GSO Başkanı Ünverdi: Gaziantep’e daha fazla finans desteği verilmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GSO Başkanı Ünverdi: Gaziantep’e daha fazla finans desteği verilmeli
Abone ol
Gaziantep İş Dünyası ile Bankacılık Sektörü İstişare Toplantısı’nda konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yüksek enflasyonun tüm dünyanın sorunu haline geldiğini, girdi maliyetleri, enerji ve navlun fiyatlarındaki artışlara rağmen Gaziantepli sanayicilerin olağanüstü bir mücadele verdiklerini söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Bankalar Birliği (TBB) Yönetim ve Denetim Kurulu'na üye bankalar ile Gaziantep iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen, Gaziantep İş Dünyası ile Bankacılık Sektörü İstişare Toplantısı’nda sanayici ve iş dünyasının bankacılık konusunda yaşadığı sorunları anlattı

“Gaziantep aldığından çok daha fazlasını kazandıran bir şehirdir”
“Bizim bu başarımız ve mücadelemiz karşısında finans sektörü de bize desteğini artırmalıdır” diyen Başkan Ünverdi, kamuda olduğu gibi özel bankalardan da aynı yaklaşımı beklediklerini kaydetti.
Ünverdi, “Bu toplantıyı yeni bir başlangıç adına çok önemli ve değerli buluyorum. İki tarafın da senkronize olduğu bir dönemin başlangıcı olmasını diliyorum. Gaziantep’in azim ve kararlılığının böylesi zor zamanlarda daha fazla desteklenmesi gerekiyor. Gaziantep aldığından çok daha fazlasını kazandıran bir şehirdir. Bu sebeple kendimiz için değil ülkemizin kazanması için kent olarak finans konusunda pozitif anlamda bir ayrıcalık bekliyoruz. Şu anda gerek Kredi Garanti Fonu’ndan sağlanan 60 milyar TL’nin şehirlere dağılımında, gerekse Eximbank kredilerinde şehrimizin pozitif olarak ayrışmasını istiyoruz. Bu noktada KGF destek rakamının da artırılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Sanayiciler olarak sadece sorunlarla mücadele etmediklerini, bir taraftan da yeniliklere ayak uydurmaya çalıştıklarını vurgulayan Ünverdi, “Yarın önümüze AB Yeşil Mutabakatı konusu geldiğinde firmalarımızın buna hazır olması gerekiyor. Kar marjlarının düştüğü, maliyetlerin yükseldiği, rekabetin hat safhaya ulaştığı bir ortamda bunu yapabilmemiz için finans sektörünün yanımızda olmasını istiyoruz. Yarının ekosisteminde var olabilmek için yeşil dönüşüme ve dijitalleşmeye ihtiyacımız var. Yeşil dönüşüm konusunda her ne kadar teşvik kararı çıktıysa da bunun kapsamının belirlenmesini ve prosedürünün net olarak sunulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ünverdi konuşmasında, artan kur karşısında kredi limitlerinin azaldığını ve yeniden revize edilmesi gerektiğini, kredi maliyetleri, Gaziantepli sanayicilerin, ihracatçıların ve yatırımcıların finans sektöründen talepleri ve beklentilerini aktardı. Ünverdi, sektörlerden gelen talepleri bir rapor halinedönüştürdüklerini belirterek, bunları Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetimine sunduklarını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Medical Park Gaziantep Hastanesinden obeziteye farkındalıkÖnceki Haber

Medical Park Gaziantep Hastanesinden obe...

Başkan Tahmazoğlu’ndan KDV denetimiSonraki Haber

Başkan Tahmazoğlu’ndan KDV denetimi

Yorum Yazın

GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor
Quick Sigorta 9 yaşında 
Gaziantep'te Otomobilin Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Yaralandı