Gaziantep Kolej Vakfı’nda Hüzünlü 10 Kasım...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Kolej Vakfı’nda Hüzünlü 10 Kasım...
Abone ol
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84.yıl hüzünle anıldı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende Atatürk’ün yaşamından kesitler anlatılırken öğrencilerin sahnelediği oratoryo izleyenleri hüzünlendirdi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen 10 Kasım Anma Törenine Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Seyhan FESLİ, Mütevelli Kurulu Üyeleri, Genel Müdür İsmet TİRYAKİ ve tüm akademik kadroyu oluşturan müdürler, müdür yardımcıları, zümre başkanları, öğretmenler, veliler ve öğrencileri katıldı.

Atatürk’ü anma töreni GKV Özel Okulları bahçesinde, İsmet Tiryaki tarafından büste çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. GKV Özel Okulları Konferans salonunda devam eden törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Seçil Güldemet’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasında” Bugün Mustafa Kemali anmak için sıradan bir gün değil. Bugün Mustafa Kemal’ i daha iyi anlamak, Mustafa Kemal gibi ileri görüşlü bir vatansever olabilme günü. Bugün Mustafa Kemal’ in fikirlerini, emel ve gayretlerini bir kez daha hatırlamak, Atamıza minnet sunmak, Atamızın emanet bıraktığı istiklâl ve Cumhuriyet’ e daha sıkı sarılma günü.“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Mustafa Kemal Atatürk; o çok sevdiği vatan topraklarının sinesine kavuşmuştur. Lakin onun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları yaşamakta; sonsuzluğa ermektedir. Cumhuriyet ve bağımsızlık, onun bu vatana ve ulusa en büyük eseri, hediyesidir. Bu sebeple Atatürk asla ölmeyecek, kalbimizde yaşamaya devam edecektir. Onun aziz hatırası önünde ulusça saygı ve minnetle eğildiğimiz bugün, onun gençliğe armağan ettiği Cumhuriyet ve bağımsızlığı daha yukarılara taşımak, ilke ve hedeflerine daha çok sahip çıkma günüdür. Ulu Önderimiz, sadece bir milletin değil tüm insanlığın evladı, karanlığın karşısına dev gibi çıkan bir umut ışığıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ ü anlamak; onun yüzünü görmek değil, fikir ve emellerini anlayabilmektir. Tarihe Türk’ ün armağanı olan mertliğin, tarihteki en büyük örneği olan Mustafa Kemal Atatürk, düşmanlarına dahi merhamet ve saygıda kusur etmeyen örnek bir lider; aydın, ileri görüşlü, askeri ve siyasi bir önderdir. Başöğretmendir. Türk ulusu onu; sadece on kasımlarda değil, her an yaşamakta ve kalbinde yaşatmaktadır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak, bizler de 1963 yılından bu yana Atatürk’ ün izinden ilerleyerek sayısız kıymetli ve başarılı gençler yetiştirmenin ve Çağdaş Türkiye’nin yükselen neslini gururla izlemenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Güldemet konuşmasına “Sevgili Gençler, Ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, "Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz." demişti. Öyleyse sizler, Atatürk gibi yüce bir varlığın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk' ten almaktasınız ve "En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza değin yaşatacaksınız. Bize bıraktığı ışık, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum” şeklinde devam etti.

Anma Töreninde Hüzün Hakimdi

GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu ;Atatürk sunumu, "Hoş geldin Mustafa" şiiri, Mustafa Kemal Harp Okulunda skeci," Mustafa Kemal Atatürk ve Sabiha Gökçen" drama gösterisi, " 10 Kasım Türküsü " şiiri, "10 Kasım Son Yolculuk " video gösterimi, "Ben Seni Görmeden Sevdim" şiiri ve GKV Özel Anaokulu öğrencilerinin lirik dansı  ile son buldu. Törenin sonunda öğrenciler günün anısına hatıra fotoğraflar çektirirken Atatürk Haftası etkinliklerinin önümüzdeki süreçte devam edeceği de öğrenildi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehitkamil Belediyesi'nden Hasan Bodur açıklamasıÖnceki Haber

Şehitkamil Belediyesi'nden Hasan Bodur a...

Kamil Ocak ismi artık bir spor lisesinde yaşayacakSonraki Haber

Kamil Ocak ismi artık bir spor lisesinde...

Yorum Yazın

MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı