GAÜN'de kadın istihdamına yönelik protokol imzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAÜN'de kadın istihdamına yönelik protokol imzalandı
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile GAZDAŞ Gaziantep Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi arasında kadın öğrencilere yönelik fırsat eşitliği ile mesleki eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ve GAZDAŞ Bölge Müdürü Tanju Koçak tarafından GAÜN Rektörlük Senato Toplantı Salonunda imzalanan protokol töreninde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş ve İşletme Müdürü Zeki Düşoğlu da hazır bulundu.
İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, protokolün hem kadın istihdamına katkı vermek hem de sektöre kalifiye eleman yetiştirme anlamında önemli bir protokol imzaladıklarını belirtti. Prof. Dr. Özaydın, “Pozitif ayrımcılık yaparak özellikle kız çocuklarımızın sektöre kazandırılması ve mesleki eğitim anlamında bir bütün olarak iş birliği yapıyoruz. Üniversiteler teorik eğitim verir. Bu bağlamda uygulamalı eğitim konusunda GAZDAŞ’ın bize vereceği destek son derece önemli. Teorik ve uygulamalı eğitimin birlikte verileceği bir protokol. Bu protokolle sizlerle iş birliği yapmaktan üniversite olarak son derece memnuniyet duyuyoruz. Katkılarınız için teşekkür ediyorum” dedi.
GAZDAŞ Bölge Müdürü Tanju Koçak ise protokol çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokullarındaki ilgili bölüm öğrencileri ve Makine Mühendisliği öğrencileriyle eğitime katkıda bulunmak, pratik gelişimlerini artırmak amacıyla iş gezileri, teknik eğitimler, seminerler ve benzer konularda destek vereceklerini söyledi. Koçak, “Kadın teknikerlere, kadın öğrencilere fırsat eşitliği sağlamak için teknik eğitim programımız var. Hedefimiz; öğrencilerimize mezun olduktan sonra pratik güç kazandırmak ve kadın öğrencilere iş fırsatları oluşturmak” dedi.
Protokol ile ayrıca GAÜN Makine Mühendisliği Bölümünde eğitim gören öğrencilere GAZDAŞ yetkilileri tarafından kurs verilerek, katılan öğrencilere sertifika verilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te 19 bin 902 adet kaçak ilaç ele geçirildiÖnceki Haber

Gaziantep'te 19 bin 902 adet kaçak ilaç...

Kollektör Fiyatlarını Etkileyen FaktörlerSonraki Haber

Kollektör Fiyatlarını Etkileyen Faktörle...

Yorum Yazın

Vücudun Hemen Her Bölgesindeki Hücreler, Kanser Hücrelerine Dönüşebilir
18 Mart Çanakkale Zaferi’nde Nizip’te Şehit ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı
Gaziantep'te 19 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Çanakkale Şehitleri Anıldı
GAÜN Hastanesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi
Gaziantep’ te Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılında Duygusal Anma Töreni
İl Başkanı Fedaioğlu’ndan Gazze’deki Katliama Sert Tepki
İl Başkanı Fedaioğlu, Gaziantep’i Karış Karış Geziyor
Nizip’te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı Anıldı
NTB Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Başkan Yılmaz’dan Memohaber’e özel açıklamalar
Yılmaz: Şehitkamil daha temiz olacak
MÜSİAD Gaziantep Şubesinden geleneksel iftar programı
Mehmet Sait Kirazoğlu’na Önemli Görev
Gaziantep protokolünden 18 Mart mesajı
Meriç: Şaibeli Sınavlarla Kadrolaşan FETÖ’nün Diplomaları İptal Edilmeli!
CHP Gaziantep’ten Üyelere Önseçim Çağrısı
GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı