GTO Üyeleri İtalya’da Gaziantep Mutfağını Tanıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GTO Üyeleri İtalya’da Gaziantep Mutfağını Tanıttı
Abone ol
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 33 kişilik heyetle dünyanın en önemli dondurma ve tatlı fuarı kabul edilen SİGEP Fuarı’nı ziyaret etti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 33 kişilik heyetle dünyanın en önemli dondurma ve tatlı fuarı kabul edilen SİGEP Fuarı’nı ziyaret etti.

23-27 Ocak 2016 tarihlerinde İtalya’nın Rimini kentinde düzenlenen ve 37’nci kez kapılarını açan “SİGEP-Uluslararası Dondurma, Şekerleme, Tatlıcılık ve Fırıncılık” fuarı için GTO tarafından KOSGEB destekli ziyaret programı düzenlendi. 

UNESCO Gastronomi Kenti Gaziantep’in mutfak kültüründe önemli bir yer tutan tatlı ve dondurma alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileri düzenlenen program kapsamında sektördeki global gelişmeleri yakından inceleme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı buldu.

SİGEP Fuarı’nda incelemelerde bulunan GTO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu başkanlığındaki heyet aynı zamanda Slow Food Rimini Şube Başkanı ve üyeleriyle de bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Gaziantep mutfak kültürü ile ilgili Slow Food üyelerine bilgi veren Acıoğlu, Gaziantep’te yemek kültürünün bir sanat olduğunu ve bu sanatı tüm dünyaya tanıtmak, nesiller boyu yaşatmak için çalıştıklarını ifade etti. 

Gaziantep’in ekonomik gücünden de bahseden Acıoğlu, “Hedefimiz zengin mutfak kültürümüzü katma değere çevirerek ekonomik gücümüzü daha da ileriye taşımak” dedi. 

Gaziantep mutfağının özgünlüğünü koruyarak tanıtmayı amaçladıklarını belirten Acıoğlu, bunun için Gaziantep’te bir Slow Food Convinyum oluşturmak adına başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Slow Food hareketi ile ilgili heyete bilgi veren Slow Food Rimini Şube Başkanı  Giovanni Tiboni de geleneksel mutfaklara sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.

Tiboni, “1989’da fast food kültürüne, yerel gıda geleneklerinin kayboluşuna ve insanların yemek seçimlerinin dünyayı nasıl etkilediği konusundaki vurdumduymazlıklarına karşı kurulmuş bir eko-gastronomi organizasyonu olan Slow Food bugün 120 ülkede var olan uluslararası bir örgüttür. Bu organizasyon içerisinde Gaziantep’i de görmekten mutluluk duyarız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahinbey’in Kursları Hem Öğretiyor Hem KazandırıyorÖnceki Haber

Şahinbey’in Kursları Hem Öğretiyor Hem K...

GTO Meclisi Fatma Şahin’in Katılımıyla YapıldıSonraki Haber

GTO Meclisi Fatma Şahin’in Katılımıyla Y...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu
Gaziantep'te fırtına sonrası yaralar sarılıyor
Gaziantep'te aranan 2 bin 162 şahsı jandarma yakaladı
Gaziantep’te Öğretmenlere Promosyon Müjdesi
CHP’li Öztürkmen’den Kılıç’a ziyaret
Gaziantep’te ünlü müteahhidin acı sonu: Araçta Cansız Bedeni Bulundu
Gaziantep’te mide bulandıran olay: Öksüz kızın hayatını karartmışlar 
Gaziantep'teki 'süper hücre' balkon duvarlarını yıktı, camları patlattı
Radoi İlk Mesajını Verdi: “Formayı Hak Eden Kalır”
Gaziantep Sağlık Altyapısına Yeni Hekim Desteği
Gaziantep’te Destek Kararı: Su Baskını Zararları Ödenecek
İMO Şube Başkanı Bulut’tan kritik uyarı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, süper hücre bilançosunu açıkladı
Gaziantep’te fabrikadan yangın: Ekipler anında müdahale etti 
Fırtına felaketi: 1 ölü, 40 yaralı
Gaziantep'te şiddetli yağış bir evin çatısını yıktı, vatandaş yaşadıklarını canlı yayında ağlayarak anlattı
Gaziantep'te süper hücre şehri talan etti: Hortum adamı fırlattı
Sağanak TAG Otoyolunu da vurdu: zincirleme kaza 1’i ağır 5 yaralı
Gaziantep'te okullar tatil! Valilikten yeni açıklama 
Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler