkiye büyük millet meclis kürsüsünde dile getirmesi için ya şehri tanımaması ya da kötü niyetli olması gerekir.Sayın Salıcı’nın gezi maksatlı geldiği şehrimizde eline tutuşturulan notları teyit etmeden paylaşması sadece şehri tanımamasıyla açıklanacak bir durum değildir. Aynı zamanda Gaziantep’imize yaptığı sistemli bir kötülüktür.Sayın Salıcının Gaziantep’imizin sahip olduğu güven ve huzur sayesinde oluşan kardeşlik iklimiyle gelişmesini ve kalkınmasını, içine sindiremeyerek sistemli bir karalamanın parçası olduğunu üzülerek görüyoruz.
Bahse konu 3 mahallemizde;
• Bahse konu okullar başta olmak üzere okul ve okul önlerinde uyuşturucu satışı ile ilgili herhangi bir olay meydana gelmemiştir.
• “Güvenli Okul” uygulaması kapsamında Kent Güvenlik Sistemi ve Okul Polisi uygulamaları ile okulların kontrolleri 7/24 yapılmaktadır.
• 2021 Haziran ayında gerçekleştirilen Cumhuriyet tarihinin sokak satıcılarına yönelik tek seferde yapılan en büyük operasyonu olan Vatan Operasyonu’nda 310 sokak satıcısı yakalanmış ve yakalanan şahıslardan 283’ü tutuklanmıştır.
• 3 mahallemizde 2021 yılında 1.019 uyuşturucu olayına müdahale edilerek 1.306 şüpheli yakalanmış, yakalanan 171 şüpheli tutuklanmıştır.
• Farabi Sokak civarında 2022 yılında 595 uyuşturucu olayına müdahale edilerek 655 şüpheli yakalanmış, yakalanan şüphelilerden 34‘ü tutuklanmıştır.
İlimiz genelinde;
• 2022 yılı 11 aylık dönemde 44 operasyon icra edilmiş, 12.754 olayda 16.153 şüpheli şahsa adli işlem yapılmış, uyuşturucu imal ve ticareti kapsamında 1.563 olayda 2.754 şüpheli şahsa adli işlem yapılmış, uyuşturucu satın almak ve kullanmak suçundan 11.191 olayda 13.399 şüpheli şahsa adli işlem yapılmıştır.
• Yapılan operasyonel çalışmalarda 1.476 şüpheli tutuklanmış, 485 şahsa adli kontrol uygulanmıştır.
• Bu operasyonlarda, 920 kilogram Esrar, 201 kilo gram Metamfetamin, 61 kilo gram Sentetik Kannabinoid ve 20 kilo gram Eroin maddesi ele geçirilmiştir.
• EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE PROJESİ ve NARKOREHBER EĞİTİMİ kapsamında 2022 yılında gerçekleştirilen eğitimlere 61.108 kişi katılmıştır. Bu kişilerden 36.840’ı anne/anne adayıdır.
Ayrıca;
Suç eşyası satın almak ve kabul etmek suçundan 2022 yılı içerisinde toplam 84 hurda satan işyerine işlem yapmış, 3 işyerine para cezası tatbik edilmiş, 52 hurda satan işletmenin faaliyetlerine son verilmiştir. Bununla birlikte 1303 metruk bina yıkılmıştır.
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında güvenlik güçlerimizle aldığımız tüm önlemlere rağmen, milletvekili sorumluluğuna yakışmayan, şehrimizi ve çalışmalarımızı karalayan bu anlayışı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Korkunç cinayet oyununu polis bozduÖnceki Haber

Korkunç cinayet oyununu polis bozdu

Gaziantep'te sağlık çalışanlarına saldırı: 2 kişi tutuklandıSonraki Haber

Gaziantep'te sağlık çalışanlarına saldır...

Yorum Yazın

GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti