GAÜN’de “Finansal Okur Yazarlık” Konferansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAÜN’de “Finansal Okur Yazarlık” Konferansı
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü, İşletme Yönetimi Programı tarafından “Finansal Okur-Yazarlık” konferansı düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü, İşletme Yönetimi Programı tarafından “Finansal Okur-Yazarlık” konferansı düzenlendi.

TEB Güneydoğu Anadolu Bölgesi Bireysel ve Yıldız Bankacılığı Bölge Müdürü Murat Güner ve TEB Kahramanmaraş Şube Müdürü Süleyman Ceylan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans GAÜN Sosyal Bilimler MYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansın açılışında konuşan GAÜN Öğr. Gör. Behzat Şencay, parayı hakkıyla kullanmanın ancak eğitimle alınmış bir ehliyetle mümkün olduğunu belirtti. Öğr. Gör. Şencay, Sosyal Bilimler MYO olarak Gaziantep Üniversitesi’nin yenilikçi vizyonuna uygun, öğrencilerin hayattaki hedeflerinde çok önemli bir yeri olan para ve türevlerini kullanım becerilerini arttırma, tüketim ve harcama bilinçlerini geliştirmek için son iki yıldır finansal okuryazarlığı ders olarak okuttuklarını ifade etti.

31 Ekim’in “Dünya Tasarruf Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Murat Güner, insanlara finansal okur-yazarlık, aile bütçesini yönetmek ve asıl amacı tasarruf olan 2012 yılından bu yana Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla ortaklaşa proje yürüttüklerini söyledi. Şu anda ülkemizin en büyük sorununun tasarruf olduğunu, bireylerden, şahıslardan en tepeye kadar inanılmaz bir tüketim olduğunu belirten Güner, öğrencilere her bütçe ve şahıs için gerekli olan tasarrufun nasıl yapılacağı konusunda bilgi verdi.

Ülkemizde ithalatın Dolarla, ihracatın Euro ile yapıldığını ve aylık ortama 6 milyar Dolar civarında bütçe açığı oluştuğunu aktaran Süleyman Ceylan, bunun sebeplerinden bir tanesinin iş kurma aşamasına gelinip rölantide kalması veya herhangi bir artı değer yaratmamasından kaynaklandığını söyledi. Ceylan, konuşmasında tasarrufu geleceğe güvence olarak görmek gerektiğini vurguladı.

Konferansa, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekmeci saldırgan yine serbestÖnceki Haber

Tekmeci saldırgan yine serbest

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için Basketbol TurnuvasıSonraki Haber

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için Baske...

Yorum Yazın

Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi
Antep Fıstığına Değer Katanlar Ödül Töreni
Şahin, "şehrim okulum" projesi kapsamında velilerle buluştu
Gaziantep'te 5 yaşındaki çocuk yüksekten düştü