GAZİANTEP’TE NÖBETÇİ ECZANE SAYISI ARTIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAZİANTEP’TE NÖBETÇİ ECZANE SAYISI ARTIYOR
Abone ol
Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, Gaziantep’te şehir merkezinde 10 olan nöbetçi eczane sayısının aşırı yoğunluktan dolayı yetersiz kaldığını ve arttırılacağını söyledi. Demirci, “İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştük, acil servislerdeki yoğunluğun sürmesi halinde ek nöbetçi eczane açacağız” dedi.

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, Gaziantep’te şehir merkezinde 10 olan nöbetçi eczane sayısının aşırı yoğunluktan dolayı yetersiz kaldığını ve arttırılacağını söyledi. Demirci, “İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştük, acil servislerdeki yoğunluğun sürmesi halinde ek nöbetçi eczane açacağız” dedi.

Her geçen gün genişleyen ve nüfusu artan Gaziantep’te nöbetçi eczane sayısının yetersiz olması sıkıntıya neden oluyor. Verilere göre Gaziantep’te 200 bin kişiye bir nöbetçi eczane düşüyor. Gecenin bir vakti acil ilaç alması gereken vatandaşlar, araçları da yoksa ciddi sıkıntı yaşıyor. Nüfusu 2 milyonu geçen Gaziantep’te hafta içi ve hafta sonlarında nöbetçi olarak sadece 10 eczane görev alıyor. Özellikle aracı olmayan vatandaşlar sıkıntı yaşıyor. Gaziantepli vatandaşlar kentimizde geceleri nöbetçi eczane sayısının az olmasına sitem ediyorlar. Nöbetçi eczanelerin her mahallede olması gerektiğini savunan vatandaşlar, bu sorunun bir an önce çözümlenmesini istediler.

VATANDAŞ SAATLERCE SIRA BEKLİYOR

Gaziantep’te geceleri 10 tane nöbetçi eczane olması ilaç almak isteyen hastaları zor durumda bırakıyor. Özellikle geceleri acil servislere giden hastaların doktorun yazdığı ilacı almak için eczanelere gittiklerinde saatlerce sıra beklediklerini söylediler.

BAŞKAN MÜJDEYİ VERDİ ARTTIRILACAK

Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, son günlerde poliklinik sayılarındaki artışın acil servislere yansıdığını ifade ederek yoğunluğun devam etmesi halinde ek nöbetçi eczanı sayısını artırabileceklerini söyledi. Gaziantep’te son zamanlarda grip salgını nedeniyle vatandaşlar hastanelerin acil servislerine müracaat ediyor. Hasta sayısının artması nedeniyle özellikle hafta sonlarında nöbetçi eczanelerdeki yoğunluk artıyor.

“POLİKLİNİK SAYILARINDA ARTIŞ VAR”

Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, Gaziantep şehir merkezinde 10 tane nöbetçi eczane bulunduğunu ifade ederek nöbetçi eczanelerde hafta sonunda yoğunluk olduğunu ama kent nüfusuna oranlanırsa nöbetçi eczane sayısının yeterli olduğunu açıkladı. Nöbetçi eczanelerin mesai saatleri dışındaki acil hizmetlere cevap verdiklerinin de altını çizen Eczacılar Odası Başkanı Demirci, şöyle konuştu: “Bu anlamda nöbetçi eczaneleri acil hizmeti veren tesislerin etrafında konuşlandırıyoruz. Hasta tedavisini olduktan sonra çok uzağa gitmeden hemen yakındaki eczaneden hizmet alabilmesini sağlıyoruz. Nöbetçi eczanelerdeki yoğunluğun en önemli nedeni son günlerde Türkiye’de poliklinik sayılarında bir artış var. Poliklinik sayılarındaki artış ister istemez acil servislere yansıyor ki bu da geçici bir durum. Normal şartlarda nöbetlerin çok yoğun geçtiği söylenemez. İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştük, acil servislerdeki yoğunluğun sürmesi halinde ek nöbetçi eczane açtırabiliriz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KARKAMIŞ SULAK ALANI TURİZME AÇILIYORÖnceki Haber

KARKAMIŞ SULAK ALANI TURİZME AÇILIYOR

Şırnak'ta hain Pusu: Sivil Uzman Çavuş ŞehitSonraki Haber

Şırnak'ta hain Pusu: Sivil Uzman Çavuş Ş...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi